Haney vs Garcia o pás WBC!

Devin Haney vs Ryan GarciaBývalý král lehké váhy a nyní šampión super lehké váhy Devin Haney bude titul obhajovat 20. dubna v Las Vegas a do cesty se mu ve vyhrocené bitvě postaví Ryan Garcia!

20.4.2024 – Las Vegas, USA
Super lehká váha
Devin Haney 🇺🇸🆚🇺🇸 Ryan Garcia
Přímý přenos na DAZN

Neporažený americká a světová jednička „The Dream“ Devin HANEY (31-0-0, 15 KO) a americká a světová pětka „King Ry“ Ryan GARCIA (24-1-0, 20 KO) se utkají ve dvanáctikolové titulové bitvě na galavečeru v Las Vegas o světový titul organizace WBC!

Pětadvacetiletý úřadující šampión Devin Haney dokázal před dvěma lety sjednotit všechny čtyři hlavní světové tituly v lehké váze, když na galavečeru v Melbourne jasně vybodoval George Kambosose. O čtyři měsíce později pásy v odvetě obhájil. V loňském roce si připsal ještě spornou obhajobu s Vasylem Lomachenkem a oznámil přechod do super lehké váhy.

V té debutoval na začátku prosince, když vyzval tehdejšího šampióna WBC Regise Prograise. Duel měl naprosto jednoznačný průběh a Haney zápas ovládl na body a stal se šampiónem i této váhové kategorie. nyní má před sebou první obhajobu a do cesty se mu postaví ve vypjatém zápase bývalý prozatímní šampión lehké váhy Ryan Garcia.

Pětadvacetiletý Garcia nezačal loňský rok podle svých představ a připsal si první porážku mezi profesionály, když nestačil na skvělého Gervontu Davise, který jej knockoutoval v sedmém kole. Následně si v prosinci spravil chuť, když v Houstonu knockoutoval v osmém kole mexického boxera Oscara Duarteho. 20. dubna se ukáže, jestli opravdu patří mezi nejlepší, pokud prohraje, tak by to byla již druhá porážky s rovnocenným soupeřem.

Devin Haney vs Ryan Garcia