Jakub Menšík úspěšně debutoval v Kataru a zaznamenal první vítězství nad hráčem z TOP 50

Zdroj fotky: Getty Images

Jakub Menšík startuje tento týden po udělení divoké karty na turnaji v Dauhá. Osmnáctiletý Čech dnes odehrál zápas prvního kola, kde byl jeho soupeřem Alejandro Davidovich Fokina. Favorita se ale nezalekl a může tak slavit první skalp nad hráčem z TOP 50.

Úspěšný debut na turnajích ATP 

Jakub Menšík se od loňského roku dere žebříčkem nahoru. Letos zažil úspěšný začátek roku v Austrálii. Zahrál si finále hned na prvním turnaji v Canberře a následně postoupil v Melbourne z kvalifikace až do druhého kola.

Tento týden startuje osmnáctiletý Čech poprvé na turnaji ATP. V Dauhá se dostal do hlavní soutěže po obdržení divoké karty od pořadatelů. Do Kataru navíc přijel v dobrém rozpoložení, když se po úspěšném Davis Cupu minulý týden dostal do semifinále challengeru v Bahrajnu.

Jeho úvodním soupeřem byl aktuálně 24. hráč světa a pátý nasazený Alejandro Davidovich Fokina, jehož nejlepším letošním výsledkem bylo čtvrtfinále v Marseille. Španěl na turnaji startoval i v posledních dvou letech a shodně pokaždé postoupil do čtvrtfinále. Právě on se také dvakrát dostal v prvním setu do výhody s breakem. Nepříznivé stavy 2-4 a 4-5 ale Menšík dokázal odvrátit a úvodní dějství získal v tiebreaku po využití třetího setballu.

O druhém dějství rozhodl hned jeho úvod, kdy Menšík prolomil podání soupeře. Výhodu breaku si dokázal udržet po celý zbytek zápasu. V poslední hře čelil breakballu soupeře. Ten nicméně rychle odvrátil esem. Nejmladší člen světové dvoustovky vyhrál po setech 7-6, 6-4 a zaznamenal největší vítězství kariéry. Poprvé porazil hráče z TOP 50 a rovnou i TOP 30.

Pokoří i legendárního Murrayho?

Jakub Menšík klepe na dveře první stovky. K pokoření tohoto milníku pomohla i dnešní výhra v Dauhá. V živém žebříčku poskočil ze 116. místa na 110. Tuto pozici může tento týden stále vylepšit. Další překážkou ale bude legendární Andy Murray.

Bývalá světová jednička zaznamenala ve všech čtyřech letošních turnajích porážku hned v prvním kole. Výhry se dočkal až dnes v Kataru, kde v prvním kole vyřadil Alexandra Mullera po setech 6-1, 7-6.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full