HUSQVARNA MOTORCYCLES představuje zcela nové modely VITPILEN a SVARTPILEN

Husqvarna Motorcycles představuje zcela nové modely Vitpilen a Svartpilen generace 2024. Kompletně přepracované modely Vitpilen 401, Vitpilen 125, Svartpilen 401, Svartpilen 250 a Svartpilen 125, které obsahují největší technické aktualizace řady od jejich uvedení v roce 2018, mají nové motory, nový podvozek, špičkovou technologii a nový styl.

Zcela nový ocelový mřížový rám zachovává tolik oblíbenou agilitu modelů Vitpilen a Svartpilen s lehkou hliníkovou kyvnou vidlicí a odpružením WP na každém stroji, což zajišťuje předvídatelné ovládání. Stroje roku 2024 se také vyznačují delším rozvorem, novým rámem a upravenou výškou sedla, což zlepšuje jejich chování v zatáčkách a zároveň si udržuje pověstnou stabilitu. Modely Vitpilen dále těží z nových řídítek, která nabízejí sníženou hmotnost pro vysoce citlivé řízení. Řadu 2024 pohání nová a kompaktnější rodina motorů, splňující EURO 5+ s vylepšeným rozložením hmotnosti a přepracovanou převodovkou.

Vitpilen 401 a Svartpilen 401 nabízí poutavou a dynamickou jízdu v městském prostředí i mimo něj a jsou poháněny jednoválcovým motorem o objemu 399 ccm, 45 k, který je uložen v ocelovém mřížovém podvozku. V kombinaci s novou hliníkovou kyvnou vidlicí poskytuje velmi oblíbené svižné ovládání motocyklů vynikající zpětnou vazbu. Vitpilen 401 a Svartpilen 401 také sdílejí klíčové technologie, včetně MTC v zatáčkách, přepínatelných jízdních režimů, nastavitelného odpružení WP, brzd ByBre a ABS citlivého na zatáčení Bosch, které poskytují výkonné zastavení. Technologie Easy Shift umožňuje řazení bez spojky, zatímco 5” lepený skleněný TFT displej, prvotřídní lakování s obtisky a 17” kola doplňují nezaměnitelný styl modelů Vitpilen a Svartpilen.

Nové Svartpilen 125 a Vitpilen 125, poháněné jednoválcovým motorem o objemu 125 ccm a 15 k, nabízejí příležitost učit se a prozkoumávat, přičemž kombinují ergonomický design se špičkovými komponenty pro uklidňující jízdu. Stejně jako jejich větší sourozenci jsou oba modely vybaveny odpružením WP, brzdami ByBre a ABS citlivým na zatáčení Bosch. Agilní, kompaktní Svartpilen 125 a Vitpilen 125 vyhovující licenci A1, nabízejí vynikající poměr výkonu a hmotnosti, jsou odborně navrženy pro novou generaci mladých jezdců.

Svartpilen 250, špičkový na těsných městských silnicích a klikatých dálnicích, kombinuje lehčí jednoválcový motor o objemu 249 cm3 a výkonu 31 k s novým lehkým podvozkem, hliníkovou kyvnou vidlicí a vzpřímenou jízdní polohou pro kontrolovanou a jistou jízdu, ať už se silnice dostane kamkoli. Standardně je použito odpružení WP, brzdy ByBre a dvoukanálové ABS Bosch s trojitými hliníkovými objímkami jedinečnými pro Svartpilen 250, které nabízejí precizně navrženou flexi pro pohodlnou jízdu. Nový 5” LCD displej, prémiový lak s obtisky a odolná 17” litá kola završují prémiovou konstrukci Svartpilen 250.

Technické přednosti:

Nový rám a kyvné rameno, které pojme nový motor s excentrickým zadním odpružením
Nový 5″ TFT displej z lepeného skla (5″ LCD displej na Svartpilen 250)
Otevřená přední vidlice (vidlice s velkým pístem na Svartpilen 250)
Prvotřídní nátěr s přelakovanými obtisky
Nízká výška sedáku 820 mm
ABS v zatáčkách (dvoukanálové ABS u Svartpilen 250)
Easy Shift a funkce připojení jako standard
LED světlomet s pozičním světelným kroužkem (bez pozičního světelného kroužku pro Svartpilen 250)
Spoked 17” kola s prémiovými pneumatikami Pirelli Scorpion Rally STR (Svartpilen 125 a Svartpilen 401)
Hliníková litá 17″ kola s 6paprskovým aero designem a prémiovými pneumatikami Michelin Power 6 (Vitpilen 125 a Vitpilen 401)

Husqvarna Motorcycles navíc nabízí řadu technického příslušenství s kolekcí pečlivě navržených, vysoce kvalitních komponentů, které zvyšují výkon a vzhled a zároveň zvyšují odolnost. Kolekce Functional Street Apparel umožňuje jezdcům vybrat si z komplexní řady jezdeckého vybavení a ochranných prvků, z nichž všechny poskytují maximální úroveň bezpečnosti a pohodlí.

Řada Vitpilen a Svartpilen pro rok 2024 začíná být k dispozici od února 2024 u autorizovaných prodejců motocyklů Husqvarna. Dostupnost se může v jednotlivých zemích lišit. Veškeré podrobnosti o cenách a dostupnosti získáte u své národní pobočky nebo dovozce Husqvarna Motorcycles.