27. ledna 2024 • 15:30

Životní úspěch Maděrové. Ve slalomu ve SP dojela druhá: Dochází mi slova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Zuzana Maděrová byla druhá v paralelním obřím slalomu v Simonhöhe a poprvé v kariéře se ve Světovém poháru dostala na stupně vítězů. Dvacetiletá česká reprezentantka prohrála ve finále s domácí Rakušankou Sabine Schöffmannovou.



Pro Maděrovou byla dosavadním maximem v elitním seriálu dvě čtvrtá místa z této sezony. Těsně pod medailovými příčkami skončila v prosincovém obřím slalomu v Cortině d'Ampezzo a minulý víkend ve slalomu v bulharském Pamporovu.

V Simonhöhe postoupila z kvalifikace z osmého místa. Ve vyřazovacích jízdách nejprve porazila Němku Melanii Hochreiterovou, ve čtvrtfinále pak získala o tři setiny skalp druhé ženy průběžného pořadí SP Cubaki Mikiové z Japonska a v semifinále vyřadila Michelle Dekkerovou z Nizozemska.

„Od rána to bylo skvělé. Trať byla přesně taková, jakou mám ráda, úplně zmrzlá. Finálové jízdy byly super, cítila jsem se dnes moc dobře,“ napsala Maděrová ČTK.

Po výhrách nad oběma finalistkami čtvrtečního obřího slalomu v Rogle Maděrové nevyšlo až velké finále. V rozhodující jízdě za Schöffmannovou od počátku ztrácela a nakonec závod nedokončila. I tak se mohla radovat z životního úspěchu.

„Trochu mi dochází slova, neumím ten pocit dost dobře popsat. Jsem nadšená. Je to moje první pódium v kariéře, nemůžu tomu uvěřit. Strašně moc chci poděkovat všem, kdo mě podporují. Bez nich bych nikdy nebyla tam, kde jsem,“ uvedla závodnice Dukly Liberec.

Mezi muži sice po třech závodech skončila vítězná série Benjamina Karla, rakouskému snowboardistovi ale i druhé místo stačilo k tomu, aby si s předstihem zajistil malý křišťálový glóbus za paralelní obří slalom. Z výhry se dnes radoval Ital Daniele Bagozza.

Další dvě české reprezentantky v Rakousku nepostoupily z kvalifikace. Klára Šonková obsadila 24. místo, Adéla Keclíková skončila na 26. příčce. Mezi muži se umístil Kryštof Minárik na 30. pozici a Adam Počinek byl čtyřiačtyřicátý.

SP ve snowboardingu v Simonhöhe (Rakousko) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Bagozza (It.), 2. Karl, 3.Obmann (oba Rak.), ...v kvalifikaci 30. Minárik, 44. Počinek (ČR).
Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 9 ze 13 závodů): 1. Karl 563, 2. Bagozza 436, 3. Coratti (It.) 405, ...40. Minárik (ČR) 12.

Ženy: 1. Schöffmannová (Rak.), 2. Maděrová (ČR), 3. Caffontová (It.), ...v kvalifikaci 24. Šonková, 26. Keclíková (obě ČR).
Průběžné pořadí SP v paralelních závodech (po 9 ze 13 závodů): 1. Hofmeisterová (Něm.) 604, 2. Schöffmannová 522, 3. Mikiová (Jap.) 481, ...6. Maděrová 328, 13. Ledecká (ČR) 200, 38. Šonková 24, 42. Keclíková 15.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud