Založ si blog

Andrej Danko: na konci svojej politickej histórie.

„V noci zo štvrtka 11.01. na piatok došlo k dopravnej nehode, ktorej účastníkom bol predseda SNS Andrej Danko. Podľa dostupných informácií sa tak stalo na jednej zo svetelných križovatiek v bratislavskej mestskej časti Dúbravka na Saratovskej ulici.“

Toľko citát z tlače.

Andrej Danko je podľa svojho cítenia a postojov pronárodný politik. Vo vláde v rokoch 2016 až 2020 zastával vysokú ústavnú funkciu predsedu parlamentu. Už pôsobenie v týchto rokoch v parlamente prinášalo vďaka jeho nevypočítateľnému správaniu na verejnosti a v médiách veľa, eufemicky povedané, komických situácií. Okrem iných prešľapov jeho SNS, mali práve tieto excesy veľký podiel na tomto chabom volebnom výsledku jeho strany v roku 2021, kedy sa SNS nedostala ani do parlamentu.

Našťastie pre národniarov, vláda Matoviča a Hegera bol jeden pre Slovensko síce veľmi smutný príbeh, ale s rýchlym a šťastným koncom. Okrem toho musíme uznať, že Andrej Danko prišiel s veľmi šikovným nápadom a na kandidátku pribral osobnosti verejne známe svojou pronárodnou orientáciou. Tým sa mu podarilo stranu vo voľbách v roku 2023 opäť dostať do parlamentu a po koaličných rokovaniach aj do vlády.

V diskusiách o blížiacich sa prezidentských voľbách sa naznačovalo, že SNS bude chcieť postaviť vlastného kandidáta na prezidenta SR a že by to mohol byť pravdepodobne Andrej Danko.

Uvedená nehoda ale zásadne mení situáciu a jeho kandidatúra je asi to posledné čo by malo teraz nádej na úspech. Pravdupovediac, jeho ďalšie pôsobenie v politike je už naozaj otázne a keď chce skutočne prospieť návratu kultúrnosti a vážnosti do politického prostredia, ktoré tak veľmi slovenská politika potrebuje, mal by uvažovať o konci svojho pôsobenia v parlamente úplne. Ťažko ho už totiž možno brať vážne bez ohľadu na to, koho volič sa na to pozerá. Bude neustále terčom posmeškov opozície a médií. Tým bude ťahať dolu vážnosť všetkých svojich koaličných partnerov a spolupracovníkov.

Politika je hlavne zodpovednosť. Zodpovednosť za svoje rozhodnutia, ale aj svoje zlyhania. A povinnosť niesť následky. Ak sa politici budú vyhýbať zodpovednosti aj počas ďalšieho volebného obdobia, kríza a rozkol v spoločnosti sa nezmierni. Spoločnosť si zaslúži mať konečne vo vedení osobnosti o ktoré sa môže oprieť. Občania by mali mať konečne pocit hrdosti z príslušnosti k národu a pocit vlastenectva.

Andrej Danko môže situáciu využiť aspoň tak, že sa verejne ospravedlní a zanechá vo svojich voličoch pocit, že sa zachoval ako chlap. Alebo sa môže správať ako prichytený školáčik a nadviazať na svoju šnúru excesov z rokov 2016 – 2020…

Rasizmus, nadradenosť a ekonomický imperializmus západu

08.04.2024

Tí ktorí ma už dlhšie sledujete, poznáte môj postoj k západu a viete že som kritická. Mám na to dôvody. Sú ekonomické aj politické. Nie som za úplné dištancovanie sa a odmietanie spolupráce so západom, no nie som ani za slepú vieru v to, že západné krajiny, sú naša jediná nádej na pokrok, či na prežitie. Poviem vám teraz pár príkladov a príbehov, ktoré zväčša [...]

Slovensko v zahraničných médiách: démonizácia či prirovnávanie niektorých politikov k nacistom

31.03.2024

Pravidelne sledujem spravodajstvo o Slovensku v zahraničných médiách. Nie je prekvapením, že vzhľadom na politickú situáciu na Slovensku (ktorá sa akože vymyká tomu slávnemu pro-západnému smerovaniu) je spravodajstvo veľmi negatívne. Objavuje sa démonizácia, tvrdá kritika, porovnávanie, pomenovania, dokonca aj paralely medzi niektorými slovenskými politikmi a nacistami. Je [...]

Posadnutí Západom

25.03.2024

Oháňajú sa heslami ako demokracia, sloboda a lepšia budúcnosť. Čo ale západ stelesňuje? Poďme to preskúmať prostredníctvom niekoľkých kľúčových postrehov. 1. Aj keď napríklad občianska spoločnosť v západných krajinách je niečo, čo by som sama rada videla na Slovensku západ vo svojej podstate je v prvomrade o ekonomike – presnejšie o kapitalizme – ako o [...]

Pápež František

Za uzdravenie Fica sa modlí aj pápež, poslal list Čaputovej

17.05.2024 21:49

Pápež František zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej.

Robert Kaliňák, odkaz

Kaliňák: Vykreslili ste Fica ako zlo, takto to dopadlo. Očakávame jedno úprimné prepáčte

17.05.2024 19:11

Spoločenský zmier sa nedá postaviť na falošnej politickej korektnosti, uviedol Robert Kaliňák. Žiada od tých, ktorí vykreslili Fica ako zlo, jedno úprimné prepáčte.

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

Izrael, Haag

Izrael v Haagu: Vojna v Gaze je tragická, nejde však o genocídu

17.05.2024 16:44

Izrael tak reagoval na tvrdenia Juhoafrickej republiky, ktorá ešte v decembri podala MSD sťažnosť voči Izraelu za údajnú genocídu.

luciahubinska

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 31560x
Priemerná čítanosť článkov: 1578x

Autor blogu

Kategórie