Denník N

Shiffrinovej manažérka si odsávala mlieko aj medzi novinármi: Materskú máme trojmesačnú, aj to nie vždy

Rozhovor s mediálnou manažérkou Mikaely Shiffrinovej Megan Harrodovou.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď sa počas pretekov Svetového pohára v lyžovaní žien pozriete na miesto, kde stoja pod cieľom jednotlivé tímy, uvidíte tam množstvo mužov. Až sa môžete pýtať, ako je možné, že okolo žien športovkýň je v skutočnosti tak málo iných žien ako súčasť tímu.

Jednou z výnimiek je tím Mikaely Shiffrinovej, najúspešnejšej a bezpochyby marketingovo najzaujímavejšej osobnosti tohto športu. Okrem hlavnej trénerky Karin Harjovej či mamy Eileen Shiffrinovej, ktorá je tiež súčasťou trénerského tímu, je s ňou takmer vždy aj Megan Harrodová, mediálna manažérka.

„Ďakujeme všetkým, ale už musíme ísť,“ túto vetu už počul od Harrodovej nejeden novinár, ktorý mal na Shiffrinovú ešte jednu otázku. Vrátane mňa. Je to však súčasťou jej práce.

O otázky na Shiffrinovú je vždy veľký záujem bez ohľadu na to, či práve vyhrala alebo skončila piata. Práve Harrodová dohliada na to, aby rozhovory neboli prehnane dlhé.

So Shiffrinovou je skoro celú kariéru. Do amerického tímu prišla v októbri 2014. V tom čase dnes už najúspešnejšia lyžiarka ešte nemala v zbierke ani jeden veľký krištáľový glóbus, teraz ich má päť a zrejme smeruje k šiestemu. Stali sa blízkymi aj ľudsky, Harrodová spravuje Shiffrinovej sociálne siete a stará sa o jej osobný marketing.

„Keď sme sa stretli prvýkrát, mala som pocit, že azda ani nemôžeme byť viac odlišné,“ spomína Harrodová v rozhovore pre Denník N na prvý kontakt so Shiffrinovou.

Harrodová mala pracovne krátku prestávku, keď v septembri porodila dcéru Pierce Ryan. So Shiffrinovou preto nestihla štart sezóny koncom októbra v Söldene, ale potom sa opäť pridala do tímu.

Medzi inými členmi amerického tímu si ju ľahko každý všimne vďaka menovke, ktorú má na bunde – Boss Lady (Pani šéfka). Prezývka vznikla tak, že z tímu mali dostávať etikety od sponzora a Harrodová si chcela pre seba vytvoriť osobnejšiu verziu.

„Jeden môj bývalý šéf mi hovoril, že som zmenila, ako vyzerá náš šport za cieľovou čiarou, to bol pre mňa najlepší kompliment, čo som kedy dostala,“ povedala v minulosti.

A keďže ju jej okolie vnímalo práve takto, ako šéfku cieľového priestoru, vybrala si túto prezývku.

Na Instagrame sa občas vyjadrujete k rôznym témam v spoločnosti. Veľa zdieľate hlavne teraz po tom, čo ste sa stali matkou, minule ste písali o tom, že veľa ľudí, ktorí vôbec nemajú deti, vám dávali rady, ako veľmi sa váš život zmení, keď porodíte. Čo bola najhoršia rada, akú ste dostali?

Skutočne je to tak, tieto rady na vás smerujú z každej strany. Veľa ľudí mi hovorilo, že nemôžem robiť svoju prácu a cestovať s dieťaťom. Mnohí mi hovorili, že poznajú veľa matiek a tie sa nemohli vrátiť do práce. Veľmi ma to hnevalo, lebo moja mama je pôrodná asistentka a ona mi ukázala, čo znamená skĺbiť prácu a rodinu. Nie je to jednoduché, ale bolo mi veľmi nepríjemné to stále počúvať a brala som to dosť osobne. Počúvala som to celé tehotenstvo, až som mala obavy, či sa skutočne úplne nezmení moja myseľ. Ale nič také sa nestalo.

Je, naopak, nejaká rada, ktorú ste v súvislosti s materstvom nikdy nedostali, a spätne si hovoríte, že toto by vám naozaj pomohlo?

To je zaujímavá otázka… Odpoviem trochu inak. Toto nie je niečo, čo by som nikdy nepočula, ale naopak, je to niečo, čo bola veľmi dobrá rada, ktorú som dostala. Páči sa mi celá idea toho, že môžete mať všetko – prácu aj rodinu a čo len chcete. Je to však veľmi únavné a je to výzva všetko dať dokopy.

Povedzte teda vlastnými slovami, ako sa zmenil váš život, odkedy ste matkou.

Keďže pracujem sama na seba, tak som nemala žiadnu materskú dovolenku. Mala som pauzu jeden mesiac, pretože som si nemohla dovoliť nepracovať. Povedala som, že na jeden mesiac sa odmlčím a potom začnem pracovať. Asi tri dni po pôrode som volala s Mikaelou, práve ona

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Rozhovory

Rodina a vzťahy, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie