Všechny modely iPhone 16 nejspíš dostanou procesor A18

Apple by mohl změnit kurz svého nejnovějšího trendu používání rok starých procesorů v neprofesionálních iPhonech s iPhone 16, alespoň podle údajného úniku kódu iOS 18.

iPhone 15 dostal procesor A16 pro iPhone 14 Pro, zatímco iPhone 15 Pro dostal nový A17 Pro. Apple to udělal pouze ve dvou cyklech iPhone, ale v roce 2024 by se mohl vrátit zpět k předchozímu schématu.

Co naznačují zdroje?

Podle zdrojů obeznámených s kódem iOS 18, identifikátory iPhone pro modely 2024 naznačují, že všechny sdílejí stejnou řadu procesorů. Apple by stále mohl rozlišovat mezi standardními a profesionálními modely s označením „pro“ čipové sady, ale z uniklých informací to není jasné.

Identifikátory jsou:

D47: iPhone 16

D48: iPhone 16 Plus

D93: iPhone 16 Pro

D94: iPhone 16 Pro Max

Mezi identifikátory také chybí označení „Ultra“ modelu. Pověsti poukazovaly na prémiovější zařízení nad iPhone Pro Max již několik let, ale nikdy se neuskutečnilo. Je zde přítomen identifikátor označující interní projekt modemu společnosti Apple — D84S. Toto je iPhone 15 Pro Max s testovacím modemem společnosti Apple.

Apple neoznámí sestavu iPhone 16 až do září 2024, takže rady z raných úniků kódu, jako je tento, nemusí odrážet finální modely vydání. Je možné, že by se Apple mohl vrátit k jedné rodině čipsetů pro modely 2024, ale není to jisté. Jelikož byla tato fáma opakována z různých zdrojů, je vysoká šance, že bude pravdivá. Neexistuje však žádný způsob, jak zjistit, jak přesný může být únik anonymního kódu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek

Vojákovi zahránil život iPhone, který zastavil kulku

Následující článek

Apple a Google se blíží zavedení finálního standardu proti zneužití Bluetooth trackeru

Související články