Doba čtení:1 m, 25 s
Coal India chce v příštím fiskálním roce, který začíná 1. dubna, zvýšit produkci o více než 7 % na rekordních 838 milionů tun. Ilustrační foto: wikipedia.org

Indická státní společnost Coal India plánuje zahájit provoz v pěti nových dolech a rozšířit kapacitu nejméně 16 stávajících, aby uspokojila rostoucí poptávku po palivu, uvedl její předseda pro agenturu Reuters.

Indie se v posledních měsících stále více spoléhá na uhlí při řešení rekordní poptávky po elektřině, přičemž nárůst výroby elektřiny z uhlí poprvé minimálně od roku 2019 převýšil růst obnovitelných zdrojů energie, napsal server business-standard.com.

Přeprava plynu přes oceán do Česka je emisní katastrofa

Rekordní produkce společnosti Coal India – největšího světového těžaře uhlí, jehož zisky a cena akcií od začátku roku 2023 prudce vzrostly – zvýší zásoby v elektrárnách využívajících domácí uhlí meziročně o 16,1 % na 40 milionů tun do konce března, uvedl předseda představenstva Coal India P. M. Prasad.

Podle Prasada je společnost na cestě k tomu, aby ve fiskálním roce končícím v březnu již podruhé za sebou překročila svůj výrobní cíl poté, co se jí ho nedařilo dosáhnout 16 let po sobě.

Ani biliony nepomohly Němcům na zelenou špičku Evropy

Coal India chce v příštím fiskálním roce, který začíná 1. dubna, zvýšit produkci o více než 7 % na rekordních 838 milionů tun. Těžař plánuje v příštím fiskálním roce zahájit provoz v pěti nových dolech s celkovou roční kapacitou 14,3 milionu tun.

Loňský pokles světových cen uhlí z historických maxim roku 2022 přiměl indické obchodníky a uživatele ke zvýšení dovozu energetického uhlí, který v roce končícím v prosinci 2023 vzrostl o 9,4 % na 176,3 milionu tun.

 

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa