Druhý společný turnaj přinesl první titul, Macháč s Zhangem se stali vítězi v Marseille

Zdroj fotky: Getty Images

Tomáš Macháč odstartoval sezónu úspěšným působením ve čtyřhře na Australian Open společně s Zhizhenem Zhangem. Bok po boku se představili i na turnaji v Marseille, kde dokázali získat trofej a celý turnaj opanovat. Oba hráči vyhráli první titul na okruhu ATP.

Podruhé odchází jako vítězové

Tomáš Macháč spojil ve čtyřhře na Australian Open síly s Číňanem Zhizhenem Zhangem. Po boku aktuálně 50. hráče světa se český tenista dostal překvapivě až do semifinále. Nebyli přitom daleko k postupu do finále. V supertiebreaku třetí sady byli nad jejich síly pozdější vítězové Bopana/Ebden.

Po úspěšném působení v Melbourne si česko-čínský pár podruhé zahrál na turnaji v Marseille. Na úvod zvítězili ve dvou setech a čekal je druhý nasazený pár Heliovaara/Peers. Favority nakonec vyřadili poměrem 6-4, 3-6, 10-6. Další třísetovou bitvu zvládli v semifinále, když vyzráli na americkou dvojici Kirkov/Korda výsledkem 6-7, 6-3, 10-7 a postoupili do prvního společného finále na okruhu ATP.

Tam plnili roli favoritů. Jejich soupeři byli Finové Niklas-Salminen/Ruusuvuori. Macháč s Zhangem ale nezaváhali a zápas vyhráli poměrem 6-3, 6-4. Získali první společný titul ze čtyřhry a zároveň i první z hlavního okruhu. V utkání, které trvalo 68 minut, odvrátili všech šest breakballů a sami využili dva.

„Kombinovat singl i debl je náročné, ale je třeba říct, že na dvou turnajích, které jsme spolu odehráli, se to sešlo dobře. Všechny čtyři zápasy v Marseille byly těžké, máme teď z titulu velkou radost. Rádi bychom s Zhangem hráli všechny grandslamy. V deblu teď chceme hrát co nejvíc turnajů. Prostě tam, kam se spolu dostaneme,“ znělo z úst Macháče po finálovém zápase.

Třetí nejlepší pár sezóny 

Titul z Marseille oba hráče posune na nové kariérní maximum. Zatímco Macháč by se měl posunout zhruba na 86. místo, Zhang bude 84. nejlepším deblistou.

Vydařené výsledky na Australian Open a z Marseille se projevily i v ATP Race. Macháč s Zhangem jsou momentálně třetím nejlepším párem sezóny se ziskem 970 bodů.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full