přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Tails 5.22 dostal nové funkcie

Tails 5.22 dostal nové funkcie

tails_perex.png

Do stabilnej verzie linuxovej distribúcie Tails 5.22 sa dostali nové funkcie, niekoľko menších zmien a aktualizácie dvoch predinštalovaných aplikácií. Nakoniec sa vývojárom znovu podarilo opraviť rôzne chyby.


Vývojári linuxovej distribúcie Tails, ktorej hlavným zameraním je bezpečnosť a ochrana súkromia užívateľov, oznámili vydanie novej stabilnej verzie s číslom 5.22. Do zoznamu noviniek sa okrem opráv chýb a aktualizácií softvérových balíčkov dostali aj nové funkcie alebo pár iných menších zmien.

tails522_01.png


Tails 5.22 pridáva aktualizácie poštového klienta Mozilla Thunderbird 115.7 a webového prehliadača Tor Browser 13.0.9. Po novom môžu užívatelia cez Tor Browser sťahovať súbory do viacerých vybraných priečinkov, z ktorých by malo byť možné súbory tiež nahrávať. Zaujímavou novinkou je aj funkcia pre opravu trvalého úložiska. Tails sa pokúsi automaticky opraviť chyby súborového systému poškodeného trvalého úložiska po jeho odomknutí na uvítacej obrazovke. Dodatočne už budú zobrazené informácie o rýchlosti zápisu dát po dokončení klonovania trvalého úložiska s nástrojom Tails Cloner.

tails522_02.png


Správa ku vydaniu novej verzie distribúcie Tails 5.22 bola uverejnená na stránkach tails.net s podrobnejším zoznamom všetkých zmien a odkazmi na stiahnutie inštalačných obrazov. Automatický upgrade systému bude ponúknutý užívateľom na inštaláciách verzií Tails 5.0 alebo novších.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz