22. února 2024 • 10:25

Další medaile nepřidá. Česká TOP plavkyně Kubová (32) končí kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z nejlepších českých plavkyň Simona Kubová ukončila v 32 letech závodní kariéru. Elitní znakařka startovala na olympijských hrách v Londýně, Riu de Janeiro i Tokiu, má medaile z mistrovství Evropy i světového šampionátu v krátkém bazénu. Informaci o ukončení kariéry Kubová potvrdila ČTK.



Se šesti prvenstvími rekordmanka domácí ankety Plavec roku měla závodit na únorovém mistrovství světa v Dauhá, ale tři týdny před začátkem si při pádu nešťastně zlomila žebro a poprvé od roku 2009 musela šampionát vynechat. Nakonec vzdala i snahu o účast na letních OH v Paříži.

Olympijským maximem chomutovské rodačky tak zůstane 10. místo na stovce z Londýna 2012. Na téže trati byla na MS 2013 šestá a o rok dříve získala evropský bronz.

Stejný kov má i z MS v krátkém bazénu, z kontinentálních šampionátů si ještě pod dívčím jménem Baumrtová přivezla deset medailí včetně zlata na 50 m z roku 2013.

Kubová uvažovala o konci už po odložených OH v Tokiu, ale změnila přístup k přípravě, připojila se ke hvězdné tréninkové skupině a znovu našla motivaci v profesionální lize ISL, v níž v roce 2021 slavila s týmem Energy Standard celkové vítězství. Našla také novou lásku, s trenérem Tomem Rushtonem teď tvoří pár.

„Začali jsme si být sympatičtí, rozuměli jsme si a přerostlo to v něco víc. Vztah závodník – trenér není ideální. Ale tím, že mi není osmnáct, dvacet a jemu je přes třicet, je to něco jiného. Jsem hrozně ráda, že se to stalo,“ popsala Kubová v rozhovoru pro iSport.cz.

Jenže sportovní návrat na vrchol jí opět přervaly zdravotní problémy a přišlo definitivní potvrzení: Končím kariéru.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud