Hlavní obsah

V losování americké loterie vyhrálo první cenu více než 3300 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loterijní společnost v Jižní Karolíně uvedla, že v minulý týden v pátek trefilo správnou kombinaci tažených čísel rekordních 3351 lidí. Ti všichni si totiž vsadili na samé čtyřky.

Foto: Profimedia.cz

Loterie

Článek

V loterii Pick 4 se losují čtyři čísla. Sázející mohou za tiket zaplatit padesát centů, nebo jeden dolar a případná výhra se odvíjí od režimu, v němž si vsadili. Do hry tak vstupuje například i pořadí, ve kterém jsou čísla tažena, a další faktory. Za jeden vsazený dolar (přibližně 23 korun) jich tak lze vyhrát pět tisíc (zhruba 115 tisíc korun), za padesát centů je to polovina.

Vzhledem k nízkým sázkám a názvu loterie tak není divu, že lidé často pokoušejí štěstí s kombinací čtyř čtyřek. Ta však podle prohlášení loterijní společnosti až do pátku minulého týdne nikdy nepadla, nyní z ní mělo radost 3351 sázejících.

Ve výsledku však mohl být relativně spokojen i provozovatel loterie. Ten totiž podle serveru UPI oznámil, že na výhrách vyplatil přes 8,3 milionu dolarů (přes 192 milionů korun), což by zhruba odpovídalo tomu, jako kdyby si každý výherce vsadil pouze za 50 centů, a získal tedy výhru 2500 dolarů (necelých 60 tisíc korun).

Strukturu sázek ovšem firma nezveřejnila a nelze tedy vyloučit, že se mezi sázejícími vyskytlo několik lidí, kteří si „pro jistotu“ vsadili na čtyři čtyřky vylosované v libovolném pořadí, což by jejich výhru snížilo.

Američan vyhrál skoro 10 milionů, aniž by tušil, že si vsadil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám