Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Kildeho po děsivém pádu opečovává Shiffrinová: Zázračné uzdravení!

Autor: om

Sjezdovkou svištěl rychlostí 140 kilometrů v hodině, ale na nejdelší trati SP mu došly síly. Zatáčka Aleksandera Aamodta Kildeho (31) vynesla, pak už bylo vše špatně. Skončil v ochranné síti, nehýbal se…

První zprávy o stavu Nora po těžkém pádu ve sjezdu SP byly zlé: Vrtulník majitele dvou křišťálových glóbů za sjezd a vicemistra světa dopravil do nemocnice, podle prvních zpráv má otevřenou zlomeninu bérce.

V neděli dopoledne ale vyšlo sluníčko. „Aleksander má vykloubené rameno a pořezané lýtko. Nic zlomeného nemá, je ale hodně pomlácený,“ upřesnil lékař norské reprezentace Marc Jacob Strauss. Vypadá to jako zázračné uzdravení, ale naštěstí se zkrátka nepotvrdila sobotní informace.

Ráno s Mikaelou

Pofoukat rány mu dorazila partnerka Mikaela Shiffrinová (28), ještě slavnější americká lyžařka se dvěma olympijskými zlaty a pěti glóby za triumfy v SP. S Norem chodí třetím rokem, byť se ze sjezdovek znají mnohem déle.

„Jsem tady v péči jedinečné Mikaely Shiffrinové. Děkuji za všechny povzbudivé zprávy. Lyžování je někdy brutální, ale pořád ho miluju. Ještě se ozvu…“ ujistil Kilde na sociální síti X.

Kildeho v nemocnici opečovává jeho partnerka Mikaela Shiffrinová
Kildeho v nemocnici opečovává jeho partnerka Mikaela Shiffrinová