[ Zavřít ] 


 

RSS Kanál

 

Dead island 2

Ve Americe vypukla zombie nákaza a jedno z nejznámějších měst Los Angeles je evakuováno, se zařazením do karanténní oblasti. Nikdo neví co přesně se stalo nebo odkud autofagická epidemie pochází, všichni se snaží jen přežít. Mezi uprchlíky, jenž se pokoušeji dostat do bezpečí se nachází naše šestice hratelných postav. Paralympionička Amy, striptér Ryan, kaskadér Jacob, irska punkerka Dani, Bruna a motorkářka Carla, kteří nasednou do evakuačního letadla a odlétají pryč. Nebylo by to ale vzrušení, kdyby po lehkém představení sebe sama a našem výběru postavy, letadlo nehavarovalo a právě zde, začíná naše cesta.

 

dead-island-2-pc-site_on5cjoq.jpg

Na život a smrt

Hra se vás bude snažit zmást několika statistikami hráče a speciálními schopnostmi, avšak přišlo mi to v podstatě úplně jedno koho si vyberu, jelikož se jedná především o krvavý masakr zombíku. Postupným levelováním získáte různé karty dovedností, ty pak rozdělíte podle stylu hraní. Jelikož karet je více než odemčených slotů, proto si volte rozumně. Světlou stránkou věci shledávám kdykoli schopnosti vyměnit za jiné, které vyhovují více. Schopnosti ovlivní i ukazatel zuřivosti, který se pomalu doplňuje energetickými nápoji, likvidaci zombie atd. Zprvu nevyužitá dovednost, která se postupem času stane dobrým pomocníkem při davovém napadaní se silnějším bosem v čele.

dead-island-2.jpg

Rozsekej je všechny

Krom schopností budete samozřejmě využívat velkou škálu zbraní. Počínaje dřevěným prknem či basebalovou pálkou, přes golfovou hul, páčidlo nebo samurajský meč, až k střelným zbraním, jako je samopal, brokovnice, revolver, hřebíkovačka a jiné, které jdou následně dále upravovat. Všechny zbraně se dají jednoduše zredukovat sešrotováním na materiál pro další úpravy. U zbraní také existuje levelování, kdy se navýší statistiky. Úpravy rázu hořlavost, otrávení, elektrika, navýšení síly a odolnosti spolu s dalšími se provádějí na pracovním stole. Bohužel nejprve k úpravě zbraně potřebujete plán, který lze různě najít po lokacích popřípadě zakoupit u obchodníků. Budete nacházet i spousty surovin obchodovatelnými za peníze, jelikož vylepšení stojí pořádný balík. Doporučuji mít tedy méně zbraní dobré kvality, které si budete stále opravovat, než mít zbytečně plný inventář. Prostě prodat a zinkasovat slušný obnos. Uložit si par zbraní můžete v kovových skříňkách, pokud si už tedy nějakou zamilujete, ale moc ji nevyužíváte. Doplňující věci jako hvězdice, různé granáty a nástrahy ze zombíkova vyžadují po použití nějaký čas pro obnovu.

di2_00014-2048x1161.jpg

Zombíci kam se podíváš

Setkáte se s mnoha druhy nemrtvých, přičemž každý zombík má určité vlastnosti. Zprvu budou pomalí a snadno porcovatelní, kdy nebude problém s odstraněním končetin nebo rozdrcením lebky. Postupem času se obtížnost zvýší a zakrvácené zrůdy budou běhat rychleji, budou mít odolnost vůči některým zbraním nebo speciální schopnosti ve stylu broučího hejna, hrůzostrašného křiku, elektrizující výbušností, kyselinu plivající tlouštíci, odolností na oheň a ty větší monstra neskutečnou výdrž. Na každou nestvůru se dá použít jiná výhoda a přispívat k ničení nepřátel bude i prostředí v podobě kanystrů s vodou a elektrický drát nebo kanystry s benzinem popřípadě dobře umístěná dodávka či vyvýšené místo v podobě beden odkud se delší zbraní jako hráběmi nebo kopím dá krásně odstranit bezpečně hned několik těch maso požírajících oblud. Čím silnější nepřítel, tím lepší šance na nalezení speciální zbraně nebo suroviny z častí těl pro vylepšení zbraně.

dead_ft.jpg

Cestou necestou

Putování po mapě je trošičku nepřehledné, i když tam po trošce hledání najdete vše co potřebujete. Schované pojistkové skříně, které odemknou dveře k zásobárně, místa kde se nachází různé druhy zombíků, bezpečné domy. Dále vedlejší mise obsahující například vyvraždění rokové skupiny, efektivní šouw pro streamerku, sbírání části lidského tělo pro paní sousedku. Hra vás nechá putovat kde je libo, ale nejedná se zcela o otevřený svět. Různé lokace jako Santa Monica, Beverly Hills až po promenádu Venice Beach, po kterých se dá z úkrytu rychle cestovat mají i své omezení v podobě plotů, dopravních nehod, vojenských lokací a barikád.

 

dead-island-2-how-big-is-the-map--2048x1152.jpg

Závěr

Po dlouhých odkladech nakonec Dambuster Studios ve spolupráci s Deep silver vytvořilo skvělou zombie řezbu. Příběh trošičku strádá, ale nebylo to nikterak na škodu, jelikož si myslím, že od této hry každý spíše hledá uvolněni v podobě kosení zombíků. Grafika mne se svým Unreal Engine 4 docela nadchla. Nejsem si zcela jist možností kooperace s dalšími dvěma lidmi, když povinností je stejná nebo vyšší úroveň a nelze ji použít skrze rozdílné konzole. Hra dozajista zabaví na pár hodin a díky chabějšímu příběhu mne přesvědčila o navštívení více míst s vedlejšími misemi, čehož pro pubavné zpracování LA nelituji.

 

 

 

Martin Foldyna, 20.02.2024 12:42

 

 

 

 

Sunkenland

Přichází nová survival game. Pokud vás bavil film Vodní svět s Kevinem Costnerem v hlavní roli, dozajista si užijete i tento počin od studia vector3. Oceány se vylily z břehů, zaplavily svět a zůstalo jen málo místa nad vodní hladinou. Právě nalezený...

Stargate: Timekeepers

Vítejte ve Stargate: Timekeepers, ve kterém se ocitáte na planetě zemi, na území Antarktidy. Zde probíhá krvelačný boj s Goa’uldy. Ze všech stran na vás útočí jednotky falešného boha Anubise. Objevení antické zbraně před...

Sea of Conquest: Pirate War

Vydejte se za dobrodružstvím Ďábelských moří, hledejte poklady ukryté v neznámých vodách, přepadávejte pirátské lodě, zachraňte pár lidí a obsaďte neznámé ostrovy. V magickém světě plném podmořských...

Corsairs Legacy

Máme tady další pirátskou hru s názvem Corsair Legacy. Dostáváme se do kůže pašeráka Rufuse Monroe. S jeho lodí se budeme plavit Karibikem roku 1689. Příběh začíná na ostrově Barbados přesněji pláž Foul bay. Zde svedeme bitvu se...


 
© 2005-2024 PS Media s.r.o. - digital world
 

reklama