Dotekomanie.cz

X (Twitter) spouští Video Spaces

X Twitter 3 5118x2873x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální síť X, dříve Twitter, nabídla živé podcasty, tedy takovou formu veřejného rozhovoru, přičemž se nabízela jen audio podoba. Jeden čas se jednalo o nový populární formát, ale mnohé služby jej následně ukončily. X tak patří mezi jedny z mála, které stále nabízí takovou funkci. Zřejmě nebude jen tak ukončena, jelikož dochází k rozšíření i o video.

X Video Spaces

Do této chvíle jste mohli vytvořit jen Spaces (česky Prostor) založené na audiu. Ani jsme netušili, že se pracuje na rozšíření. I tak zde máme Video Spaces, tedy tu samou funkci jen rozšířenou o video navíc. V tomto případě hostitel může zapnout kameru, přičemž si lze vybrat z přední nebo zadní kamery. Funkce podporuje režim na výšku i na šířku.

Jak je ukázáno výše, tak v tomto případě jde jen o možnost navíc. Zatím není k dispozici stránka podpory s kompletními vlastnostmi, ale zatím to vypadá, že jen jeden hostitel může mít zapnuté video. Stále má fungovat nahrávání tohoto dění.

Novinka se začíná šířit, přičemž je dostupná prvně v aplikaci pro iOS. Android verze by měla být co nevidět také k dispozici. Jde sice o malé rozšíření, ale pro uživatele konzumující tento obsah se může jednat o dobré zpestření.

Zdroje: theverge.com, 9to5mac.com

Exit mobile version