Karolína Plíšková se pere s náročným programem a v Kataru postupuje, čeká ji české derby

Zdroj fotky: Getty Images

Karolína Plíšková má za sebou náročný program. Po úspěšném tažení v Rumunsku se musela rychle přemístit do Kataru, kde musela hned v den příjezdu nastoupit k zápasu 1. kola. Česká hráčka ale odhodlaně bojuje a dnes po třísetové výhře postoupila už do osmifinále. Čeká ji souboj s Noskovou.

Rychlý přesun z Rumunska a sedmá výhra v řadě

Karolína Plíšková v neděli ovládla bez ztráty setu turnaj v rumunské Kluži, když porazila Anu Bogdan poměrem 6-4, 6-3. Na oslavy zisku 17. trofeje z okruhu WTA ale nebyl vůbec čas. Dvojnásobná grandslamová finalistka se musela rychle přesunout na letiště, aby se dostala na další turnaj do Kataru.

"Let z Kluže přes Istanbul do Dauhá stihla Karolína na poslední chvíli. Kdyby se finále v Rumunsku hrálo jen o trochu déle, do Kataru by se vůbec nedostala. Takto na hotel dorazila včera v 8 ráno, spala 4 hodiny, rychlý oběd, 14:30 rozehrávka a zápas. Extrémně náročné podmínky," popsal na sociálních sítích náročný přesun manžel Michal Hrdlička.

Jak sám podotkl, Karolína Plíšková musela hned v den příletu, tedy v pondělí, nastoupit k zápasu 1. kola. Její soupeřkou byla čtvrtfinalistka Australian Open Anna Kalinskaya. Unavená Češka prohrála poměrně jednoznačně první set. Druhou sadu vybojovala v tiebreaku a nakonec zvítězila poměrem 2-6, 7-6, 6-4.

Do druhého kola nastoupila dnes a i tentokrát proti ruské hráčce. Utkání s Potapovou začala skvěle a vše nasvědčovalo rychlému konci. Za stavu 6-1, 4-1 z pohledu Češky se ale její soupeřka nadechla. Vybojovala druhou sadu a musel rozhodovat třetí set. V něm se Plíšková po brzké ztrátě podání dostala do úzkých. Dokázala však vyhrát čtyři hry v řadě. Ze stavu 2-4 otočila na 6-4 a vybojovala postup do osmifinále.

Dva české skalpy hráček z TOP 10

Její další soupeřkou bude již zítra další Češka. Linda Nosková musela stejně jako Plíšková otáčet průběh dnešního zápasu. S Marií Sakkari prohrávala 3-6, 3-5 a čelila matchballu. Ten úspěšně odvrátila a vynutila si třetí sadu. Čtvrtfinalistka Australian Open nakonec porazila Řekyni poměrem 3-6, 7-6, 7-5.

Osmifinále si zahraje také Kateřina Siniaková. Ta dnes změřila síly s Američankou Coco Gauff. Druhou nasazenou poměrně hladce přehrála v prvním setu, který získala poměrem 6-2. Vítězka US Open se nadechovala k obratu a dostala se do vedení 4:0 ve druhé sadě. Siniaková ale předvedla rychlý obrat a postoupila po výhře 6-2, 6-4.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full