Logo

Gymnázium Brno, Křenová

Karolina Petrů

Sending
Hodnocení čtenářů
3.97 (38 hlasů)

Gymnázium Brno, Křenová bylo založeno v roce 1907 a má bohatou historii a tradici. V roce 2023 se škola rozhodla změnit své logo a oslovila grafičku Karolínu Petrů. Ta se inspirovala dvojicí karyatid, které jsou stylizovány do uvozovek – symbolu komunikace mezi pedagogy, žáky i jejich rodiči. Piktogram loga se stává novým maskotem školy, který bude používán v různých situacích.

„V posledních letech cítíme u mladé generace změnu ve vnímání světa a sebe sama. Jako škola jsme zareagovali novým přístupem ke vzdělávání, nově jsme si zformulovali vize školy. Rozhodli jsme se proto i pro nové webové stránky a nový vizuál školy, které by na tyto změny reagovali.“
Mgr. Miroslav Marek, ředitel školy

Původní logo

Nové logo

Explikace

Karolína Petrů

„V České republice je aktuálně přes 300 gymnázií. Jejich vizuální styl i komunikace je ale často strohá, roztříštěná a neodpovídá dnešním trendům. Jsem moc ráda, že se vedení Gymnázia Brno, Křenová rozhodlo jít svoji vlastní cestou a že jsem u toho mohla být.

Zjednodušili jsme název a nastavili tón řeči. Je přátelský a uvolněný, ale dál zůstavá věcný a profesionální. Inspirací při tvorbě loga a vizuálního stylu se staly dvě karyatidy, které zdobily vstup do budovy a dohlížely na fungování školy už od jejího počátku. Jsou stylizovány do uvozovek – symbolu komunikace mezi pedagogy, žáky i jejich rodiči.

Vizuální koncept využívá piktogram loga jako svého maskota – originální emotikon, v nespočtu různých situacích. Bude vás vítat na dni otevřených dveří, bude hlavním aktérem matematických olympiád a nebude chybět ani na volejbalovém klání. Křenka není jen o studiu, ale i o spoustě aktivit mimo pevný rozvrh. A právě to jsem se snažila ve vizuálním stylu zachytit.

Písmo:

  • hlavní písmo: Garnett, písmolijna SharpType, autor Connor Davenport
  • doplňkové písmo: Manrope, Google Fonts, autor Mikhail Sharanda

Tým:

Vývoj konceptu

Ukázky

Další práce Karolíny Petrů:

Nejkrásnější etikety má letos Vinařství Rozařín. Autorem je studio David Geč

Zdroj a foto: karolinapetru.cz