Neporazitelný Jannik Sinner po Australian Open ovládl i turnaj v Rotterdamu, stane se světovou trojkou

Zdroj fotky: Getty Images

Jannik Sinner kraluje letošní tenisové sezóně. Mladý Ital tento týden odehrál v Rotterdamu svůj druhý turnaj a i tentokrát odchází jako vítěz. Ve finále přehrál Australana de Minaura a získal svůj 12. kariérní titul. Dočká se také posunu na nové žebříčkové maximum.

Loňský nezdar vystřídal sladký triumf

Jannik Sinner na turnaji v Rotterdamu zažil mnoho skvělých momentů. Jako osmnáctiletý zde po udělení divoké karty hrál poprvé v kariéře. Tehdy ve druhém kole zaznamenal svou první výhru nad hráčem z TOP 10, když po setech 7-5, 7-6 vyřadil Davida Goffina. Stopku mu ale hned v dalším zápase vystavil Pablo Carreno-Busta.

Minulý rok si zde dokonce zahrál finále. Do Nizozemska přijel jako čerstvý vítěz turnaje v Montpellieru. Postupně vyřadil Bonziho, prvního nasazeného Stefanose Tsitsipase, Wawrinku a domácího Griekspoora. Ve finále poté ve třech setech nestačil na Daniila Medveděva.

Letos roli nejvýše nasazeného hráče plnil v Rotterdamu právě Jannik Sinner. Pro Itala to byl první turnaj od triumfu na Australian Open a na úvod vyřadil Botice van de Zandschulpa. Následně svedl bitvu s Gaelem Monfilsem, kterého porazil po setech 6-3, 3-6, 6-3. Skalp francouzského hráče navíc znamenal jubilejní 200. výhru na hlavním okruhu.

S Milosem Raonicem odehrál ve čtvrtfinále vyrovnaný první set. Ten získal po odvrácení dvou setballů až v tiebreaku. Kanaďan byl poté na začátku druhého setu utkání nucen skrečovat. Do finále postoupil stejně jako před rokem po výhře nad Griekspoorem.

O druhý letošní titul zabojoval proti Alexi de Minaurovi. Ital se jako první dostal do vedení s breakem. Za stavu 5-4 podával na zisk prvního setu. Nedokázal ale využít čtyři setbally a Australan srovnal na 5-5. Sinner hned vzápětí opět dokázal prolomit servis soupeře a získal první sadu. O majiteli druhého dějství rozhodla sedmá hra a celkově čtvrté ztracené podání de Minaura. Jannik vyhrál poměrem 7-5, 6-4.


V letošní sezóně tak zatím zůstává neporažen s bilancí 12-0. Poslední, kdo Sinnera dokázal porazit byl Novak Djokovič ve finále Turnaje mistrů. Pokud bychom k tomu připočítali výhry v Davis Cupu, čítá vítězná série Jannika již 15 vyhraných zápasů.

Nová světová trojka 

Italský hráč dnes vybojoval svůj 12. titul a dorovnal tak Carlose Alcaraze, který disponuje stejným počtem získaných trofejích. Z hráčů, kteří se narodili až po roce 2000, získali právě oni dva na okruhu ATP nejvíce titulů.

Díky zisku trofeje v nizozemské metropoli se Jannik Sinner posune na nové kariérní maximum. Tím bude od pondělí pozice 3. hráče světa, na které vystřídá loňského vítěze Daniila Medveděva. Ten se stále po neúspěšném finále v Melbourne nevrátil na kurty. Kromě obhajoby titulu v Rotterdamu vynechá i příští týden akci v Dauhá.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full