14. ledna 2024 • 20:20

Boleslav má bod z Pardubic, rozhodl Hájek. Slaví Sparta, Kometa i Třinec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili ve šlágru 36. kola Tipsport extraligy Litvínov 6:3 a dál drží první místo před Pardubicemi, které ale mají dva zápasy k dobru. Dynamo porazilo poslední Mladou Boleslav až v prodloužení. Výhru 4:3 trefil prvním gólem v extralize Libor Hájek. Kladno ztratilo nadějně rozehraný duel s Třincem a nakonec padlo 3:5. Kometa Brno vyhrála podruhé v řadě, když uspěla na ledě Plzně 3:2. Vítkovice zdolaly na domácím ledě Liberec 2:0. Motor ČB porazil Karlovy Vary 3:0 a Olomouc vyhrála 3:2 po nájezdech nad Mountfieldem HK. 



Šlágr plný obratů pro Spartu, vyhrála 6:3

Hokejisté Sparty porazili ve 36. kole extraligy Litvínov 6:3, vyhráli popáté za sebou a udrželi se v čele soutěže. O šesté domácí výhře nad Vervou rozhodli Pražané ve třetí třetině, kdy dokázali třemi góly zlomit vyrovnané utkání se čtvrtým týmem soutěže na svou stranu. Gólem a asistencí se na tom podílel Roman Horák.

Diváci, kteří do O2 areny přišli až po první třetině, o nic zajímavého nepřišli. Hned v úvodu se do dvou slibných šancí dostal domácí Horák, jinak se ale nic zajímavého nedělo. Brankáři Kořenář a Zajíček bez problémů udrželi čisté konto.

Na začátku druhé části po Horákově přihrávce nedokázal zamířit přesně Najman a na druhé straně si Kořenář poradil s šancí Koblasy, poté už branky začaly padat.

Jako první se v signalizované početní výhodě prosadil hostující Kudrna, Sparta ale přidala a dokázala rychle otočit stav. Forman ještě neuspěl, ale ve 28. minutě v rozmezí 38 sekund překonali Zajíčka Konečný a po pohotové teči Buchtele, jehož gól si ještě rozhodčí zkontrolovali i videa.

Podobný obrat se ale následně podařil i Vervě. Nejprve si 17. branku připsal v přesilové hře Ondřej Kaše a poté využil zakrytého výhledu Kořenáře obránce Šalda a posunul hosty zpět do vedení.

Pražané ale ještě ve druhé třetině dokázali vyrovnat. Na konci biliárové kombinace v přesilovce byl Sobotka, jenž tak desátým gólem v sezoně oslavil podpis nové smlouvy se Spartou.

Do třetí třetiny domácí vstoupili s dvouminutovou přesilovou hrou, kterou dokázali v závěru zásluhou Horáka využít a vrátili se zpět do vedení. Přiblížit Spartu výhře mohl následně Chlapík, Zajíček ale jeho nebezpečnou střelu dokázal vyrazit.

Severočeši se tlačili do útoku, nevyužili však přesilovku a následně se prosadil Najman, při jehož objetí branky se nedokázal Zajíček včas přesunout. Hosté poté ještě více riskovali, snížit se jim ale nepodařilo. Naopak při power play inkasovali šestý gól.

Hlasy trenérů:

Pavel Gross (Sparta): „Jsme rádi, že jsme vyhráli a navázali jsme na výhru z Liberce. Věděli jsme, že přijede soupeř, který je silný bruslařsky a silný i ofenzivně. V první třetině jsme sice měli šance, ale pohyb nebyl takový, jak jsme potřebovali. Ve druhé třetině přišly z naší strany zbytečné fauly. Když jsme soupeře zatlačili, tak jsme byli netrpěliví, propadli jsme a soupeř z toho měl přečíslení. Nebylo jsme udělali faul. Po druhé třetině jsme si k tomu něco řekli a myslím si, že třetí část byla, nejen výsledkově, dobrá a zároveň byla i chytrá. Jsem rád, že jsme opět vyhráli vyrovnaný zápas. Líbila se mi i velmi dobrá atmosféra, byla to reklama na hokej.“

David Kočí (Litvínov): „Do utkání jsme nevstoupili dobře, neměli jsme dobrý pohyb a soupeř byl lepší v osobních soubojích, byl silnější na puku. Vyhrával souboje, které byly padesát na padesát, a tím nás první třetinu přehrával. Gólem v přesilovce jsme se dostali trošku do zápasu, dostalo nás to na koně a hned jsme dokázali dát gól na 3:2. Bohužel jsme pak udělali hloupé fauly, po kterých jsme inkasovali, což zápas zase zlomilo na stranu soupeře. Pak už nás domácí přehrávali.“

Góly

Domácí: 27:08. Konečný, 27:46. Buchtele, 38:21. Sobotka, 41:46. Horák, 51:18. O. Najman, 58:16. Chlapík

Hosté: 24:22. Kudrna, 35:13. O. Kaše, 36:55. Šalda

Sestavy

Domácí: Kořenář (Cichoň) – Krejčík, Mikliš, Kempný (A), T. Tomek, Moravčík, Irving, Pavlák – Forman, Sobotka, Řepík (C) – O. Najman, Horák, Chlapík (A) – Buchtele, Konečný, Mužík – Žmola, M. Vitouch, Hauser.

Hosté: Zajíček (M. Tomek) – Baránek, Zeman, Šalda, Jaks, Czuczman, Demel (A), Baláž – Kudrna, Urban, Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Rozhodčí

Sýkora, Jaroš – Frodl, Hnát

Stadion

O₂ Arena, Praha

Kladno vedlo, ale Třinec otočil ve 3. třetině

Hokejisté Třince díky obratu v závěrečné třetině zvítězili v 36. kole extraligy v Kladně 5:3 a vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů. Rytíři sice otočili průběžný stav z 0:2 na 3:2, ale nakonec si připsali šestou porážku za sebou. Na výhře Ocelářů se podílel dvěma góly a jednou asistencí slovenský útočník Richard Pánik a tři body za branku a dvě přihrávky si připsal také Daniel Kurovský.

Do zápasu lépe vstoupil obhájce titulu, v úvodní desetiminutovce dal dva góly v rozmezí 87 sekund. Nejprve skóroval střelou z první Pánik po Sikorově přihrávce z rohu kluziště, chvíli nato se ujal pokus Kundrátka od modré čáry.

Opařené Středočechy vzchopila jejich první přesilová hra, kterou využili za pouhých pět vteřin. Po buly puk putoval za druhý kruh a ostrý volej Klepiše třinecký gólman Kacetl neudržel. Ještě do první pauzy mohli Oceláři náskok zase navýšit, Smith z dálky překonal Bowa, toho však zachránila tyčka.

Ve druhé třetině domácí útočili na vyrovnání, sám proti Kacetlovi neuspěl Procházka, neujaly se ani Smoleňákovy střely. Pak Kladno přečkalo horké chvilky. Voženílkovo nahození z úhlu se od Hejdovy brusle odrazilo na tyčku, vzápětí rozhodčí po konzultaci s videem neuznali Pánikův gól kvůli hře vysokou holí.

A tak udeřili domácí. Stačilo jim 19 vteřin, aby otočili z 1:2 na 3:2. Nejdříve Procházka uklízel puk do odkryté branky po nezištné přihrávce Melky, hned po rozehrání váhajícího Jeřábka obral o puk Jarůšek a své sólo se štěstím využil, puk poslal za čáru pod brankářem Třince.

Jeřábek svůj kiks napravil hned po druhé pauze v přesilové hře. Třinec podnikl rychlý útok, Růžička prostrčil puk na Jeřábka, který se dostal před Bowa a prostřelil ho mezi nohama. Ze třetí třetiny uběhlo jen 17 sekund a začínalo se znovu.

A hosté soupeře uzemnili dvěma údery za necelé dvě minuty. Nejprve nepokrytý Kurovský zblízka dorážel Adámkovu střelu od modré čáry, pak se Pánik natlačil před obránce Ticháčka a forhendovou kličkou obelstil Bowa. Domácí už se na odpověď nezmohli, jen při jedné šanci museli Oceláři puk vyhazovat z brankoviště.

Hlasy trenérů:

Pavel Skrbek (Kladno): „Ani jsme se nenadechli a po dvou střelách jsme prohrávali 0:2. Kontaktní gól nás vrátil do hry, ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, udrželi se na puku, obrátili jsme na 3:2. Bohužel hloupým, nedisciplinovaným faulem Marteneta, když jsme jeli 2 na 1 a vzadu jsme udělali nesmysl, jsme darovali soupeři přesilovku a on ji využili po hned startu třetí třetiny. Pak dal čtvrtý a pátý gól, chybí nám trošku obětavosti. Soupeř nám zablokuje každou druhou střelu, nám se pak ani nechce střílet, zato Třinec napřáhne a my se rozestoupíme.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Smíšené pocity. První třetina z naší strany poměrně slušná, dali jsme dva jednoduché góly, problematicky jsme inkasovali. Druhá třetina byla od nás mizerná, domácí pracovali velice dobře. My si ve druhé přestávce řekli věci, které potřebujeme dělit. Dobré bylo, že jsme hned po 17 vteřinách vstřelili gól z přesilové hry, to bylo osvěžení. Pak rozhodly naše dva góly, nakonec jsme si vítězství pohlídali. Jsem rád, že jsme ve třetí třetině zvedli prapor a dostali jsme se z útlumu.“

Góly

Domácí: 11:38. Klepiš, 34:02. M. Procházka, 34:21. Jarůšek

Hosté: 05:52. Pánik, 07:24. Kundrátek, 40:17. J. Jeřábek, 47:14. Kurovský, 49:01. Pánik

Sestavy

Domácí: Bow (Mitens) – Hejda, Ticháček, Slováček, Veber, Martenet, Voráček – Tralmaks, Klepiš, Jágr – Kusý, Pytlík, Sideroff – Smoleňák (C), Melka (A), M. Procházka – Jarůšek, Babka, Bláha.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Polášek, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Pánik, Vrána (C), Kurovský – M. Roman, Sikora, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Walega.

Rozhodčí

Cabák, Šindel – Svoboda, Klouček

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

2232 diváků

Klimeš vynuloval Liberec, Vítkovice vyhrály 2:0

Hokejisté Vítkovic v 36. kole extraligy porazili na domácím ledě Liberec 2:0. Strůjci tříbodového úspěchu byl jednak autor vítězného gólu z 29. minuty Stuart Percy, a také gólman Lukáš Klimeš, který v závěru vynuloval drtivý tlak soupeře a připsal si druhé čisté konto v sezoně. Druhý gól domácích zaznamenal vypůjčený útočník z prvoligové Poruby Tomáš Šoustal.

Liberec do zápasu mohl vstoupit lépe. Flynn se v šesté minutě protáhl jako úhoř až před Klimeše, který ale kličku ustál a vytěsnil. Domácí kontrovali tečí Claireauxe, který sice obratně sklepl puk ze vzduchu, ale kotouč prošel napříč brankovištěm a skončil v opačném rohu. A ve své druhé šanci ke konci první dvacetiminutovky opět neuspěl ani Flynn, který z mezikruží trefil Klimeše.

Ve druhé části se Liberci vymstila vyloučení. Nejprve v tom, že se soupeř dostal do tlaku, který pak v 29. minutě přetavil v gól už při hře pět na pět obránce Percy, jenž mezi kruhy umístěným švihem pokořil Paříka.

Hosté pak ubránili další dvě oslabení, ale znovu už při plném počtu hráčů na ledě neuhlídali v brankovišti dotírajícího Šoustala, který 26 sekund před koncem druhého dějství přidal druhou branku.

Jestli mohli hosté utkání zdramatizovat, pak hned v úvodu třetí části. V dvouminutové přesilovce zamkli soupeře do pásma, ale mohutný tlak nevyužili. Asi v největší šanci promáchl před odkrytou brankou Rychlovský.

Liberec ale viditelně ožil a Klimeš byl chvílemi jako pod křížovou palbou. Najman a znovu ani Rychlovský však neproměnili další příležitosti. Z libereckého sevření se osm minut před koncem vysmeknul Fridrich, ale svůj blafák úspěšně nedotáhl i kvůli faulu protihráče.

Severočeši se ubránili následnému oslabení a v závěru ještě obnovili nápor. Obrovskou šanci Galvasovi ale v 56. minutě opět chytil výborný Klimeš. Hosté v závěru zvýraznili přesilovku odvoláním gólmana, ani při hře šest na čtyři ale neskórovali. Situace se ještě jednou opakovala, při druhé hře šest na čtyři měl Liberec už drtivý tlak, ale dlouhé ostřelování Klimešovy brány ke korekci nevedlo.

Hlasy trenérů:

Jiří Veber (Vítkovice): „První třetinu jsme odehráli slušně. Ve druhé třetině měl soupeř několikrát přečíslení, ale paradoxně se nám povedla a vyhráli jsme ji 2:0. Myslím, že druhý gól v závěru druhé třetiny nám dal vítr do plachet. Ve třetí třetině to už bylo takové, že jsme si to pohlídali. Musím pochválit celý mančaft, počínaje gólmanem, který podal výborný výkon, po všechny hráče.“

Jiří Kudrna (Liberec): „Nám se dnes utkání nepodařilo. Chtěli jsme tady bodovat a hlavně předvést lepší výkon. První třetina byla vyrovnaná, ale nevyšla nám ta druhá, ve které jsme obdrželi dvě branky. Myslím si, že nám nefungovala ofenziva. Měli jsme čtrnáct střel na branku a na to, co je v celé sezoně naše silná stránka, dvě třetiny byly bezzubé. Spokojeni můžeme být se třetí třetinou. Tam jsme domácí zatlačili, byly tam ty příležitosti, ale jak už to v hokeji bývá, dneska nám nebylo přáno. Myslím si, že domácí svou bojovností zvítězili zaslouženě.“

Góly

Domácí: 28:55. Percy, 39:34. Šoustal

Hosté:

Sestavy

Domácí: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, Grman, R. Jeřábek – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Bukarts, Krieger, Barinka – Kalus, Claireaux, Dej (A) – Peterek, Šoustal, Vondráček.

Hosté: Pařík (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Galvas – Rychlovský, Filippi (C), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Vlach (A), Bulíř (A), Klíma – Pérez, Šír, Pekař.

Rozhodčí

R. Mrkva, R. Hradil – M. Hlavatý, M. Axman

Stadion

Ostravar aréna, Ostrava

Návštěva

4 685 diváků

Boleslav vydřela bod v Pardubicích, prodloužení rozhodl Hájek

Hokejisté Pardubic zdolali v utkání 36. kola extraligy poslední Mladou Boleslav 4:3 v prodloužení. Východočeši se třikrát prosadili v prostřední třetině, Mladá Boleslav ve třetím dějství vyrovnala. O výhře Dynama rozhodl obránce Libor Hájek 27 vteřin před koncem prodloužení svou první extraligovou brankou v kariéře. Pardubice ztrácejí na vedoucí Spartu už dva body, ale mají dva zápasy k dobru. Bruslařský klub se přiblížil třináctému Kladnu na rozdíl bodu.

Do pardubické sestavy se vrátil poprvé od konce listopadu obránce David Musil, po dvouzápasové absenci opět nastoupili i Tomáš Dvořák a Tomášem Hykou.

V úvodní třetině se hrála vyrovnaná partie bez větších gólových šancí, střelecky aktivnější dokonce byli hosté. Na druhé straně si brankář Novotný poradil se střelami Radila nebo Poulíčka.

Východočeši se poprvé prosadili až ve 24. minutě, kdy po 32 vteřinách využili úvodní přesilovku zápasu. Obránce Čerešňák posunul puk na Kauta, který dělovkou poslal Dynamo do vedení. V polovině utkání pak Pardubičtí využili rychlý brejk, kdy navíc Středočeši střídali, a v přečíslení našel Kousal přesně Radila.

Jenže vzápětí rozehráli početní výhodu hosté a rovněž se v ní prosadili. Skvěle sehranou akci Boleslavi zakončil Roman střelou z úhlu. Ve druhém dějství pokračovali Pardubičtí v aktivitě a dočkali se i třetího gólu. Ve 38. minutě našel Kaut Sedláka, který si zblízka poradil se zakončením.

Po vyloučení Hájka ve 48. minutě hráli hosté svou druhou přesilovku, v ní sice příležitosti nevyužili, ale krátce po vypršení trestu střílel od modré čáry Gewiese a Rohdin tečí snížil na 3:2. Za dalších pět minut už bylo vyrovnáno, když se trefil mezi kruhy osamocený Skalický. Ještě jednu přesilovku si potom zahrálo Dynamo, ale stav 3:3 vydržel až do konce třetí třetiny.

V prodloužení Skalický vybojoval puk pro Romana, jehož střelu chytil brankář Klouček. Šance si vytvořili i Východočeši, Sedláka ještě Novotný vychytal, ale na střelu obránce Hájka už nestačil. Hosté ještě zkusili trenérskou výzvu, jenže podle rozhodčích k nedovolenému bránění brankáři nedošlo.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Pardubice): „První třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá, Boleslav byla lepší i důraznější v osobních soubojích. Nemohli jsme se vůbec rozjet a byli jsme rádi, že jsme neinkasovali gól. Druhá třetina už byla lepší, začali jsme soupeře přehrávat. Měli jsme lepší pohyb, udrželi se na kotouči a vyhráli tuto část zápasu. Bohužel se nám to nepovedlo dotáhnout do konce. Za stavu 3:1 si konec musíme pohlídat, abychom neztratili žádný bod. Alespoň jsme v prodloužení získali vítězství, do tabulky jsou dva body dobré.“

Richard Král (Mladá Boleslav): „První třetina byla vyrovnaná, domácí se pomaleji rozjížděli. V té druhé jsme měli vzdálenější střídačku, Dynamo je samozřejmě silné na kotouči, tak nás domácí přehrávali, byli lepší. Udělali jsme tři chyby, které dokázali potrestat. Za třetí třetinu si bod asi zasloužíme, protože jsme to odmakali. Na konci v oslabení tam byla obrovská obětavost. Vzhledem k tomu, že máme asi devět hráčů na marodce, tak je pro nás ten bod moc důležitý. Chtěl bych hráčům poděkovat, jak západ odpracovali.“

Góly

Domácí: 23:41. Kaut, 29:52. Radil, 37:30. Sedlák, 64:34. Hájek

Hosté: 31:12. O. Roman, 49:16. Rohdin, 54:46. Skalický

Sestavy

Domácí: Klouček (Will) – T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Hájek, Vála, Kolář – Paulovič, Sedlák (C), Kaut – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Mandát, Poulíček (A), Hyka – Říčka, A. Musil, Cienciala.

Hosté: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Bernad, Čech, F. Pavlík, Gewiese, Křepelka, Lintuniemi – Skalický, Fořt, Lantoši (C) – Malát, O. Roman, Rohlík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Zvagulis, Závora, J. Půček.

Rozhodčí

Květoň, Ondráček – Hynek, Zika

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Kusko rozhodl nájezdy proti Mountfieldu HK

Hokejisté Olomouce zdolali v 36. kole extraligy doma Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si teprve druhou výhru z posledních pěti zápasů. V rozstřelu o ní rozhodl Silvester Kusko. Mountfield prohrál sedmý z uplynulých devíti duelů.

Hosté sehráli dobře přesilovou hru v úvodních minutách hry a měli během ní několik nebezpečných střel, brankář Konrád však vždy obstál. I v dalších minutách byli hosté aktivnějším týmem a v 9. minutě se díky Jasperově úspěšné teči Zacharova nahození dostali do vedení. Vydrželo jim jen necelou minutu a půl, poté podobným způsobem srovnal po Řezníčkově nahození Macuh. Zlepšený výkon Olomouce pak brankou v 17. minutě potvrdil Káňa, který využil přihrávku Nahodila při přečíslení dvou proti jednomu.

Druhá třetina byla o poznání opatrnější než úvodní. Dobrou šanci v ní měl olomoucký Navrátil, který však sám před Laurikainenem neuspěl. Finského brankáře pak neprostřelil ani Sirota těsně po uplynutí přesilové hry. Největší šanci hostů měl pět minut před koncem druhé třetiny Jasper, jenže zamířil jen do tyče Konrádovy branky a svoji druhou branku v zápase tak nepřidal.

Hradec Králové srovnal stav zápasu po pěti minutách třetí třetiny, kdy se puk po Jankově střele odrazil od horní tyče za brankovou čáru. Vrátit Olomouci vedení mohli dorážející Knotek s Bambulou, jenže oba zamířili mimo tři tyče. Další branka už v základní hrací době nepadla a zápas dospěl do prodloužení.

V něm hrála Olomouc po Perretově faulu přesilovou hru, jenže ke vstřelení branky ji nevyužila. V samostatných nájezdech se prosadil jako jediný Kusko.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Nezačali jsme úplně dobře, Hradec nás prvních deset minut zatlačit a vytěžil z toho úvodní gól. Po naší vyrovnávací brance se hra vyrovnala a přidali jsme i druhý gól. Druhá třetina nám vyšla výborně a mohli jsme během dní odskočit. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. Ve třetí třetině to bylo těžké, Hradec výborně bruslí a má dobrý pohyb. Konrád předvedl pár výborných zákroků, což nám hodně pomohlo. Škoda jen gólu na 2:2 po standardní situaci. Dva body s Hradcem bereme všema deseti, mají pro nás cenu zlata.“

Peter Frühauf (Hradec Králové): „V Olomouci se vždy hraje velmi těžko, je to tu vždy bolestivé. Musíme dnes chlapcům poděkovat za předvedený výkon, až na druhou třetinu byl dobrý. Na něčem jsme v posledních dnech pracovali a je pro nás důležité, že v zápase bylo vidět zlepšení. Zlepšili jsme tlak do předbrankového prostoru, snažili jsme se nahazovat puky a clonit brankářovi. Dali jsme z toho náš vyrovnávací gól a zvonily tam i nějaké tyčky. Byl to vyrovnaný zápas. Jestli jsme si nakonec více zasloužili bod my, nebo soupeř, už je teď po zápase bezpředmětné. Důležité je, že plníme náš plán a pokud takto budeme pokračovat, budeme vozit body pravidelněji.“

Góly

Domácí: 10:01. Macuh, 16:53. Káňa, . Kusko

Hosté: 08:50. Jasper, 44:19. Jank

Sestavy

Domácí: Konrád (Maláč) – Ondrušek (C), Škůrek, Řezníček, Rašner, Švrček, Černý, Sirota – Kunc, Macuh, Navrátil – Káňa, Nahodil (A), Bambula – Kusko, Knotek (A), Orsava – Klimek, Anděl, Rutar.

Hosté: Laurikainen (Lukáš) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Perret, Tamáši, Jergl (A) – Šťastný, Estephan, Okuliar – Zachar, Pilař, Jasper.

Rozhodčí

Jeřábek, Kika – Lederer, Blažek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Nula Hrachoviny, Motor zdolal Vary 3:0

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 36. kole extraligy doma Karlovy Vary 3:0 a dosáhli na teprve druhou výhru z posledních šesti utkání. Energie po sérii tří vítězství podruhé za sebou nebodovala a stejně jako při páteční domácí porážce s Třincem (0:3) také neskórovala. Gólem a asistencí přispěl k úspěchu Motoru Filip Přikryl a díky 36 úspěšným zákrokům udržel čtvrté čisté konto v sezoně Dominik Hrachovina.

Křídelník čtvrté karlovarské formace Kružík při prvním pobytu na ledě dovezl kotouč až před Hrachovinu, jenž odrazil jeho pokus, ale v pokračující akci obránce Huttula po nápřahu z levé strany trefil tyčku. Zanedlouho mířil do tyčky také jeho spoluhráč Plutnar. Defenzívu Západočechů poté pozlobil odvážný bek Hovorka, domácí tým však nadále působil zakřiknutě.

Poměr sil na ledě se začal vyrovnávat s přibývajícími minutami. Jihočeši přidali na důrazu a jednu z prvních zajímavých příležitostí si vypracovali mladíci Koláček s Chlubnou. Následovaly dva nebezpečné pokusy Ordoše a tentýž hráč se krátce před odchodem do šaten dostal do obrovské šance po předchozí výborné práci Gulaše, ale skóre se neměnilo.

Brzy po začátku druhé části našel Doudera přihrávkou z hloubi obranného pásma na útočné modré čáře Valského, který vyrazil sám proti Frodlovi a překonal ho střelou kolem lapačky. Vyrovnat mohl zblízka bekhendem Černoch. Hosté si alespoň vynutili vyloučení Pýchy. Ve vlastním oslabení se dostali do přečíslení Martin Beránek s Kondelíkem, ale druhému z nich v rozhodující chvíli sklouzl puk.

Poté fauloval karlovarský Bartejs a při hře čtyři na čtyři se ocitl v šanci Martin Beránek. Při dalším trestu Pýchy se rozjeli Přikryl s Ordošem sami na Frodla, několikrát si rychle vyměnili kotouč a Přikryl neomylně zakončil u pravé tyčky. V dalším průběhu se po chybě hostí řítil sám na brankáře také Chlubna, ale zakončil nepřesně. Ve vlastním oslabení následně ujel také karlovarský Jiskra, jenže Hrachovina byl na místě.

Do třetí třetiny vstoupili náporem hosté. Nebezpečný závar v útočném pásmu vytvořila Černochova řada, ale brankář Hrachovina podržel svůj tým. Poté se domácí ubránili při trestu Kachyni, znovu s nemalým přispěním Hrachoviny. V jednom z protiútoků neúspěšně zkoušel zakončit Martin Beránek u pravé tyčky.

V 54. minutě se Kondelík s Ordošem ocitli v přečíslení, první z nich trefil tyčku. Budějovický kapitán Gulaš se v závěru nechal vyloučit za zbytečný úder pěstí a mužstvo Energie čtyři minuty před sirénou zkusilo power play šest na čtyři. Znovu čaroval Hrachovina, po jeho zákroku lapačkou potvrdil videozáznam, že nebyl gól. Domácí útočník Ordoš bekhendem minul opuštěnou branku. Hosté pokračovali v power play i po skončení přesilovky, prázdnou klec netrefili Valský s Ordošem, ale nakonec skóroval Simon.

Hlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (České Budějovice): „V první třetině jsme předvedli bezkrevný výkon, dvakrát nám pomohla tyčka. Druhou část nemíváme dobrou, tentokrát se nám paradoxně vydařila. Byli jsme aktivní, vytvářeli jsme si šance. Do třetí části jsme šli s obavou, abychom neztratili vedení 2:0. Soupeř měl blízko ke gólu, ale povedlo se nám to ustát.“

Václav Eismann (Karlovy Vary): „Byli jsme spokojení s průběhem úvodní třetiny, v níž jsme hráli podle plánu. Naopak jsme byli hodně nespokojení s tím, jak jsme se prezentovali ve druhé části. Hráči dělali individuální chyby a vykazovali nedostatečné pracovní úsilí. Soupeř rozhodl o výsledku, který si v závěru pohlídal. Aktuálně jsme nedali už 120 minut gól.“

Góly

Domácí: 22:15. Valský, 33:35. F. Přikryl, 59:42. D. Simon

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Kachyňa, Štencel, Hovorka, Doudera (A), Vráblík – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík (A), F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Hanzl, D. Simon – Koláček, Toman, Chlubna.

Hosté: Frodl (Habal) – Huttula, Plutnar, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Kofroň, Kangasniemi – Redlich, Hladonik, O. Procházka – Koffer, R. Přikryl, Kružík.

Rozhodčí

Šír, Vrba – Lhotský, Thuma

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

5 914 diváků

Kometa vyloupila Plzeň, rozhodl Flek

Hokejisté Brna zvítězili ve 36. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Domácí sice vedli, ale hosté ještě do první pauzy skóre otočili a po bezbrankové prostřední třetině nakonec vítěznou trefu zaznamenal ve 43. minutě Jakub Flek. Dlouho směrem dopředu málo nebezpeční Indiáni kontaktní branku zaznamenali až při závěrečné power play a Kometě podlehli i potřetí v této sezoně.

Aktivní vstup do utkání korunovali domácí v 10. minutě, kdy v přesilové hře otevřel skóre ranou z voleje od modré čáry Rekonen. Jenže o pouhých 33 sekund později gólově odpověděl přesnou střelou z mezikruží Pospíšil a hosté postupně převzali iniciativu. Navíc Indiáni promarnili svoji druhou početní výhodu a naopak v 17. minutě potrestal vyloučení Zámorského nekrytý Kollár, který po šikovné přihrávce Marcinka dostal Kometu do vedení 2:1.

Na začátku prostřední části zachránila po přesilovkové ráně Rekonana gólmana Komety Kavana horní tyčka. Jeho protějšek Pavlát se ve 24. minutě vytáhl proti zakončení Pospíšila do odkryté branky a za chvíli musel zlikvidovat i několik nebezpečných pokusů během početní výhody hostů.

Po polovině utkání domácí i vinou dvou technických přestupků museli přečkat minutové oslabení ve třech. Nápor lépe se pohybujících hráčů Komety přesto vrcholil před druhou sirénou, ale Pavlát i s pomocí brankové konstrukce dokázal vyrazit i střelu nekrytého Kollára z bezprostřední blízkosti.

Ve třetí dvacetiminutovce zužitkovali hosté pětiminutovou přesilovou hru po faulu Maláka kolenem a ve 43. minutě po ideální přihrávce Zaťoviče zvýšil Flek pohodlně na 3:1. Indiáni se poté ve snaze zkorigovat výsledek tlačili dopředu, ale Kavana pořádně protáhl až volej Söderlunda z 52. minuty.

Za chvíli paradoxně při vyloučení švédského útočníka v oslabení zahrozil z přečíslení Lev a probuzení domácí se odhodlali tři minuty před koncem odvolat brankáře. Záhy v 58. minutě sice Mertl tečí Pourovy rány snížil na 2:3, ale obětavě bránící hosté i přes vyloučení Pospíšila již vyrovnání nepřipustili.

Hlasy trenérů:

Petr Kořínek (Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dostali jsme se do vedení. Hned z následujícího střídání jsme ale inkasovali a to není pro mužstvo nikdy příjemné. Pak tam bylo plno vyloučení, ubránili jsme oslabení ve třech a poté kluci i přes obdržený gól odmakali dlouho pětiminutovou přesilovku soupeře. Závěr byl hektický. Kontaktní gól na 2:3 byl pro nás důležitý, ale měl padnout dřív. Pak jsme měli ještě 20 vteřin přesilovku, ale bohužel už se nám to vyrovnat nepovedlo. Bylo tam od nás dnes spoustu chyb. Soupeř ale hrál velmi dobře a pomohl si dvěma góly z přesilovky.“

Jiří Otoupalík (Brno): „Odbojovali a odpracovali jsme celé utkání, byl to týmový výkon. Chtěli jsme navázat na vítězný páteční domácí zápas ziskem bodů. Šli jsme si za svým a nakonec se nám podařilo získat tři body, za což jsme rádi. Je pravda, že Petr Holík sem dnes s námi necestoval, ale výměna se Zlínem stále není potvrzená. 

Góly

Domácí: 09:42. Rekonen, 57:26. Mertl

Hosté: 10:15. Pospíšil, 16:47. Kollár, 42:24. Flek

Sestavy

Domácí: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Jansa, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík.

Hosté: Kavan (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Osburn, Zahradníček, Kaňák, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Zbořil – Kohout, Kollár, Moses – Kos, Ekrt, Kratochvíl.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Brejcha, Špůr

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud