2. 5. 2024

Jak Chukwuezeho zchladil mnichovskou Allianz arénu a Villarreal postoupil přes Bayern!

Zdroj: Freepik

Každý rok nabízí fotbalová Liga mistrů řadu nečekaných výsledků a triumfů outsiderů. Tím bezpochyby největším v roce 2022 byl triumf španělského Villarrealu ve čtvrtfinále na úkor německého giganta Bayernu Mnichov.

Všechno začalo už v úvodním utkání na španělské půdě. Domácí Villarreal byl aktivnější a do Mnichova si přivezl zaslouženou výhru 1:0.

Každý ovšem čekal, že za podpory domácí Allianz arény půjde dál mnichovský gigant – toho roku největší aspirant na triumf v Lize mistrů.

Bavorský velkoklub sice celé utkání výrazně tlačil – na střely to měl 24:4, držení míče bylo 65:35.

Takový nápor nešlo ustát, v 52. minutě se prosadil Lewandowski a v ten moment o postupu Nagelsmannovi družiny snad nikdo nepochyboval.

Dvacet minut před koncem ve vyložené šanci selhal Thomas Muller, gól visel ve vzduchu. A přišel. Jenže na druhé straně. V závěru vyrovnal na 1:1 Samuel Chukwueze a ochromený Bayern se již na nic nezmohl. Konec.

Záznam gólu 👇

Po závěrečném hvizdu zůstávali domácí fanoušci ještě několik okamžiků na tribunách, mlčky, v šoku. Slyšet byl jen hostující sektor a slavící hráči Villarrealu.

Na senzační postup jim stačily pouhé dvě střely na branku ve dvou zápasech, které znamenaly dva góly.

Vtipným faktem bylo, že zaplněný stadion Bayernu, který pojme 70 tisíc fanoušků, by zdaleka nezaplnilo celé obyvatelstvo 50-tisícového Villarrealu.