Na začátku ledna jsme všichni nadskočili radostí. Oznámeno bylo, že se do světa šestistovek vrací ikonický model Daytona od britského gigantu Triumph.

Jenže nakonec bylo všechno trochu jinak, než jsme čekali. Nejde totiž o čistý okruhový supersport, skutečnost je trochu střízlivější. Hoši z Hinckley se rozhodli představit o něco civilnější a uživatelsky příjemnější verzi motorky, zaměřenou samozřejmě na běžného zákazníka a víc na každodenní provoz.

 

Základem je i zde samozřejmě tříválec, to u Triumphu nemůže být jinak. Objem motoru je 660 kubických centimetrů, dávat bude 95 koní při 11 250 otáčkách a motorku budete moct koupit i v seškrcené verzi pro majitele řidičáků kategorie A2.

Řídítka má nová Daytona vyvedená pěkně sportovně přímo z horních brýlí, ale i tak je motorka stavěná tak, aby pozice jezdce byla vzpřímená a uvolněná.

Tlumení Showa SFF-BP ø 41 mm, to je vysoký standard, s takovým podvozkem a čistou váhou 201 kilogramů bude radost si na silnici hrát!

 

 

Z dalších číselných údajů uveďme: rozvor 1425 mm, úhel hlavy řízení 23,8°, objem nádrže 14 litrů, sedlo ve výšce 810 milimetrů. Chybět nebude TFT palubní přístroj s konektivitou, ABS, přednastavené jízdní režimy či kontrola trakce.

Moderní stroj, který nebude tolik přímou konkurencí pro nové šestkové Cebro nebo eRšestku, jako spíš pro civilnější (a co si budeme povídat, i prodávanější) motorky, jako jsou Honda CBR650R, Yamaha R7, Aprilia RS660 nebo Kawasaki Ninja 650.

Cena nového Triumphu Daytona 660 není zatím známa, ale předpokládáme, že se bude pohybovat na sympatické úrovni 250 tisíc korun. Sledujte www.triumphczech.cz, tam se brzy dozvíte víc.

 

 


foto: TRIUMPH

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno