Karolína Plíšková je zpět ve formě, v rumunské Kluži postoupila po roce a půl do finále

Zdroj fotky: Getty Images

Karolína Plíšková se minulou sezónu herně velmi trápila. Ani začátek roku se nevyvedl podle představ. Po prohře v 1. kole Australian Open spadla až na 78. místo. Mnohem lepšího výsledku se dočkala až tento týden na turnaji v Kluži, kde bez ztráty setu postoupila do prvního letošního finále.

První finále od roku 2021

Karolína Plíšková nezažila úspěšný vstup do letošní sezóny. V Brisbane v prvním zápase sice dokázala porazit vracející se Naomi Osaku, ale následně zaznamenala tři prohry v řadě. Kvůli neúspěšné obhajobě čtvrtfinále na Australian Open se v žebříčku navíc propadla až na 78. místo.

Tento týden se účastní turnaje v rumunské Kluži. Na turnaji kategorie WTA 250 přitom startovala naposledy ve Štrasburku v květnu 2022. S cílem najít ztracenou formu a zaznamenat dobrý výsledek se ale rozhodla pro tento program.

Podmínky v Rumunsku jí podle všeho velmi svědčí. Jako nenasazená se bez ztráty setu dostala až do semifinále. Postupně porazila Kraus, Osorio a Errani.

V boji o finále byla soupeřkou Plíškové Harriet Dart, která mezi nejlepší čtyři hráčky postoupila z kvalifikace. Česká hráčka vstoupila do utkání sebevědomě. Dvakrát prolomila servis soupeřky a dostala se do vedení 4-1. První sada nakonec skončila poměrem 6-3.

Druhé dějství také odstartovala lépe bývalá světová jednička. Plíšková se dostala do vedení 4-0. Britka si jedno ztracené podání dokázala vzít zpět, ale stav srovnat nedokázala. Češka ani tentokrát neztratila set a vyhrála poměrem 6-3, 6-3. Do finále WTA postoupila poprvé od roku 2021.

Dodá turnaj v Rumunsku Češce sebevědomí? 

Karolína Plíšková se v posledních měsících na kurtu spíše trápila. Jak bylo zmíněno, začátek roku Plíškové nevyšel. Podle jejich představ nebyla ani loňská sezóna, kdy jejím nejlepším výsledkem čtvrtfinále Australian Open. Od dubna přitom nevyhrála dva zápasy v řadě. Tuto nelichotivou bilanci prolomila až tento týden v Kluži.

Konec sezóny navíc zkazilo zranění zápěstí. Poslední utkání odehrála v Guadalajaře, kde v třísetové bitvě nestačila na Baptiste. Následně musela vynechat závěr roku v Asii.

Poslední titul získala před čtyřmi lety v Brisbane. Od té doby má ve finále bilanci 0-4. Neuspěla dvakrát v Římě, Montrealu a ve Wimbledonu. Smůlu se pokusí prolomit zítra v Kluži, kde její soupeřkou bude domácí hráčka Ana Bogdan.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full