Martin Hašek
17. ledna 2024 • 08:46

Jizerská 50 má vyprodáno! Volné jsou doprovodné závody

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní závod ČEZ Jizerské 50 má vyprodáno. Na startu padesátky klasicky je plno a zcela naplněnou kapacitu má i Jizerská 25. Zájemci se však stále můžou registrovat na populární bruslařské závody, a také na novou, nenáročnou trasu ČT Jizerské 10.



Stejně jako loni se organizátorům povedlo nejslavnější závod vyprodat ještě před koncem registrací v průběhu ledna.

„Máme velkou radost, že lidé mají takovou chuť k pohybu a vybírají si k tomu právě běžecké lyžování a ČEZ Jizerskou 50. Slavný závod patří k české sportovní tradici a lyžaři na něj nezapomínají, o čemž svědčí dva účastnické rekordy z roku 2022 a 2023,” říká za pořádající agenturu Raul David Douša.

Jizerská 50 již dávno není akce s jediným závodem, naopak nabízí bohatý čtyřdenní program s celkem osmi lyžařskými výzvami a kulturním doprovodem. Mezi ně rozhodně patří Volkswagen Bedřichovská 30, tradiční závod volnou technikou, který se pojede ve čtvrtek 8. února. Ve stejný den je na programu také další skejtový závod – ČSOB Jizerská 17, který zažil svou premiéru teprve v loňském roce. Na obě distance v tuto chvílí zbývá posledních pár desítek míst.

Rodiny s dětmi a všichni, kdo dávají přednost lehké klasice, mají možnost vyzkoušet ČT Jizerskou 10 s novou trasou.

„Organizátoři závodu si dali záležet, aby byl závod nenáročný s minimálním možným převýšením a zároveň měl co nabídnout všem, kteří se chtějí pokochat krásnými výhledy,“ uvedl Richard Valoušek, communications director Raul. „Jeden z těch nejhezčích letos bude přímo z ikonické hráze Černá Nisa, kde se jinak běžkařské stopy neupravují. Start bude nově rozdělen hned do třech startovních vln, čímž bude zajištěna i bezproblémová průchodnost trasy.“

Jizerská 50 se koná v termínu 8. - 11. února. Startovní číslo lze do vyprodání kapacity, nebo do půlnoci 28. ledna pořídit na www.jiz50.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud