Denník N

Shiffrinová mala kedysi podobné zranenie ako Vlhová. Čaká ju iná práca ako doteraz, hovorí Američanka

Mikaela Shiffrinová. Foto - TASR/Martin Baumann
Mikaela Shiffrinová. Foto – TASR/Martin Baumann

Mikaela Shiffrinová zvíťazila v slalome v Jasnej.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keby ste sa prešli po okolí Jasnej, cestou by ste našli veľa transparentov podporujúcich Petru Vlhovú. Niekoľko sponzorov pretekov Svetového pohára v Jasnej dokonca využilo ako motív svojich grafík priamo slovenskú lyžiarku.

Jedným zo sponzorov pretekov bola aj stávková kancelária, ktorá je aj hlavným sponzorom slovenskej lyžiarky. Keďže Vlhová je hlavnou tvárou ich reklamných spotov, vytvorili špeciálnu grafiku, ktorá vyzerá presne ako logo tejto stávkovej spoločnosti, ale namiesto názvu spoločnosti je tam napísané Peťa.

Transparenty s nápisom Peťa, odkazujúce na stávkovú spoločnosť, boli dokonca aj vedľa trate. Nestáva sa v pretekoch Svetového pohára často, aby takto priamo bolo meno niektorej z pretekárok spojené s podujatím.

Vlhová sa však v nedeľu nepostavila na štart, keďže deň predtým si v obrovskom slalome pri páde roztrhla väzy v kolene a sezóna sa pre ňu predčasne skončila.

Vlhová potrebuje operáciu

V ostatných pretekoch tejto sezóny často platilo, že Vlhová a Shiffrinová boli výslednými časmi mimoriadne odskočené od zvyšku súperiek. Ony dve medzi sebou mali viackrát rozdiel okolo dvoch desatín, ale tretia pretekárka v poradí strácala cez sekundu.

Čisto zo športového hľadiska teda mohlo zranenie Vlhovej vzbudiť aj obavu, či teraz do konca sezóny Shiffrinová nebude jasne vyhrávať všetky preteky.

V Jasnej to však neplatilo. Pred druhou pretekárkou – Chorvátkou Zrinkou Ljutićovou – vyhrala Američanka iba o 0,14 sekundy. Tretia – Švédka Anna Swennová Larssonová – stratila 0,81 sekundy. Dokonca ešte aj štvrtá – Camille Rastová zo Švajčiarska, ktorá zašla najlepšiu jazdu druhého kola – stratila iba 0,90 sekundy.

Shiffrinová v každom príhovore opakovala, že jej Vlhová chýbala na štarte.

„Nemáme teraz ešte presné informácie o zranení Petry. Čo som však počula,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie