5 atletů, kteří prorazili v Hollywoodu

09.02.2024

Ne všichni hollywoodští hrdinové si své svaly přivodili jen pro některou ze svých akčních rolí. Pro následující pětici herců nebylo herectví ani zdaleka prvním povoláním. V dnešním článku se totiž podíváme se na pětici bývalých atletů, kteří své sportovní kariéry vyměnili za filmové plátno a stali se hvězdami světového formátu.

Od fotbalových hřišť přes bojová umění až po profesionální kulturistiku, tyto osobnosti dokazují, že cesta za slávou nemusí vést jen přes castingová studia.

Terry Crews: Z NFL do světa komedie

Terry Crews (55), jehož jméno je v současnosti neodmyslitelně spojeno s televizními hity jako Everybody Hates Chris a Brooklyn 99 nebo filmovými Expendables, si před svou hereckou kariérou prošel náročným světem amerického fotbalu. S kariérou v NFL, kde oblékal dresy týmů jako Los Angeles Rams či San Diego Chargers, Crews dokázal, že má mnohem více než jen osvalenou postavu.

To ale není všechno. Crews je totiž nejen vypracovaným sportovcem, ale i schopným umělcem. Kromě fotbalu se věnoval také malování portrétů svých spoluhráčů. Po ukončení sportovní kariéry v roce 1997 Terry Crews vstoupil do světa herectví a našel své místo především v komediálních rolích, kde se může pyšnit nejen svou fyzickou kondicí, ale i skvělým smyslem pro humor.

Chuck Norris: Z karate mistra na filmové plátno

Jméno Chuck Norris (83) je pointou nespočtu vtipů o nadlidské síle, ale před tím, než se Norris stal ikonou internetových memů, prošel si slavnou kariérou v karate. Tento bývalý mistr bojových umění se proslavil nejen díky svým sportovním úspěchům, ale i rolím v akčních filmech, kde mohl uplatnit své dovednosti.

Po spolupráci s Bruce Leem ve filmu The Way of the Dragon se Norris objevil v řadě úspěšných akčních snímků, jako jsou Delta Force a Zákon mlčení. Jeho nejslavnější rolí je však bezpochyby texaský ranger Cordell Walker. Chuck Norris dokázal, že jeho bojové umění není jen uměním pro zápasy, ale i pro filmovou akci.

Carl Weathers: Od NFL do nejslavnějšího filmového ringu

Carl Weathers, který svou kariéru zahájil jako profesionální hráč amerického fotbalu, je dnes mnohým známější jako Apollo Creed z filmové série Rocky. Přestože jeho sportovní kariéra byla pozoruhodná, Weathers našel skutečnou slávu až na filmovém plátně.

Jeho role v Predátorovi, Happym Gilmorovi a nedávno v seriálu The Mandalorian ze světa Star Wars ukázaly jeho široký herecký rozsah. Weathers dokázal, že i po skončení sportovní kariéry může úspěšně zazářit v dalším odvětví.

Tenhle příběh má ale mnohem smutnější konec, než by se mohlo zdát. Weathers totiž na začátku letošního února nečekaně zemřel. Podle jeho rodiny netrpěl a ve svých 76 letech zemřel ve spánku.

Dwayne „The Rock“ Johnson: Z wrestlingového ringu k nejlépe placenému herci

Dwayne Johnson (51), známý spíše jako The Rock, je dnes jednou z největších hvězd Hollywoodu. Několikrát se dokonce objevil na prvním místě žebříčku nejlépe placených hollywoodských hvězd. Přestože jeho kariéra začala ve wrestlingovém ringu soutěže WWE, kde se stal jednou z hlavních tváří celého sportu, jeho charisma a přirozený talent pro herectví ho rychle přivedly k filmu.

Od své první větší role ve filmu Mumie se vrací až po hlavní role v akčních a komediálních filmech Johnson dokazuje, že přechod od sportu k filmu může vést k neuvěřitelným úspěchům. Zlí jazykové by mohli tvrdit, že Johnson „hraje“ celý svůj život, ale takové svaly jako on bez řádného tréninku zkrátka nezískáte.

Arnold Schwarzenegger: Mr. Universe ve filmu

Arnold Schwarzenegger (76), který se stal ikonou již jako Mr. Universe, dokázal svou popularitu transformovat na filmové plátno, kde se proslavil rolí v Barbaru Conanovi a později v sérii Terminátor. Jeho cesta k hollywoodské slávě však byla poměrně spletitá a než našel uplatnění, musel se relativně dlouho živit jinak.

Problémy mu způsobila jeho první role v propadáku s názvem Herkules v New Yorku, po kterém ho žádné filmové studio nechtělo obsadit. Průlomem se stal až výše zmíněný Barbar Conan. Jeho ztvárnění neohrožených akčních hrdinů se stalo naprosto legendární, a i po krátké politické kariéře se rakouská hora svalů vrátila před kameru. To dokazuje, že jeho charisma a talent neznají hranic.

(tod)

Fandím
14 fanoušků
Nesnáším
1 antifanoušek
Celebrity:
Arnold Schwarzenegger, Terry Crews, Carl Weathers, Dwayne Johnson

Filmy:
Barbar Conan, Walker, Rocky, Walker, Texas Ranger, Expendables: Postradatelní

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
američtí sportovci, americký fotbal, slavní herci, atleti, arnold schwarzenegger, hollywoodští herci, The Rock, nfl
TOPlist