Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot opět stouply

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu opět stouply, tempo zdražování ale zpomalilo. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 38,40 koruny, před týdnem byl o šest haléřů levnější. Nafta zdražila o deset haléřů na průměrných 38,65 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Paliva v Česku zdražují vytrvale zhruba od poloviny ledna, kdy cena benzinu i nafty činila shodně zhruba 36 korun.

V současné době jsou ceny nejvyšší od poloviny loňského listopadu. V meziročním srovnání je nyní benzin zhruba o 90 haléřů na litru dražší, za naftu před rokem motoristé platili o 2,35 koruny na litru méně.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 37,89 koruny. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 38,17 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 39,47 koruny. Nafta se tam tankuje za 39,50 koruny za litr.

Foto: Novinky

Průměrné ceny pohonných hmot v ČR k 28. únoru 2024 (v Kč/l):

Rusko znovu zakáže vývoz benzínu. Tentokrát na půl roku

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám