DomůSázení na MMAUFC 297: Analýzy, kurzy, MMA tipy (Early Prelims)

UFC 297: Analýzy, kurzy, MMA tipy (Early Prelims)

Přinášíme vám naše analýzy, kurzy a MMA tipy pro zápasy zahajovací karty turnaje UFC 297.

V kanadském Torontu se už tento víkend uskuteční první číslovaný galavečer největší MMA organizace na světě.

Hlavní zápas turnaje UFC 297 nám nabídne titulový souboj ve střední váze. Svůj pás šampiona v něm bude poprvé obhajovat Sean Strickland, který se utká s Dricusem Du Plessisem.

Druhý titulový zápas nás čeká v bantamové váze žen, kde se o uvolněný titul utká Raquel Pennington s Mayrou Bueno Silvou.

V dnešním přehledu analýz se však budeme soustředit na zahajovací kartu (Early Prelims), která nám nabízí tři souboje. Pojďme se na ně podívat.

UFC 297: Analýzy, kurzy, MMA tipy (Early Prelims)

170 liber: Yohan Lainesse (1.67) vs. Sam Patterson (2.11)

Yohan Lainesse (9-2) se v roce 2021 stal šampionem veltrové váhy organizace Cage Fury FC. V tom samém roce se představil v rámci Contender Series, kde po 97 vteřinách ukončil Justina Burlinsona a vybojoval si účast v UFC. V ní má aktuálně bilanci 1:2, když prohrál před časem s Gabem Greenem a Mikem Malottem a dokázal porazit nejednomyslně na body Dariana Weekse.

Sam Patterson (10-2-1), má za sebou v kleci UFC jeden zápas. V březnu jej už po 75 vteřinách ukončil Yanal Ashmouz a ukončil tak vítěznou Pattersonovu šňůru, která trvala celých devět zápasů. Mezi profesionály si připsal pět vítězství via KO/TKO a čtyři výhry na submisi. Oproti svému soupeři je vyšší, má větší rozpětí paží a bude mít výhodu v dosahu.

Jak bude zápas probíhat? Dá se říci, že můžeme očekávat dva scénáře. Ten první je, že Lainesse Pattersona během prvních tří minut doslova převálcuje. Patterson dosud bojoval v lehké váze, nyní jde do veltru a to je dvojsečná zbraň. Díky tomu, že extrémně neshazoval by mohl mít výhodu v kondici. Na druhou stranu ve veltru jsou už docela velcí chlapi a Lainesse má docela sílu. Umí i dobře trefit, takže pokud se mu to povede, zápas může klidně skončit v prvním kole.

Druhou možností je, že Patterson “přežije” dost dlouho na to, aby se Lainesse utavil. “White Lion” prostě nedokáže udržet svůj agresivní a nátlakový výkon déle než jedno kolo. Například v posledních 10 minutách zápasu s Weeksem zasadil pouze 10 významných úderů. Britský bojovník navíc umí docela hodně hrozit i ze submisí. Když k tomu přičteme i větší dosah paží, dá se předpokládat, že si první kolo dokáže držet soupeře od těla a v dalším převezme otěže zápasu do svých rukou. Myslíme, že by pak měl duel dotáhnout do vítězného konce.

Náš tip: Sam Patterson (2.11)


125 liber: Jasmine Jasudavicius (1.24) vs. Priscila Cachoeira (3.68)

Jasmine Jasudavicius (9-3) má v UFC bilanci 3-2. Ve svém debutu v organizaci zvítězila v roce 2022 nad Kay Hansen. Poté prohrála s Natálií Silvou (která porazila i Terezu Bledou), aby si následně připsala dvě výhry, když porazila Gabriellu Fernandes a Mirandu Maverick. V zatím posledním utkání v kleci UFC prohrála po krvavé bitvě s Tracy Cortez.

Je potřeba zmínit, že ve všech případech zápas skončil až závěrečným gongem. Nad svou soupeřkou bude mít výhodu v dosahu paží.

Priscila Cachoeira (12-5) ve svých prvních třech zápasech v UFC prohrála. Pak ale přišel progres, když si z dalších pěti soubojů na své konto připsala čtyři výhry. V posledním zápase, který absolvovala v červenci loňského roku však prohrála na armbar s Mirandou Maverick.

Brazilka má na svém kontě dvanáct výher, z nichž sedmi docílila knokautem.

Dobrou zprávou pro Cachoeiru je, že Jasudavicius bude snadným cílem. Jasudavicius totiž není vůbec problém trefit. V zápasech s Cortez a Silvou, které prohrála, totiž dohromady schytala zhruba 200 signifikantním úderů.

Na druhou stranu špatnou zprávou pro brazilskou bojovnici je, že Jasudavicius se také skvěle trefuje a navíc má poměrně dobrý wrestling, díky kterému se nebojí vzít své soupeřky na zem. Proti Fernandes, která je na tom z hlediska strikingu minimálně podobně jako Cachoeira, nasbírala více než 10 minut kontroly na zemi a dá se očekávat, že to samé provede i se “Zombie Girl”.

Dá se tedy očekávat, že Jasudavicius eliminuje striking své soupeřky tím, že jí bude brát na zem a tam ji bude kontrolovat. Měla by si tak pohodlně dokráčet pro vítězství, a to (jak jinak) na body.

Náš tip: Jasmine Jasudavicius (1.24)


125 liber: Malcolm Gordon (1.48) vs. Jimmy Flick (2.48)

Po dvou porážkách v řadě v prvních dvou vystoupeních v UFC Malcom Gordon (14-7) vyrovnal svůj rekord v oktagonu, když porazil Francisca Figueireda a Denyse Bondara. V posledním dvou zápasech však prohrál. Nejprve na armbar s Muhammadem Mokaevem a následně s Jakem Hadleym, který jej ukončil za 61 vteřin.

Jimmy Flick (16-7) při svém debutu v UFC porazil na submisi Codyho Durdena. Krátce poté oznámil svůj odchod do důchodu. Po více než dvou letech se vrátil do klece UFC, ale utrpěl dvě prohry TKO s Charlesem Johnsonem a Alessandrem Costou.

Flick si mezi profesionály připsal čtrnáct výher na submisi.

Zdá se, že fyzicky zdatní bojovníci s dobrou obranou proti takedownům jsou pro Flicka černou můrou. Přesto je potřeba zmínit, že v boji na zemi patří k nejlepším v divizi. Navíc se nyní utká s Gordonem a ten má obranu proti takedownům extrémně slabou. Vše nasvědčuje tomu, že bychom zde mohli vidět zemařskou jiu-jitsu bitvu, kterou by Flick mohl dotáhnout do vítězného konce.

Klíčovým faktorem je zde Flickův wrestling. Ačkoli nestačil na to, aby dostal na zem Flickovy poslední dva soupeře, měl by být více než dostatečný na to, aby prorazil Gordonovu nulovou obranu proti takedownům. Díky schopnosti diktovat, kdy a jakým způsobem se zápas dostane na zem, a díky dovednostem v boji na zemi, by měl mít Flick nad Gordonem v souboji navrch. Asi by stálo za to risknout sázku na vítězství Flicka na submisi v kurzu 4.00.

Náš tip: Jimmy Flick – výhra na submisi (4.00)

(Kurzy jsou aktuální v okamžiku zveřejnění článku.)

Zdroj: Tipsport

MMA tipy, kurzy a kde sledovat zápasy MMA online

1️⃣ Kde sledovat MMA živě ›

Pro sledování turnajů organizací UFC nebo OKTAGON MMA se nabízí hned několik možností. A záleží jen na Vás, jestli si zvolíte placené varianty (PPV, placené televizní kanály) nebo jestli budete sledovat MMA živě a zdarma.

2️⃣ Kde sledovat OKTAGON živě ›

První zápas na Prelims kartě (Free Prelims Fight) organizace většinou nabízí zdarma na (YouTube OKTAGON MMA), celý turnaj pak můžete shlédnou prostřednictvím PPV. OKTAGON turnaje však můžete sledovat také zdarma ZDE.

3️⃣ Kde sledovat UFC živě ›

Early Prelims a Prelims karty můžet sledovat v placené aplikaci UFC Fight Pass. Hlavní kartu většinou vysílá televizní stanice Premier Sport 1 nebo ji můžete sledovat via PPV. Celý turnaj můžete také sledovat zcela zdarma na stránkách sázkové kanceláře Tipsport.

4️⃣ MMA tipy, kurzy, analýzy a sázky na MMA

S konkrétními kurzy se můžete seznámit na našich stránkách, kde se s Vámi také dělíme o naše analýzy a tipy na jednotlivé MMA zápasy.

Nabídka ubytování pro sportovní soustředění a aktivní dovolenou. Tréninkové kempy. Hledáte kam na sportovní soustředění? U nás si vyberete.

Sleduj náš FACEBOOK

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ