Denník N

Vlhová si roztrhla väzy v kolene, po páde v Jasnej sa jej sezóna skončila

Petra Vlhová počas prevozu na saniach po páde počas 1. kola obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej. Foto – TASR
Petra Vlhová počas prevozu na saniach po páde počas 1. kola obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej. Foto – TASR

Aktualizované o 15.00

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Petra Vlhová nedokončila obrovský slalom Svetového pohára v Jasnej, keď vypadla v prvom kole v hornej časti trate. Po páde zostala niekoľko minút ležať na svahu, preteky boli prerušené.

Vlhovú zviezli na sánkach a následne ju transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice.

Ako oznámil na brífingu tréner Mauro Pini, slovenská lyžiarka si pri páde roztrhla väzy v kolene a sezóna sa pre ňu skončila.

Neskoro večer Vlhová na sociálnych sieťach poďakovala za podporu fanúšikom, partnerom, rodine aj priateľom. „Sľubujem, že spravím všetko pre to, aby som sa čo najskôr vrátila ešte silnejšia,“ napísala.

„Správy sú, bohužiaľ, smutné. Petra utrpela poškodenie väzov v kolene, je v opatere lekárov, ktorí sa špecializujú na tento druh zranení,“ potvrdil manažér tímu Richard Galovič.

Dodal tiež, že 28-ročná lyžiarka si pri páde silno udrela aj hlavu a rameno.

„Rozsah poškodení v kolene sa nie vždy dá objektívne určiť magnetickou rezonanciou. Na presnejšiu diagnózu pôjdeme do invazívnejšej metódy. Aj v zmysle nášho plánu a konzultácií to máme dohodnuté s najšpičkovejšími lekármi, ktorí sa venujú takýmto zraneniam. V tejto chvíli neviem povedať viac. Koleno je opuchnuté, úpony v ňom sú poškodené, ale miera poškodenia nie je jasná,“ dodal Galovič pre TASR.

Podľa jeho slov Vlhová komunikovala až v nemocnici: „Pri odlete z Jasnej veľmi nie, bola trochu podchladená a ubolená. Ale z nemocnice už áno. Je stabilizovaná a vyšetrenia išli podľa plánu. Verím, že budeme môcť čoskoro začať s naplánovaným programom.“

Vlhová sa vo vojenskej nemocnici v Ružomberku podrobila viacerým testom, fanúšikom odkázala: „Ďakujem všetkým za obrovskú podporu. Verím, že všetko zvládnem. Budem bojovať o čo najskorší možný návrat na lyže.“

Pini: Máme niekoľko možností

„Veľmi ma mrzí, čo sa stalo v dnešných pretekoch. Zatiaľ som nemal dostatok času na analýzu, čo presne sa stalo. Na prvý pohľad to nevyzeralo ako veľký náraz, pád. Potvrdilo sa však, že lyžovanie je nevyspytateľný šport. Videl som to len na veľkej obrazovke. Samozrejme, mám už skúsenosti so zranením pretekárky. Nie je to prvýkrát, no je to bolestivé. Ale aj to patrí do našej práce, zvládať tieto situácie,“ uviedol Pini pre TASR.

„Dvaja členovia tímu išli s Petrou do nemocnice. Ja som s ňou komunikoval krátko po telefonáte. Nebol to najlepší moment s ňou hovoriť; bola v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie