Hráč týdne: Karolína Plíšková

Zdroj fotky: WTA

Karolína Plíšková získala včera titul na turnaji WTA 250 v rumunské Kluži. Na tento triumf čekala od ledna 2020. Pro českou hráčku je to 17. titul v její kariéře a právem si tedy zaslouží ocenění “hráč týdne”.

Turnaj bez ztráty setu

Jednatřicetiletá Plíšková zahájila rumunský turnaj vítězstvím 6:4, 7:6 nad kvalifikantkou Sinjou Kraus pocházející z Rakouska. V dalším kole se střetla s kolumbijskou tenistkou Camilou Osorio, se kterou byla hotová po 57. minutách (6:2, 6:1). Následovalo čtvrtfinále kde Karolína Plíšková vyřadila Italku Saru Errani po sadách 6:2, 6:0 a postoupila do semifinále.

V něm se potkala s další kvalifikantkou Britkou Harriet Dart. V prvním setu vedla Plíšková díky dvěma brejkbolům 4:1 a sadu zakončila poměrem 6:3, když opět sebrala soupeřce servis. Druhé dějství mělo stejný průběh jako to první, ale teď vedla Češka 4:0. Harriet jí poté podání vzala, ale stav srovnat nedokázala. Výhra 6:3, 6:3 zajistila Plíškové finále, do kterého postoupila poprvé od roku 2021.

Ve finále na ni čekala turnajová osmička a domácí hráčka Ana Bogdan. Úvod zápasu se Karolíně vůbec nepovedl. Prohrávala 0:3 ale ztrátu dokázala smazat a nakonec získala první set poměrem 6:4. Následný začátek druhé sady byl vyrovnaný jenže v páté hře přišla o svůj servis Rumunka. Další ztráta Bogdan byla v devátém gamu, a tak stoprocentní Plíšková vyhrála i druhý set 6:3. Rodačka z Loun tak proměnila svoje 33. finále v zisk 17. trofeje, na kterou čekala 1497 dní.

„Jsem ráda, že mám po tolika letech další titul,“ pochvalovala si Plíšková. „Cítím úlevu, ale i kdybych prohrála, tak jsem spokojená, protože jsem konečně hrála tenis, jaký jsem chtěla.“

Karolína Plíšková se díky této trofeji posunula o 19 míst. Aktuálně se česká hráčka nachází na 59. příčce.

Televizní expertky na adresu Karolíny Plíškové

„V poslední době měla na losy trochu smůlu, nehrála úplně špatně, ale vítězství nepřicházela. Teď se dostala do pohody a doufám, že ji titul nakopne a že třeba překvapí zase nějakým velkým vítězstvím,“ řekla Lucie Šafářová.

„Kája přesně takové zápasy potřebovala, aby párkrát vyhrála a zase si věřila. Pak může porážet i ty nejlepší hráčky,“ domnívá se další expertka CANAL+ Sport Klára Koukalová. „Věřím jí, že velký výsledek ještě udělá, klidně i na grandslamu.“

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full