DomůSázení na MMAUFC Vegas 85: Analýzy, kurzy, MMA tipy (Hlavní karta)

UFC Vegas 85: Analýzy, kurzy, MMA tipy (Hlavní karta)

Přinášíme vám naše analýzy, kurzy a MMA tipy pro zápasy hlavní karty turnaje UFC Vegas 85, který se uskuteční v noci ze soboty na neděli v americkém Las Vegas.

O tomto turnaji se nedá říci, že by byl nějak hvězdně obsazený, ale z historie víme, že právě takové turnaje nabízejí parádní zápasy a skvělá ukončení. Uvidíme, jestli tomu tak bude i tentokrát.

Hlavní zápas galavečera UFC Vegas 85 obstarají střední váhy Roman Dolidze a Nassourdine Imavov. V hlavním předzápase se představí bojovníci lehké váhy Renato Moicano a Drew Dobber.

Chybět nebude ani “česká stopa” v podobě “Macha” Muradova. Toho čeká velice těžký soupeř v osobě dosud neporaženého Aliaskhaba Khizrieva.

V tomto přehledu analýz se blíže podíváme na souboje hlavní karty. Analýzy, kurzy a tipy Prelims karty pak najdete ZDE.

UFC Vegas 85: Analýzy, kurzy, MMA tipy (Hlavní karta)

170 liber: Randy Brown (1.34) vs. Muslim Salichov (2.99)

Brown je v UFC od roku 2016 a dokázal zvítězit v pěti z posledních šesti zápasů. Co jej zdobí, to je schopnost kombinovat ostré údery se skvělým tempem a kvalitním držením vzdálenosti. Salikhovovi se zase a ne nadarmo říká “Král kung-fu”. Salikhov, známý především svými otočkami, je obratný striker se silnými údery.

Oba bojovníci rádi útočí z dálky a na papíře se může zdát favoritem Salikhov. Brown je však mladší (Salikhov má už 39 let), je o jedenáct cm vyšší a má také mnohem větší rozsah paží (+20 cm). Má navíc tendenci pracovat v mnohem vyšším tempu. S tím vším se musí Salikhov nějak vyrovnat a já moc nevěřím tomu, že se mu to povede.

Navíc, pokud je někdo z těchto dvou bojovníků schopný mixovat postoj s wrestlingem, je to právě Brown. Pokud se Salikhovovi nepodaří ukončit Browna někdy na začátku zápasu, věřím, že Brown bude mít po většinu zápasu navrch a dotáhne duel do vítězného konce.

Náš tip: Randy Brown (1.34)


185 liber: Aliaskhab Khizriev (1.65) vs. Makhmud Muradov (2.16)

Jak moc dobrý je skutečně Khizriev? To nám řekne už jeho víkendový souboj s Makhmudem Muradovem. Neporažení dagestánští talenti bývají většinou hodně dobří, ale v případě “The Black Wolfa” je na toto tvrzení ještě trochu brzy. Jednoduše zatím nebyl důkladně prověřen v akci.

Je agresivní na nohou, ale jeho kickbox je z velké části jen prostředkem k tomu, aby si připravil takedowny. Jakmile je nahoře, bývá velice aktivní. Dokázal ukončit před časem 9 soupeřů.

Muradov je spíše striker. Wrestling mu také jde, ale je to hlavně vyrovnaný a silný boxer, který 17 svých zápasů vyhrál KO/TKO.

Souboj se bude odvíjet od toho, jak se Muradovovi podaří ubránit Khizrievovi pokusy o takedowny. Pokud “Mach” uspěje, je schopný, pokud bude bojovat na distans, Khizrieva v postoji udolat.

Když se však podívám na Muradovovu prohru s Meerschaertem, mám obavy. “Mach” si nedokázal pohlídat několik takedownů a hlavně bylo zjevné, že mu nechutná, když na něj někdo vyvíjí soustavný tlak, který kombinuje s pokusy o strhy. Když se podíváme na Khizrieva, tak ten dokáže vyvíjet tlak, libuje si v takedownech, má dostatečnou kondičku i velkou sílu. Má prostě všechny zbraně k tomu, aby “Macha” porazil.

Náš tip: Aliaskhab Khizriev (1.65)


170 liber: Gilbert Urbina (1.49) vs. Charles Radtke (2.46)

Urbina má za sebou spoustu těžkých duelů, a to přesto, že v kleci ještě neabsolvoval ani deset profesionálních zápasů. Na velterovou váhu je také poměrně hodně vysoký (191 cm) a má obrovský rozsah paží (191 cm). A z těchto předností dokáže v zápasech těžit. V UFC zatím absolvoval dva zápasy. Nejprve v roce 2021 prohrál s Bryanem Battlem na submisi a v roce 2023 dokázal ukončit na TKO Oriona Cosceho.

Třiatřicetiletý Radtke v UFC absolvoval jeden zápas, když v září loňského roku porazil Mikea Mathethu na body.

Urbina v zápasech dokáže velice dobře mixovat útoky z dálky s klinči. A to by mohla být cesta k vítězství nad Radtkem, jehož sebevědomí je mnohem větší, než jeho bojové kvality.

Náš tip: Gilbert Urbina (1.49)


125 liber: Natalia Silva (1.28) vs. Viviane Araujo (3.44)

Hvězda Natálie Silvy v UFC zatím září naplno. Zvítězila ve všech čtyřech zápasech, které v organizaci absolvovala, když porazila, mimo jiné, Terezu Bledou. Dokáže své soupeřky ukončovat před časem a je poměrně všestrannou bojovnicí. Zdá se, že je na nejlepší cestě stát se, pokud ne šampionkou, tak minimálně titulovou vyzyvatelkou v muší váze žen. A vzhledem ke svému věku by se mohla na špici své divize udržet poměrně dlouho.

Araujo je veteránkou své divize a utkala se s několika budoucími nebo bývalými uchazečkami o titul. Nikdy se jí samotné však nepodařilo dostat se na úplný vrchol muší váhy, a to především proto, že špičkové bojovnice její divize měly vždy tendenci ji ve finální fázi zápasu převálcovat. Přesto je kvalitní zápasnicí s nebezpečným kickboxem a slušným wrestlingem.

Tohle vypadá jako jakýsi zrcadlový zápas. Obě bojovnice se spoléhají hlavně na svou rychlost a sílu, díky které rychle překonávají vzdálenost a jsou schopné tvrdě udeřit. Araujo se často pokouší i o wrestling.

Myslím si, že Silva dokáže udržet zápas ve stoje a s přibývajícím časem bude přebírat otěže zápasu do svých rukou.

Náš tip: Natalia Silva (1.28)

(Kurzy jsou aktuální v okamžiku zveřejnění článku.)

Zdroj: Tipsport

MMA tipy, kurzy a kde sledovat zápasy MMA online

1️⃣ Kde sledovat MMA živě ›

Pro sledování turnajů organizací UFC nebo OKTAGON MMA se nabízí hned několik možností. A záleží jen na Vás, jestli si zvolíte placené varianty (PPV, placené televizní kanály) nebo jestli budete sledovat MMA živě a zdarma.

2️⃣ Kde sledovat OKTAGON živě ›

První zápas na Prelims kartě (Free Prelims Fight) organizace většinou nabízí zdarma na (YouTube OKTAGON MMA), celý turnaj pak můžete shlédnou prostřednictvím PPV. OKTAGON turnaje však můžete sledovat také zdarma ZDE.

3️⃣ Kde sledovat UFC živě ›

Early Prelims a Prelims karty můžet sledovat v placené aplikaci UFC Fight Pass. Hlavní kartu většinou vysílá televizní stanice Premier Sport 1 nebo ji můžete sledovat via PPV. Celý turnaj můžete také sledovat zcela zdarma na stránkách sázkové kanceláře Tipsport.

4️⃣ MMA tipy, kurzy, analýzy a sázky na MMA

S konkrétními kurzy se můžete seznámit na našich stránkách, kde se s Vámi také dělíme o naše analýzy a tipy na jednotlivé MMA zápasy.

Nabídka ubytování pro sportovní soustředění a aktivní dovolenou. Tréninkové kempy. Hledáte kam na sportovní soustředění? U nás si vyberete.

Sleduj náš FACEBOOK

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ