Ferrari za bitcoin, žádný problém

Ferrari za bitcoin? Ano společnost začala v USA přijímat platby za své luxusní sportovní vozy v kryptoměnách a na základě žádostí bohatých zákazníků rozšíří tento systém i do Evropy, uvedl pro agenturu Reuters její marketingový a obchodní šéf.

Ferrari uvedlo, že toto rozhodnutí přišlo v reakci na požadavky trhu a obchodníků, protože mnoho jeho klientů investovalo do kryptoměn. „Někteří z nich jsou mladí investoři, kteří na kryptoměnách postavili své jmění,“ řekl obchodní ředitel společnosti Ferrari Enrico Galliera agentuře Reuters. „Někteří další jsou tradičnější investoři, kteří chtějí diverzifikovat svá portfolia.“

Zatím USA

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Společnost Ferrari dodala v první polovině letošního roku do svého amerického regionu, který zahrnuje i USA, více než 1 800 vozů. Galliera neuvedl, kolik vozů Ferrari očekává, že prodá prostřednictvím kryptoměn. Uvedl, že portfolio objednávek společnosti je silné a plně rezervované i do roku 2025, ale společnost chce tento rozšiřující se vesmír otestovat. „Pomůže nám to navázat kontakt s lidmi, kteří nejsou nutně našimi klienty, ale mohli by si Ferrari dovolit,“ řekl.

Italská společnost, která v roce 2022 prodala 13 200 vozů s cenami začínajícími na více než 200 000 eurech (211 000 USD) a dosahujícími až 2 milionů eur, plánuje do prvního čtvrtletí roku 2024 rozšířit kryptoplatby do Evropy a poté do dalších regionů, kde je krypto legálně akceptováno. Evropa, Blízký východ a Afrika (EMEA) je pro Ferrari největším regionem, na který v první polovině letošního roku připadá 46 % celkových dodávek vozů.

Bitcoin, Ethereum, USDC

Ferrari se pro počáteční fázi v USA obrátilo na jednoho z největších zpracovatelů plateb kryptoměn, společnost BitPay, a umožní transakce v bitcoinech, etheru a USDC, jednom z největších tzv. stablecoinů. V různých regionech může Ferrari využívat i další zpracovatele plateb. „Ceny se nezmění, žádné poplatky, žádné příplatky, pokud budete platit prostřednictvím kryptoměn,“ řekl Galliera.

Spolupráce s Bitpay

Bitpay jménem prodejců Ferrari okamžitě převede platby v kryptoměnách na tradiční měnu, takže budou chráněni před výkyvy cen. „To byl jeden z našich hlavních cílů: vyhnout se tomu, abychom my i naši dealeři přímo manipulovali s kryptoměnami a byli chráněni před jejich velkými výkyvy,“ řekl Galliera. Společnost BitPay jako zpracovatel plateb zajistí, aby virtuální měny pocházely z legálních zdrojů a nepocházely z trestné činnosti nebo aby byly použity k praní výnosů z trestné činnosti nebo k daňovým únikům.

Marketingový a obchodní šéf společnosti Ferrari uvedl, že většina jejích amerických prodejců se již k tomuto systému přihlásila nebo se k němu chystá přistoupit. „Jsem přesvědčen, že se brzy připojí i další,“ řekl Galliera.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.