Apple Vision

Youtuber otestoval odolnost Apple Vision Pro a vydrží překvapivě mnoho

Navzdory použití těžkých materiálů a velké skleněné přední části je Apple Vision Pro překvapivě odolný. Svědčí o tom první video testu pádů na YouTube. Majitelé Apple Vision Pro se pravděpodobně budou chtít vyhnout tomu, aby jim tak drahé zařízení upadlo, ale při častém používání se to možná stane i vám.

Jak test odolnosti Apple Vision Pro dopadl?

Testy odolnosti na YouTube jsou obvykle špatným ukazatelem odolnosti elektroniky, přesto jsou natolik populární, že některé kanály utrácejí peníze za nová zařízení a rychle je testují hned po spuštění. To je často pozorováno při uvádění iPhonu na trh, ale zatímco někteří se snaží být ve svém přístupu logičtí, mnozí přeskakují vědeckou přísnost ve prospěch rychlejšího ukázání rozbité obrazovky. Naštěstí první video testu odolnosti pro Apple Vision Pro, které se dostalo na YouTube, tak činí poměrně metodickým přístupem.

Jak test odolnosti Apple Vision Pro dopadl?

Sam Kohl pro AppleTrack zveřejnil video pozdě v pátek v den vydání, podrobuje Apple Vision Pro testování nárazu vedeném gravitací. Počáteční pád byl z výšky zhruba pasu na tlustý koberec, jako ukázka toho, že spojení Light Seal není ve skutečnosti dost silné, aby uchopilo sestavu náhlavní soupravy.

Než pokračoval, cíleně obcházel svůj dům a narážel náhlavní soupravou do různých zdí, dveří a rohů. Kohl si všiml malých oděrek na předním skle po 20 nárazech a také několika tvrdších ručních úderech do zdi. Kohl také poukázal na to, že v průchozím pohledu nejsou žádná upozornění na přílišnou blízkost zdi, pouze když je ponořen do prostředí.

Třetí pád z výšky hlavy na dřevěnou podlahu přidal několik dalších škrábanců na přední sklo, ale také rozbil pravý reproduktor. Při čtvrtém utrpěla pravá boční paže malou trhlinu poblíž závěsu. Pátý, na kobereček z výšky hlavy, vykazoval napětí na levé paži poblíž reproduktoru. Pád šest na dřevěnou podlahu, viděl, jak světelný štít letěl a více poškodil paže. Při testech pádu z co největší výšky na dřevěnou podlahu prasklo vnější sklo. Další panel přímo pod ním, stejně jako všechny senzory a kamery, byly stále naprosto v pořádku a nepoškozené. Po odlepení poškozeného předního skla jako jednoho kusu Apple Vision Pro nadále fungoval normálně, s plně funkční externí obrazovkou a zdánlivě nezměněným průchozím pohledem.

Test ukázal, že jde o poměrně odolné zařízení, ale vzhledem k ceně se snažte ho cíleně neničit.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

iPhone má na trhu smartphonů dominantní postavení a za rok 2023 vygeneroval rekordní prodeje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek

Podle analytika bude přední kamera iPhonu 17 upgradovaná na 24MP

Následující článek
Kryt

Nejnovější reklamní spot Applu ukazuje vysokou odolnost skleněného krytu Ceramic Shield

Související články