Denník N

Marketing lyžovania trpí, keď sa zrania najväčšie hviezdy. Shiffrinová vidí jeden hlavný problém

Mikaela Shiffrinová. Foto - TASR/Martin Baumann
Mikaela Shiffrinová. Foto – TASR/Martin Baumann

Prečo sa v tejto sezóne zranilo toľko lyžiarok?

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová, Sofia Goggiová, Corinne Suterová či Valérie Grenierová. Všetky tieto lyžiarky sa zranili v posledných týždňoch Svetového pohára. S výnimkou Shiffrinovej, ktorá sa ešte pravdepodobne vráti, sa pre všetky sezóna určite skončila. Všetky si poranili kolená a všetky okrem Shiffrinovej potrebovali operáciu.

Zranenia, samozrejme, patria k športu, ale v tejto sezóne sa zdá, že ich je akosi priveľa.

Pre marketing lyžovania sú takéto zranenia najväčších hviezd veľkým problémom. Diváci neuvidia súboje medzi Vlhovou a Shiffrinovou, na ktoré Medzinárodná lyžiarska federácia lákala na sociálnych sieťach pred každým slalomom. Zjazd prišiel o najväčšiu hviezdu Sofiu Goggiovú, ktorej veľkou vyzývateľkou bola práve Corinne Suterová. V obrovskom slalome sa zas diváci radi pozerali na to, ako dokáže hlavné favoritky prekvapiť a napríklad aj vyhrať preteky Valérie Grenierová.

Čo sa teda deje, že v poslednom čase pribúda tak veľa zranení? Viacero lyžiarov a lyžiarok to naznačuje vo svojich odpovediach. Najnovšie problém pomenovala Mikaela Shiffrinová po tom, čo oznámila, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie