Andy Murray promluvil po vypadnutí v Dubaji o konci kariéry

Zdroj fotky: Getty Images

Andy Murray po prohře s Ugo Humbertem ve druhém kole v Dubaji řekl, že plánuje ještě před skončením tenisové sezóny ukončit kariéru. Trojnásobný grandslamový šampion by si však rád zahrál ještě na Roland Garros, Wimbledonu a chtěl by reprezentovat Velkou Británií na letošní olympiádě.

Šestatřicetiletý Andy Murray naznačil už v pondělí, že se jeho tenisová kariéra blíží ke konci. Ve středu po porážce ve druhém kole dubajského turnaje prozradil, že pravděpodobně nebude hrát déle než toto léto. Od francouzského tenisty Uga Humberta schytal Murray porážku 6:2, 6:4. Po této prohře řekl Skot novinářům že ho nudí otázka, kdy pověsí raketu na hřebík.

"Lidé se mě na to ptají po každém zápase, který hraju, po každém turnaji, který hraju. Nebudu o tom víc mluvit od nynějška až do chvíle, kdy přijde čas, abych přestal. Ale ano, nemám v plánu hrát déle než toto léto," řekl Murray.

I když Murray neřekl, kdy přesně nastane jeho konec, tak odhalil kde by si rád ještě zahrál než skončí. Třetí člen “velké čtyřky” prozradil, že by si rád zahrál ještě jednou na Roland Garros, kde se v roce 2016 dostal do finále. Dále by chtěl reprezentovat Velkou Británii počtvrté na olympijských hrách a také by chtěl odehrát nějaký zápas na jeho oblíbeném Wimbledonu. Zde si došel v roce 2013 a 2016 pro grandslamovou trofej.

"Posledních pár let jsem se snažil lépe připravit na travnatou sezónu, ale to také nezaručuje, že budete hrát opravdu dobře na trávě."

Olympiáda v Paříži

Dvojnásobný olympijský šampion je jediným tenistou, který vyhrál zlatou medaili ve dvouhře na olympijských hrách více než jednou.

"Olympiáda, toho bych byl rád součástí. Byla to jedna z nejlepších zkušeností v mé kariéře, být součástí britského týmu," pokračoval. "Když jsem v Riu nesl vlajku, byl to úžasný, úžasný okamžik. Miluji sport, takže dostat šanci dělat to pro svou zemi bylo opravdu výjimečné.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi

Nejnovější komentáře

  1. Thank you for registering - it was incredible and plesant all the best and all the best https://tbtennis.cz ksdfsaffsdfdsds 9644637 napsal:

    Steven Adler

Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full