Vyjádření SOSP k reakcím vlády na protesty zemědělců

Vyjádření SOSP k reakcím vlády na protesty zemědělců

Není naší rolí zapojovat se do odborné debaty kolem Green Dealu, emisních povolenek, migračního paktu, Istanbulské úmluvy, redefinici manželství, eura nebo genderové ideologie apod. Ale musíme se ozývat, když některé názory na tato horká politická témata jsou na digitálních platformách a v médiích umlčovány a jejich nositelé ostrakizováni, zatímco opačné názory jsou masově prosazovány a jejich nositelé tak požívají nefér konkurenční výhody.

V protestních akcích zemědělců se SOSP nijak neangažuje. Je však nepřijatelné, aby vládní politici vylučovali opozici nebo své kritiky z veřejné debaty a snažili se je delegitimizovat falešnými nálepkami a podsouváním proruské orientace. Odpor velké části občanů ke Green Dealu (a dalším unijním politikám, které zmiňujeme výše) nemají nic společného s Ruskem. Protesty zemědělců probíhají po celé Evropě a zatím jsme nezaznamenali, že by si jiné vlády dovolily protestující urážet označováním za pátou kolonu Ruska nebo za dezinformační scénu.

Znovu vyzýváme premiéra, ostatní členy vlády a europoslance Zdechovského, aby buď jasně definovali pojmy jako dezinformace, dezinformátor a dezinformační scéna (dosud čekáme na zhodnocení výroků ministra Rakušana o tom, že migrační pakt neobsahuje relokační kvóty), anebo přestali tyto vágní pojmy zneužívat proti svým kritikům a politické opozici. Je nejvyšší čas skoncovat s mccarthyovskými praktikami rozdělujícími společnost a začít veřejně debatovat věcná řešení prohlubujících se problémů, které ohrožují občanské svobody, demokracii, prosperitu a suverenitu České republiky.

3.9 16 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Gatta
Gatta
24. 2. 2024 9:57

Pěkná ponížená suplika, tak se svatečně oblíct, čepice do ruky a papír předat někomu na vrátnici.

orinoko
24. 2. 2024 13:03

Nepatří ke komentáři, nýbrž k samotnému článku: Dokud se žvani, ještě se neumrelo.

Neschopnost českého slouhy je galakticka. KOMUnickuje s hrachovou zdí. Budovat svuj svět mimo rezimni mantinely nedokáže ani v posledním koutě svého mozecku.
Bez vládní žumpy je úplně ztracen. Ona je vlastně stredobodem jeho vlastního uvědomění. Nebýt fialovych sr@cek, není ani co ceknout.
Svět závislosti je velmi rozmanitý.

Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
24. 2. 2024 13:41

RE orinoko

Zrovna dnes ráno jsem četl nějaké diskuze pod članky a říkal jsem si, že už je hodně lidi, kteří vědi CO by se mělo udělat, jenom neví JAK to udělat.

Zatim ale většina – jak píšeš.

orinoko
Reply to  Gatta
24. 2. 2024 14:03

My jsme tohle zkoušeli už za sociku. Ve vazbě se mě vyšetřujíci soudce jakoby zeptal, umíte si představit, že by si kdekdo vydával svoje noviny? Prostě vědomí autonomie. To funguje především v hospodě, pohrichu stamgastovske. Tak například tehdy autonomní hospoda Na Mělníku v Praze funguje dodnes. Za rohem policajti, ale také autonomní. Znám situaci, kdy stamgasti jednomu exemplari ríkají „byrokrat“. Komu asi? Zkrátim to, pitomcum to stejně není k ničemu. Komu, co, kdy, jak? Alternativa komunikace. Co můžu já, co ty, co my sobě, co dalším, co oni nám? Civilizacne především. Nedávný rolnicky případ. Proč vše cpát konzumnim pijavicim? Přímý… Číst vice »

Last edited 2 měsíců před by orinoko
Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
24. 2. 2024 18:57

RE orinoko Komunikace – ano to je dnes všeobecný problém. Nejdřív jsem to vnímal v práci, potom postupně skoro všude. I v rodinách. Já se i s pokladní v marketu snažím při placení prohodit pár slov. Nedavno jsem někde četl nebo slyšel o té „komunikaci“. Že to slovo pochází z latiny ze slova (snad správně) comunare – tedy sdílení. Tedy komunikovat znamená sdílet s někým blízkost, jak fyzickou, tak i verbální. Blízkost kdy spolu lidé mluví a naslouchají si. I když nemusí mít stejné názory. Představa o „komunikaci“ dnes je konfrontace, přesvědčování až do úplného vítězství, dlouhých monologů o svých… Číst vice »

PPK
PPK
Reply to  Gatta
26. 2. 2024 8:18

Vládnoucí odborně neschopní a morálně nespravedliví psychopati mohou vládnout pouze za podmínky, že ovládaný dav s nimi SPOLUPRACUJE v roli nemyslících, poslušných a tedy plně ovládaných ovcí. Aby psychopati mohli svou moc realizovat, používají k tomu peníze, propagandu a násilí. Lživě předstírají demokracii a vytvářejí strach a hrozby, umožňující jim nařizovat mimořádné režimy, tresty a války. Vědí přitom, že právě to a účinná propaganda vždy nejvíc názorově rozdělí ty ovce. Tak si psychopati zajišťují moc, dokud ta SPOLUPRÁCE OVCÍ neskončí. Těm přitom stačí jediné: Uvědomit si to.

Gatta
Gatta
Reply to  PPK
26. 2. 2024 9:02

Zdravim Popravdě jsem nikdy nepochopil začátek 20. stoleti, kdy ta krásná a na svou dobu dokonalá secese skončila ns Marně, Verdunu, Sommě či oblacích plynu v Ypres. Jak masy lidi dobruvolně a z počátku i s nadšením šly na válečná jatka, šly ničit ten svůj krásný svět. Když to začalo na Ukrajině a ke konfliktu er různou měrou připojovaly další a dalßí státy, tak jsem zde psal, že mi to připomínà začátek IWW. To jsem ale ani nejmenším netušil, jaká podobnost z toho nakonec opravdu bude. Dnes opakování situace z roků 1914 – 1918 vidíme na vlastni oči, a stejně… Číst vice »

Gatta
Gatta
Reply to  Gatta
26. 2. 2024 9:36

PS

Pokud tu máme tu analogii s IWW, tak se můžeme podívat , jak ta válka skončila.

Vývody a poučení, ať si každý udělá sám.

Last edited 2 měsíců před by Gatta
PPK
PPK
Reply to  Gatta
26. 2. 2024 10:55

No nevím, ale obávám se, že historické zkoumání podobenství s WW1 zde ku konstruktivnímu závěru asi nepovede. Naopak si myslím, že blahodárný posun k spravedlnosti pro to většinové stádo může přivodit jen jeho uvědomění kardinální důležitosti své vlastní existence a své sociální spolupráce s řídící (a zároveň vždy jen parazitující) sociální třídou světa. On totiž platí nezpochybnitelný fakt: Bez funkční námezdní produktivní práce třídy ovládaných ta třída vládnoucí a donucovací – vždy ihned a zcela automaticky existenčně zanikne. Ergo – oni ti vládci ty ovládané vždy životně potřebují.

Gatta
Gatta
Reply to  PPK
26. 2. 2024 13:55

Jestlipak se správné odpovědi dožijeme ???

Posun v myšleni mas by byl ideálnní, ale moc bych na to nevsadil.
S posledni větou souhlas.

Je pozoruhodné, že po jatkách v roce 1917 odmitli bojovat Francouzi. Do armady totiž doplnili starší ročniky s vlastnim rozumem. Nakonec se to nějak „urovnalo“ a bojovali dál. Pomohl tomu i vstup USA do války.
Nějakou náhodou ? se Němci o této dočasné francouzské slabosti nedověděli.

Téma IWW je dnes opomíjeno, jako dávná historie, která se nemūže už nikdy opakovat. Mūže, byť pochopitelně trochu jinak.

Celkem dobře viki – dlouhé poučné čtení.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Prvn%C3%AD_sv%C4%9Btov%C3%A1_v%C3%A1lka

orinoko
24. 2. 2024 14:42

Jen tak na okraj: Největším výrobcem lží, fejku, dezinformací a infoh@ven na světě je emerika a její Hollywood. Nebo se opravdu někdo domnívá, že je možné, aby se dva triskali po drzce poloosami od podvozku auta a nevytekla ani kapka krve?
A tohle česky trouba žere a ještě u toho plní vlastní hubu vyfoukanym GMO kýblem.

PPK
PPK
Reply to  orinoko
26. 2. 2024 18:27

Český trouba má teď jiné starosti, protože jak tak koukám, tak vidím, že někdo někoho zase šikovně napálil… „Chtějí zpátky výhodnější sazbu pro tepelná čerpadla. Platili by to ostatní“

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-cerpadlari-chteji-zpatky-vyhodnejsi-sazbu-platili-by-to-vsichni-ostatni-246627

Alva
Alva
24. 2. 2024 15:28

Je nejvyšší čas skoncovat s mccarthyovskými praktikami rozdělujícími společnost a začít veřejně debatovat věcná řešení prohlubujících se problémů, které ohrožují občanské svobody, demokracii, prosperitu a suverenitu České republiky.

To je omyl. Ten čas – pokud vůbec někdy byl – už dávno skončil.
Je možné chránit něco, co neexistuje“?

fajt
25. 2. 2024 20:17

Last edited 2 měsíců před by fajt
fajt
26. 2. 2024 8:48

https://www.facebook.com/reel/346201171606858 – toliko k roku 2024 …

https://www.osel.cz/13061-z-pekla-stesti-pred-necelym-milionem-let-lidska-linie-malem-vyhynula.html?fbclid=IwAR0OGb_0tMEF77EuxUOrxOR2KQkSPIRij9HQSQRFdPu0ZRJkbIt6u9FPi2c

tak už před miliony léty tady homo opice byla a i tehdy to naprosto posrrala – k čemu tady na planetě vůbec je, škodí, kam jenom dorazí, mezi sebou se pouze jebe a žere navzájem a přírodu v podstatě nezřízeně likviduje – jaký záměr má vůbec stvořitel s něčím tak nezdárným a obludným jako je homo zmetek, asi to bude už součást samotného pekla v tomto reálném vesmíru ( jenom doufám, že tentokráte zmetkovitý opičák žádnou podporu a záchranu od nikoho nedostane) . ..)

Aleš
Aleš
28. 2. 2024 6:50

https://medium.seznam.cz/clanek/tomas-zdechovsky-nehorazne-chovani-kremlofilni-narodni-domobrany-nemuze-zustat-bez-odezvy-48549?utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1
Neměla by být mimo zákon postavena armáda České republiky,jež zneužívá uniformy proti zájmům občanů České republiky? A co takhle pan Zdechovský? Vybízí k postavení lidí z Národní domobrany mimo zákon pro jejich názory? To už je na aplikace článku 23 Listiny práv a svobod…. Jestli při aplikaci tohoto článku budu mít oblečení jako tahitský domorodec nebo budu v uniformě lokaje nebo třeba ve skafandru, může být politikům jedno, do toho jim dle ústavních práv a zvyklostí nic není!
SLÁMA HOVADINĚ

orinoko
Reply to  Aleš
28. 2. 2024 8:36

Na zdechlinu dojde, fseho do času. Zajímavá je také informace, že pirátské juvenilni zdechline se nechce na vojnu. Dokonce ani proti RuSSku. Ba dokonce ani za USSa!!!
V první řadě na vojnu f čele s prasetem z Řepy uvjeDOMNELYCH PraSSaku na Vltavě.

Скриншот-17-11-2023-223115