10. února 2024 • 18:50

Katar obhájil titul na mistrovství Asie, všechny góly ve finále dal z penalt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kataru porazili ve finále mistrovství Asie překvapení turnaje Jordánsko 3:1 a obhájili titul. Všechny tři góly domácích vstřelil z penalt útočník Akram Afíf, který se stal s osmi brankami nejlepším kanonýrem šampionátu.



Favorizovaní Katařané se před více než 80 tisíci diváky na stadionu v Lusailu, který hostil i předloňské finále mistrovství světa, ujali vedení po 20 minutách. Jordánci, kteří se do finále probojovali poprvé, pak měli několik šancí na vyrovnání, uspěl až po změně stran Jazán Najmát. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, protože čínský rozhodčí po konzultaci s videem odpískal další dvě penalty pro domácí a Afíf se vždy trefil přesně k tyči.

Katar vyhrál na turnaji všech sedm zápasů a připsal si druhý triumf po premiérovém vítězství před pěti lety. K titulu ho dovedl Španěl Tintín Márquez, který necelý měsíc před šampionátem nahradil na lavičce Portugalce Carlose Queiroze.

Nejúspěšnějším týmem v historii turnaje zůstalo se čtyřmi prvenstvími Japonsko, které tentokrát vypadlo už ve čtvrtfinále.

Finále mistrovství Asie ve fotbale v Lusailu (Katar):

Katar - Jordánsko 3:1 (1:0)
Branky: 22., 73. a 90.+5 všechny z pen. Afíf - 67. Najmát.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud