Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na mediálním trhu došlo k nezvyklé situaci. Mužík se dostal do vedení majitele Novy a zůstal šéfem slovenské Mafry

Slovenská televize Markíza má na tamním trhu kvůli slabším veřejnoprávním médiím specifické postavení. Ilustrační foto: TV Markíza
Slovenská televize Markíza má na tamním trhu kvůli slabším veřejnoprávním médiím specifické postavení. Ilustrační foto: TV Markíza

Společnost CME, která vlastní českou televizi Nova a slovenskou Markízu, oznámila změnu ve svém managementu. Na novou pozici ředitele pro digitální transformaci přichází Vladimír Mužík, ředitel vydavatelství Mafra Slovakia.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Během své mediální kariéry jsem byl svědkem dramatické digitalizace tištěných médií. Televizní zpravodajství není vůči podobným zásadním změnám imunní,“ říká o svém příchodu Mužík. Podle něj se i televizní zpravodajství musí přizpůsobit digitální době, pokud chce zůstat relevantní.

„Z této výzvy mám radost a těším se na využití desítek let svých zkušeností na všech trzích CME ve střední a východní Evropě,“ dodal.

Co se na první pohled může jevit jako nudná byznysová zpráva, však odhaluje zajímavé pohyby v pozadí českých a slovenských médií.

Mužík se totiž s novou pozicí z Mafry

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Petr Kellner

Slovensko

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější