Denník N

Novinári sa pýtali, či sa nepokazila časomiera. Pád Vlhovej a jej súperky môže mať niečo spoločné

Foto – TASR
Foto – TASR

Petra Vlhová v obrovskom slalome spadla, poškodila si väzy v kolene a sezóna sa pre ňu skončila.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Celá sezóna Petry Vlhovej mala byť akousi prípravou na Jasnú. Svetový pohár sa totiž po troch rokoch vrátil do strediska, kde najúspešnejšia slovenská lyžiarka vyrastala, a na jej výkony sa prišlo pozrieť 12-tisíc fanúšikov.

Minimálne prvé kolo by sme však mohli opísať jedným slovom. Zvláštne.

Už samotný štart priniesol približne šesťminútové meškanie pre situáciu, aká sa nestáva často. Slovenský lyžiar Adam Žampa, ktorý vyštartoval ako predjazdec, spadol, no jazdu dokončil, následne ho museli previezť do nemocnice s poraneným kolenom.

Ako prvá z pretekárok vyštartovala líderka Svetového pohára v obrovskom slalome Federica Brignoneová, po pár sekundách však aj ona spadla a jazdu nedokončila.

Ako druhá išla víťazka dvoch obrovských slalomov v tejto sezóne Lara Gutová-Behramiová. Keď po nej vyšla na trať Švédka Sara Hectorová, v publiku bolo počuť prekvapivé výkriky. Do cieľa prišla s náskokom 2,97 sekundy na Gutovú-Behramiovú.

„Nepokazila sa časomiera?“ pýtali sa medzi sebou novinári. Švajčiarka je veľkou kandidátkou na malý krištáľový glóbus v tejto disciplíne, má vyrovnané výkony, nespravila žiadnu výraznú chybu a teraz má stratu, s akou sa bežne musia pretekárky obávať, či postúpia do druhého kola.

Na hlbšie úvahy však nebol čas. Ďalšia na trati už totiž bola Petra Vlhová. Diváci jasali, povzbudzovali. Náhle však v areáli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie