Svět ruskýma očima 752

 

Odvážná ČR se označila za světové centrum pro shromažďování a logistiku munice pro Ukrajinu

Ljubov Stěpušova

26. února 2024

Česká republika dodá na Ukrajinu v průběhu týdnů sta tisíce kusů munice.

Prezident Petr Pavel řekl na Mnichovské bezpečnostní konferenci, že Praha bude zprostředkovávat dodávky „stovek tisíců dělostřeleckých nábojů“. Tvrdí, že je to možno realizovat během týdnů, pokud bude schopnost financovat to spolu s partnery v USA, Německu, Švédsku a dalších zemích. Na tiskové konferenci později oznámil, že předem nevidí v nákupu munice žádné problémy. Řekl: „Zajistili jsme půl milionu kusů nábojů ráže 155 mm a tři sta tisíc kusů ráže 122 mm.“ Odmítl, prý z evidentních důvodů, upřesnit konkrétní země. K tomu ještě řekl, že by to z politických důvodů nemuselo být příjemné.

Začátkem února oznámilo vydání Politico, že se ČR zajímá o munici od zbrojních společností Jižní Koreje, Turecka nebo Jihoafrické republiky.

ČR se odplaty nebojí

Ministryně obrany Černochová řekla v rozhlase, že „informace (o přítomnosti munice) jsme sbírali a sbíráme už odedávna“. Tvrdila, že těch, kteří chtějí dodávat munici prostřednictvím ČR je „celkem dost“. Připomenula Kanadu, Nizozemsko a skandinávské země, ale některé chtějí být anonymní, protože se „bojí pomsty“. Ministryně má zato, že za tři měsíce je možné nákupy zorganizovat a dodat ukrajinské armádě.

Při své řeči připomenula „diverzní akci ruských speciálních služeb ve Vrběticích“ a ubezpečila, že „určitá část vojenské techniky, která bude přepravována, do ČR nepřijde“.

ČR své zbraně na Ukrajinu již dlouho dodává. Jsou to tanky T-72A, 130 ZMP a desítky aut. Mezi dary je 13 samohybných houfnic a 12 raketometů Vampire s municí pro tyto zbraně. Ministerstvo obrany ČR krom toho oznámilo, že jeho země poskytla 128 minometů s municí a desítky tisíc ručních zbraní s miliony nábojů.

Praha se může brzy trapně tázat: „My, a proč?“

Chtělo by se statečné Praze připomenout, že jí Moskva dala na vědomost, že raketomety RM-70 Vampire byly přítomny při ostřelování Belgorodu. Stálý zástupce RF při OSN vyzval stálého zástupce ČR v RB OSN, aby vysvětlil účast země ve vraždění civilistů Ruské federace, ale ten to arogantně odmítl.

Ve stejné době začala ČR zběsile kupovat ruský plyn prostřednictvím Slovenska a obyvatelstvu lže, že je na ruském plynu nezávislá. Znamená to, že dále sponzoruje ruskou armádu. Taková dvojí morálka Praze čest nedělá.

Chtělo by se odvážnému českému vedení připomenout slova náměstka předsedy ruské bezpečnostní rady a vedoucího ruské vládnoucí strany Medveděva o tom, že na základě západní eskalace situace na Ukrajině, musíme „všichni“ pracovat na odplatě všude, kde to jen jde, protože jsou to naši nepřátelé.

Medveděv v Telegramu ohledně odpovědi na nepřátelské akce vedení ČR napsal: „Vytvářet jim všemožné těžkosti v hospodářství, vyvolávat nespokojenost jejich veřejnosti s nesmyslnou politikou západních vlád, připravovat a prosazovat mezinárodní rozhodnutí narušující zájmy západního světa. A také na jejich území uskutečňovat ještě jiné aktivity, o kterých se nehovoří veřejně.“

Praha může být brzy nemile překvapena.

Převzato z Pravda.ru

***

Vymírání Evropy: Starý svět kráčí sebejistě ukrajinskou cestou

Alexej Belov

28. února 2024

Dříve populární heslo „Ukrajina je Evropa“ je již připomínáno méně. Heslo je podstatou ideologické konstrukce, která některé Ukrajince přiměla k bratrovražedné válce s těmi, kteří neschválili euroatlantickou volbu roku 2014.

Zřejmě je velká podobnost tendencí a trendů patrných dnes na Ukrajině a v zemích EU. Evropa směřuje k degradaci, a to i v demografických problémech zemí EU, které mohou postupně vést k vymírání domorodých etnik Starého světa.

Začít právě s hodnocením Ukrajiny znamená pozorovat, že jak ohledně objektivních, tak i subjektivních okolností je Ukrajina „předskokanem“ této mimořádně hrozné perspektivy.

Podle statistik zveřejněných ukrajinským ministerstvem spravedlnosti před západním svátkem svatého Valentýna se ukázalo, že počet rozvodů ukrajinských párů soustavně narůstá a počet sňatků trvale klesá. V roce 2023 bylo na Ukrajině o 16 procent nových manželství méně než v roce 2022. V západních regionech dokonce méně o 20 %. Počet rozvodů se zvýšil v průměru celé Ukrajiny 1,4 krát. Zároveň rychle klesá i porodnost.

Na Ukrajině se situace dá vysvětlit válkou. Ale co v Německu? Tam se podle předběžných údajů porodnost ve srovnání s rokem 2022 snížila o 7,6 %. Počet skutečných etnických Němců je podle německé statistiky pod 58 až 60 procenty. Ostatní jsou potomci migrantů různého stáří.

Ve Francii klesla porodnost o 6,8 %. Byl to nejhorší výsledek za posledních 80 let, od roku 1944. Podobně jako v Německu je i ve Francii podíl etnických francouzských dětí ne větší než 60 %.

Apeninský poloostrov se zdá být o něco lepší. „Záporný růst“ je přibližně 3,58 %. Jenomže potíž je v tom, že se snižování porodnosti urychluje. Odborníci na demografii odhadují, že během dalších 75 let, do roku 2100, bude v Itálii jen 32 milionů lidí, většinou starých a mezi nimi nebudou Italové. Již dnes se jich rodí jen asi dvě třetiny a porodnost se každý rok snižuje o 1 %.

V porovnání s Německem a Francií je na tom lépe Španělsko. V roce 2023 se snížil počet obyvatel o něco méně než o 2 %. Ale i zde mají největší porodnost migranti, a to ze severní Afriky, které Španělsko po rozhodnutí místních úřadů pilně dováží.

Ještě k Británii. Tady je záporný ukazatel porodnosti jen 2 %. I zde byl prudký nárůst zahraniční „mladé krve“. Důsledkem je, že se přičinila nejméně o 40 % narozených dětí v Británii.

U východních hranic EU se demografická situace blíží katastrofě. Čím blíže k Ukrajině, tím je úbytek lidí větší. Polsko hlásí jedenáctiprocentní pokles. A sem od února 2022 přesídlila většina prchajících lidí z Ukrajiny, především Ukrajinek. Nepomohlo to.

Pobaltí: Estonsko 7,5 %, Lotyšsko 12,2 %, Litva 10 %. Jestli bude tato tendence i nadále, budou mít pobaltské vymírající státy na konci století něco málo přes 3 miliony lidí všech dohromady. Zdá se, že mezi nimi prakticky nebude žádný rodilý Estonec, Lotyš, či Litevec. Odhadnout se to dobře nedá.

Ukrajina kdysi toužila po evropské integraci a zároveň o vstupu do NATO a tvrdilo se, že především vstup do EU a zároveň do NATO bude zárukou rozkvětu ukrajinského státu. Ale za 10 let přísného směřování na Západ stanula Ukrajina na hranici přežití jako země i jako národ a ještě se ocitla na čele hnutí „vyumírání Evropy“ postihujícím Evropu celou. Přáli si takový osud Ukrajinci? Ne, ale byl nevyhnutelný? Bohužel ano.

A ještě demografické problémy v Rusku. Zde je místo prosté reprodukce obyvatel, která vyžaduje porodnost 2,16, porodnost jen 1,47. A jsou i značné problémy s migranty. Přitom v Rusku je úplně jiný přístup státu k řešení problému.

V Rusku hledíme na tradiční hodnoty, posilování rodiny a manželství. Západ tyto hodnoty vědomě ničí. V Rusku se jde do rozvoje a zlepšení kvality lidského života, na Západě chtějí své obyvatele krmit cvrčky a sledují další zcestné, prý ekologické tendence. Rusko dává zdroje, které se nahromadily k mírovému řešení rozporů, na Západě svůj lid připravují na novou velkou válku. Ta by mohla přivést k úplnému zničení Evropu takovou, jakou ji dosud známe.

Převzato z Fondsk.ru


Stanův komentář: Tento článek mi připomíná přísloví o provaze v domě oběšencově a divím se, že jim to ruská cenzura pustila. Ruská demografická situace je tragická a nelepší se ani po propopulačních opatřeních přijatých ruskou vládou. A vůbec bych se nedivil, že kdyby se posuzovala porodnost etnických Rusů a migrantů ze Zakavkazí a středoasijských republik, došli bychom k podobným číslům jako v západní Evropě.

***

Admirál vojenských námořních sil USA ve výslužbě: Největší nové nebezpečí od Ruska se nachází pod vodou a nikoliv v kosmu

26. února 2024

Podle slov admirála válečných námořních sil USA ve výslužbě Jamese Stavridise, který svého času zastával funkci vrchního velitele NATO, dokáže Rusko Západu způsobit opravdovou technologickou apokalypsu.

Stavridis uvedl, že jak ukazují britské kontroly podmořských kabelů, je globální síť, přes kterou jde téměř celý internetový a finanční provoz, velmi ohrožená diverzemi. Toto nebezpečí považuje americký admirál za nejzávažnější, ještě více než dříve Západem avizované, podle něj existující umístění ve vesmíru jaderných zbraní Moskvy k vyřazení satelitů z provozu.

Komplex pěti set podmořských kabelů v provozu, vedených po dně sedmi moří a zajišťující 95 % komunikace, vystupuje na břeh v několika vzdálených pobřežních lokalitách, kde často chybí potřebná ochrana. Právě prostřednictvím podmořských kabelů a ne sputniků, jak předpokládá většina Američanů, je zajišťována internetová síť.

Stavridis vyzval Západ k vylepšení jejich technologie ochrany kabelů a ještě k tomu k uložení dalších tajných kabelů, aby byla možnost bránit se rostoucímu „podmořskému nebezpečí“.

Převzato z Topwar.ru

5 9 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
55 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
idiotronic
3. 3. 2024 16:56

Hlavně aby ta munice, dodávaná na Ukrajinu nezanechávala uhlíkovou stopu.
Vítězství ano, ale jedině s grýndýlem!

PPK
PPK
3. 3. 2024 18:04

Nikdy nepodceňujte Putina. Základy Evropy se otřesou
Janinna 26. 2. 2024 – 190 komentářů – Německo – Rusko

https://www.pokec24.cz/politika/nikdy-nepodcenujte-putina-zaklady-evropy-se-otresou/

Gatta
Gatta
Reply to  PPK
3. 3. 2024 18:58

No, na jednu stranu je to jasné, na druhou je otázka “ neprůstřelnosti“ argumentů a ruského právního pohledu. Pravnici zbylých 3+1 budou mit úplně jiný názor a bude z toho tahanice s konečným mediálním obviněním Ruska z neznalosti a pokusu o eskalaci.

Dokud bude existovat Zelenského Ukrajina a dokud se nevyřeší normální mírová obchodní cena ruských surovin, tak do té doby se bude válčit.

Nebo dokud někomu „nedojde dech“. A to pravníci nevyřeší.

Last edited 1 měsíc před by Gatta
PPK
PPK
Reply to  Gatta
3. 3. 2024 19:49

K odvolání vypovězení smlouvy nelze Rusko – jakožto druhou smluvní stranu – donutit jinak, než vojenskou silou. Právní argumenty jsou zde totiž irelevantní. Z toho plyne jediné: Jestliže to tedy Rusko udělá, Západ na tom nic změnit nemůže, ledaže by sám sobě riskoval světovou válku.

Gatta
Gatta
Reply to  PPK
5. 3. 2024 9:34

Ano na to jsem právě myslel, ale z opačné strany.
Rusko by si ty změny vzniklé vypovězením smlouvy muselo také vynutit silou.

orinoko
3. 3. 2024 22:15

Kristina Rybalcenko. Narozena v Chabarovsku, nyní pravděpodobně Leningrad. Věk? Snad 25 let max. Cosi jako Stalinovy varhany.

https://youtu.be/8ZI6_LE0bUw?si=qChWiYFTF-6Q2iig

orinoko
Reply to  orinoko
3. 3. 2024 22:35

Podobně Elmira Spichakova. Také z Ruska. Narozena poblíž Volhy. Nevídané, neslychane.

PPK
PPK
4. 3. 2024 0:03

Na internetu je zveřejněn tento dopis, v němž MATKA NAVALNÉHO píše své snaše:

https://t.me/hlasiserusanda/16034

Telegram-Contact-@hlasiserusanda_20240304005343
Botičky od Diora
Botičky od Diora
4. 3. 2024 13:52

„Je lepší mít ošklivý mír než krásnou válku. Proto je lepší dát ruskému medvědovi Krym, Doněck, Lugansk, vůbec vše, co medvěd chce – jen aby rychle zmrazil konflikt, který ze Západu, který nám slábne před očima, vysává poslední šťávu.“

03.03.2024, zakladatel PMC (Private Military Company) Blackwater Erik Prince o válce na Ukrajině.

P.S. O mega-sviňárně skopčáckých Luftwaffe-generálů, plánujících útoky na RF, ani muk?

orinoko
Reply to  Botičky od Diora
4. 3. 2024 18:48

Reagovali Rusové. Že vědí velmi dobře, že Německo má také některé „zvláštní “ mosty.

Gatta
Gatta
Reply to  Botičky od Diora
5. 3. 2024 9:39

Předvolalo si Rusko německeho velvyslance, aby vysvětlil okolnosti generalského plánováni vojenského útoku na Krymský most?

Botičky od Diora
Botičky od Diora
Reply to  Gatta
5. 3. 2024 11:16

Ano, včera – Alexandera Grafa Lambsdorffa.

peter.
4. 3. 2024 21:45

Pre oligarchu Achmetova akoby žiadna vojna na Ukrajine nebola !Mesto Pokrovsk v ukrajinskej Doneckej oblasti uviedlo do prevádzky novú podzemnú baňu na ťažbu koksovateľného uhlia. Spoločnosť Metinvest, ktorú vlastní ukrajinský oligarcha Rinat Achmetov, očakáva, že sa v nej vyťaží približne 1 milión ton uhlia, informovala dnes 4. marca BBC. Pokrovsk sa nachádza 40 kilometrov západne od frontovej línie a ruské sily sú v tomto smere v ofenzíve od dobytia Avdejevky minulý mesiac, uviedla britská spravodajská služba. Zdá sa,že pre Putina sú „nedotknuteľní“ nie len ruskí oligarchovia! Nerozumiem tomu! Evokuje to možnosť,že v dohľadnej dobe bude dohodnuté „peremirie č.3“ a Rusi… Číst vice »

Last edited 1 měsíc před by peter.
orinoko
Reply to  peter.
5. 3. 2024 7:34

Pokrokovsk je myslím důležitý dopravní uzel. Můžu se mýlit, ale mám pocit, že ani Rusové nemají úplně jasno, kam až jít. Pro některé vojáky ve vysluzbe je prednejsi ovládnutí oblasti kolem Odesy a dotyk s Podnestrim. Za sebe dodávám, že bez jihu, s hadkami s Polskem, bez Slovenské a Maďarské podpory, bude Halic skoro bez možnosti plynulého zásobování. Určitě by Rusove nemeli dobývat větší města, jen je obklicit – velké ztráty. Až bude Avdejevka dále od bojů, bude sanovana. Zatím tam dobrovolníci vozí všechno možné pro přeživší rezidenty. Mimochodem , dcera Sojgua je v Rusku. Založila fond pro podporu lidí… Číst vice »

peter.
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 8:47

„Můžu se mýlit, ale mám pocit, že ani Rusové nemají úplně jasno, kam až jít.“ orinoko! Pokrovsk je mesto v Doneckej republike,ktorá je už začlenená do RF. Je to mesto veľké asi ako Bachmut,má 77 tisíc obyvateľov. Pre informáciu,Odesa má skoro milión obyvateľov a Charkov dokonca 1,8 milióna. Ak má Putin dosiahnuť minimum z toho,čo si predsavzal na začiatku ŠVO,tak musí dosiahnuť západné hranice tých oblastí,ktoré sú už súčasťou Ruskej federácie,t.j. Luganskej,Doneckej,Záporožskej a Chersonskej oblasti.No a Pokrovsk je už súčasťou Ruska a preto dobytý byť musí! Taký Medvedčuk (Putinov kmotor) je ukrajinský oligarcha približne rovnakého významu ako Achmetov a jeho… Číst vice »

Last edited 1 měsíc před by peter.
Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 10:01

Rusko potřebuje podporu zelenskeho režimu moralně zlomit. A to žádný postup o 500 metrů kdekoliv a zničeni 2 Abramsů nezařídí.

Dobytí Advievky – dobrá, ale kompletní „Staligradský“ kotel to opět nebyl.
Ani nevznikl v UA ten pocit neodvratitelnosti porážky a hledáni viníků této, pro Ukrajince úplně zbytečné války.

Jinak se ale to zabíjeni a ničení neskončí.

Souhlasim s veterány – odřízmout UA od moře. Včera bylo pozdě.

Nebo si už si můžou namalovt další „nepřekročitelnou červenou čáru“ okolo Kremlu.

orinoko
Reply to  Gatta
5. 3. 2024 10:36

Dobývat Odesu z moře je v současné chvíli nejspise za hranou myslitelnych ztrát. Pozemní operace přes už dříve dobyty Cherson by snad mohla mít jinou podobu, ale celé to nepůjde bez eliminace emero vzdušné kontroly pozemni situace.
Říkejme tomu vakcinace proti covidu. A ta se Rusku zjevně nedaří.
Někdy v půlce března budou volby v Rusku. Je jasné, že všechno možné se děje kvůli diskreditaci Putina, která se ovšem daří.
Zápachu jde o fsechno, Putinovi o mnohé, Rusku pak o zachování civilizačních principu.

fajt
Reply to  peter.
5. 3. 2024 8:01

tak monkey dohody kremlin chazaři dělají po celou dobu, co „bojují“ s kolektivním západem – no a třebas zrovna v česku s nimi pečou největší rusobijci, tř. jako fotr a synek kolářovic – nejdříve bourají ruské – tedy sovětské – sochy, aby pak přes americké nadnárodní korporace mohli od Moskvy kupovat suroviny za miliardy až biliony – tahle svatá válka jednoho zla proti druhému zlu je čistý feudalismus na technických anabolikách – takže Peter, stále se jede ( a to teď dost intenzivně ) NWO a pak akce zlatá miliarda – a to na všech korporátních frontách. ..)

orinoko
Reply to  fajt
5. 3. 2024 8:25

V Černém moři přišel Rus o další loď. A stejným způsobem. Další magorarna, na kterou Putin stále nereaguje. Asi milionte překročení červené čáry. U blbych na dvorku to nevypadá jinak.

peter.
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 14:27

Ide o hliadkovú loď „Sergej Kotov“ Útočilo 5 námorných dronov,tri zlikvidoval guľomet vrtuľníka MI-8 a dva zasiahli loď.Osud posádky je doposiaľ neznámy,loď definitívne zničená. Stalo sa v Kerčenskom prielive (!!!) 9 km od Tamanského mysu. Útočilo sa aj na most,no ten poškodený nebol. Tak si spomínam na príbeh amerického torpédoborca „Donald Cook“ v r.2015 (tuším).Vtedy vraj nad ním preletel ruský SU-24 zapol tajnú elektornickú zbraň zn.“Chybiny“ a všetci amíci na lodi sa posrali a po doplávaní do rumunského prístavu vraj podali hromadnú výpoveď armáde US.Kdeže tie časy sú?…Slávna,neporaziteľná Čiernomorská flotila…možno kedysi! Dnes,keby sa dalo,tak by sa celá najradšej zakopala do… Číst vice »

orinoko
Reply to  peter.
5. 3. 2024 14:39

Copak si s tímto faktem pocne Putinuv nekriticky aktiv? Více než rok nás několik upozorňuje na zjevné vojenské prusery Ruska a výsledkem bylo bombardování pravdy, již jsme my jen prinaseli. Ono nejde jen o Černé moře. Baltske moře je de facto uzavřený bazén pro nějž jistý odpovědný Rus už teď připravuje cernomorskou lázeň.

Last edited 1 měsíc před by orinoko
peter.
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 15:40

No a k tomu všetkému treba pripočítať aj nasledovné fakty: VSU vraj trpia muničným hladom a na jeden ich výstrel Rusi dokážu vystreliť 100 nábojov. Za Ukrajinu vraj bojujú už len postarší odvedenci a dievčatá,No a dnes VSU ešte stále držia Berdiči,Orlovku,Tonenkoje,Rabotino,Ivanovskoje aj Novomichajlovku.Postup ruskej armády sa počíta ani nie v stovkách,ale len desiatkach metrov denne.Aj keď Konašenkov už 29.2. oznamoval,že Berdiči,Orlovka aj Tonenkoje sú obsadené! Nie sú! Postup ruskej je minimálny a ľudia zomierajú ďalej vo veľkom. Kuchára Prigožina zabili,lebo ten by so svojimi Wagnerovcami také niečo nepripustil a nevedno,kde by sa dnes už muzikanti nachádzali.Tak kuchtík musel zomrieť!… Číst vice »

peter.
Reply to  peter.
5. 3. 2024 15:58

Toto zapadá do kontextu debaty : Najnovší tank T-14 Armata je v službe ruskej armády, potvrdil generálny riaditeľ štátnej korporácie Rostec Sergej Čemezov. „Armáda ho samozrejme má už vo výzbroji“ povedal. Čemezov poznamenal, že Armata je z hľadiska funkčnosti oveľa lepšia ako existujúce tanky, ale je príliš drahá, takže je nepravdepodobné, že by sa použila v špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine. Vyvstáva teda otázka, prečo vyrábať tanky, ktoré sa nepoužívajú v bojových operáciách, pretože sú príliš drahé? Pre estetické potešenie alebo kvôli absorbovaniu rozpočtových prostriedkov? Je možné, že Armata sa zachraňuje kvôli zachovaniu prestíže značky. Nie je však jasné, aká… Číst vice »

orinoko
Reply to  peter.
5. 3. 2024 17:20

V diskusi Ot 2 na to možná kapnul. Rezerva na finální střet s NATO. Ostatně ještě jsem se nesetkal s tvrzením, že do bojů byl nasazen F35. Dokonce ani v Gaze.

orinoko
Reply to  peter.
5. 3. 2024 17:39

Diky holce z Ruska o tom vím. Asi se to moc používat nebude. Možná to budou děti nosit do školy.

https://youtu.be/ugY_30Ngju0?si=-8vBKKJ9IzHAqtf8

orinoko
Reply to  peter.
5. 3. 2024 15:01

Objevily se spekulace, že Rusko po posledních událostech provede mohutný úder na Kyjef. Emici alzakovi doporučili, aby moc nevystrkoval rypák, když už si u nej malokreteni dělají, co se jim zlíbí.
Jinak jedno konstatování: Sunak je původem Pakistanec. Haleyova kometa v USA má pakistanske kořeny. V tom místě byl proveden před časem protirusky převrat. S Pakistanem se kamarádi Čína kvůli Indii. Tím nic nenaznacuji kromě toho, jak emericka krevní tucnice využívá kdekoho na pokyn židovské lobby.

peter.
Reply to  peter.
6. 3. 2024 19:22

Za dva roky vojny je Sergej Kotov už ôsmou veľkou loďou ktorú VSU zničili v Čiernom mori Rusom.K tomu treba pripočítať aj jednu ponorku.To je už celkom slušná flotila na čele s krížnikom Moskva.Tie lode vyzbrojené krídlatými raketami „Kaliber“ a bohvie čím ešte,si ani poriadne nezabojovali.Len tak stáli zakotvené v Sevastopole,prípadne sa potulovali popri brehoch Krymu a Briti ich rukami Chochlov potápali jednu za druhou.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/699590-dominancia-na-mori-zoznam-potopenych-ruskych-lodi-je-stale-dlhsi-pozrite-si-ho-cely/
A odozva z Kremľa? Neviem o žiadnej.

orinoko
Reply to  peter.
7. 3. 2024 8:15

Malokretenska éra prudila nad Černým mořem. Zkoušejí, kde Putka má červený fabor. Předtím to byli zabozrouti s podobnou provokaci, na řadě je možná nacek od vedle, když už má choutky na Krymsky most.
Tak vypadá dost ubohá personální politika gosudara pokud jde o cernomorskou flotilu. Změny kosmetické, průser generální.

orinoko
Reply to  peter.
7. 3. 2024 8:27

Pokud to gosudarovi ještě nedošlo, tak mu napovím: Zápach právě hraje odu na jeho neschopnost vést Rusko neklidnymi vodami poslední kapitoly AIPAC. A ono to funguje. Nějak se dokonce zadrhava i pozemní postup. Hraje se na hozeny ručník do ringu.

orinoko
Reply to  peter.
7. 3. 2024 8:30

Záběry z marných pokusů zachránit plovoucí kocabku.

https://youtu.be/LG-0py2MP4g?si=nZq-aARFsUG3TJN3

fajt
Reply to  orinoko
7. 3. 2024 12:23

Путин пошутил про Грефа и умную колонку – Финансы Mail.ru – vovu evidentně zajímají jiné věci ( osobní hrdinství vojáčku se začíná brát jako samozřejmost ) – co si pamatuju, tak ještě před léty docela brojil proti AI, dnes ji silně prosazuje, snad v tom nespatřuje i svou jistou nesmrtelnost. ..)

orinoko
Reply to  fajt
7. 3. 2024 13:58

Poněkud mimo téma: Trubka je plná mládeže, která velmi dobře hraje muziku dedku jako Led Zeppelin, Black Sabbath, Jimi Hendrix, ale také Green Day, Nirvana atd. Copa to? Dneska něco pořádného nesloží ani umělá enteligence? Soucasny bubble gum a rap je jen pro prostacky s kroužkem v rypáku a klitoRYSU.

fajt
Reply to  fajt
5. 3. 2024 8:29

a jenom takový dovětek – nejmodernější loď černomořské ruské flotily byla včil napadena nato vojskem jako přes kopírák – je sice hezké, že soupitník vovy bombastyčno ukazuje rebjatam novou ruskou mapu, ale nejdříve by si měli pohlídat ty staré carské kontury, zrovna černé moře je dnes pro kapo piráty global zmetků hotový ráj. ..)

Last edited 1 měsíc před by fajt
orinoko
Reply to  fajt
5. 3. 2024 8:51

Znovu připomínám ruské veterány: Nebe Černého moře by neměly pokrývat žádní Black Hawks a Reapers. Kdoví, jestli ten jeden kus down nebyl nějakou partyzanstinou pilota gosudarovi navzdory. Jakepak teď Svatoš napíše oslavne bambaloviny?

fajt
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 11:18

tak v obraně proti emerickým a západním strojům jsou už lepší hútíové – ať se s nimi černomorská flotila domluví a pár si jich rovnou i půjčí, ti nebudou mít žádné zábrany a natož nemají ani ošklivé geopolitické myšlení, které tak nehezky ničí obraz válečného Ruska. ..)

Last edited 1 měsíc před by fajt
orinoko
Reply to  fajt
5. 3. 2024 11:33

Jo, dobrá připomínka. Kolozube řešení emero bezkulcaka a malokretenskeho kripla v Rudém mori neuvěřitelně vytáčí české koprofily Zápachu. Cosi smrdí na odhodlání bránit hodnoty hovna. Britská potopena loď šla do vody jak symbol Titanicu.
Nějaké další změny jsou evidentní.
Část vojenské struktury Ruska začíná směrem k politikům nahoře používat důsledně termín VRCHNOST. To není zanedbatelná změna.

fajt
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 11:46

dokonce na pohřbu šupáka navalného byli i členové rus. armády, ne, že by obdivovali tohoto prodejného emerického skunka, ale viděli v tom nějakou příležitost, jak do ruského éteru vykřičet, že chtějí prostě více skutečného Ruska – mám pocit, že vova není plně chápan ani nebližším okolím a ti mu zase nejsou schopni dát přesnou zpětnou vazbu – výsledkem může být i nepěkná tragédie, kterou odsere celý svět. ..) … a propos, dnes je výročí úmrtí Josifa Vissarionoviče – asi poslední reálný ruský vládce, který Rusko raketově nakopl z hlubokého středověku na cestu progresu, který za celou známou lidskou historii neměl… Číst vice »

orinoko
Reply to  fajt
5. 3. 2024 12:26

To sice nebyl Rus, ale… a pak to šlo pod patronaci Ukrobotu: Chruscof, Breznef, Selest – největší hnací motor tanků do Prahy v roce 1968, Scerbickij apod. Gorbacof – to byl ruský Hejvl. Jen mlátit držkou, jít na imperialismus nepolitickou politikou, a YeltSYN. Ten dal světu aspoň novou vodku.

orinoko
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 12:33

A Grečko, také Ukrobot. Na toho jsem zapomněl.
Úloha Ukrobotu v dějinách? Sloužit chazarum jako beranidlo všemi azimuty.

fajt
Reply to  fajt
5. 3. 2024 13:22

tak geneticky to Rus nebyl ani omylem – ale na druhou stranu se k Rusku ( tedy sovětskému svazu, abychom byli echt ) hlásil celou svou ( a vzkvétající) existenci – jeho život byl ( hlavně za mlada) hodně barevný a poznal nespočet lidí, charakterů, vlivů, ideologií, náboženství a dokázal si z toho vzít docela hutné poučení, které vcelku realizoval do tehdejší skutečnosti … pokud jde celkově o národnosti, etnický původ, tak to jsem taky docela bohatá křižovatka – nikdy bych po tom ani zvlášť nepátral, páč jsem se narodil v československu a z toho jsem za mlada bezproblémově odvozoval… Číst vice »

orinoko
Reply to  fajt
5. 3. 2024 13:58

Mně zase táta říkal, že jsme měli nějakou pribuznou v emerice. Pravda je, že jsem se o to nijak zvlášť nezajímal. Část našeho pribuzenstva měla takovou zvláštní představu o životě. To telcska větev měla a má úplně jinou řepu.

orinoko
Reply to  fajt
5. 3. 2024 12:44

Jen tak na okraj. Včera mě z Brna k nám odvezla olomoucká zdravotní doprava. Ten „můj“ ranní řidič musel zase z Brna do Cesbud. Mít už daleko lepší záda, tak jsem odjel autobusem.
Ve středu mám volat do Brna. Mít něčeho málo je na hovno, ale mit téhož přes míru je také na kulové. – Ale to už jsem myslim psal.
Krátkodobá paměť v problémech, dlouhodobá v kondici.
… Přijde regulace za využití nových postupů. Možná dokonce denní.

Last edited 1 měsíc před by orinoko
Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 13:01

Zdar – k tomu „málo / moc“.

Kamaradka říkala:
„Co je malý to je milý a ale když je to moc malý, tak to stojí za prt.“

orinoko
Reply to  Gatta
5. 3. 2024 13:53

Může být obří, ale když je jako hříbě, jak pravil již dávno jeden místní nebožtík, a chvíli nepostoji, tak je vlastně k ničemu.

orinoko
Reply to  Gatta
5. 3. 2024 14:05

Tak jsem si prohlédl nejkrásnější české středoškolacky. Prý vyhrála ta, která měla největší bambálo.

orinoko
5. 3. 2024 15:30

Do útoku opět přešla klíšťata. Fsem důrazně doporučuji konskou dafku fuckciny proti mozkovému úrazu. Konzultovat možno u dromedára Kubka, atomového Prymouly, podmerecneho amrdola s kocourem a tak podobně.

fajt
5. 3. 2024 16:21

https://tvzvezda.ru/news/202435199-jhdHq.html – nad černým kačokem s přesahem do Ruska si lítá kdo chce, očekávám další přistání ( tentokráte ne civilní) na červené ploščadi. ..)

orinoko
5. 3. 2024 21:29

Z diskuse na ruskem webu po potopení nové hlidkove lodi v Černém moři. Pouzit překladač: „O tomto projektu jsme již diskutovali asi před 7 lety na fóru, dobře víme, kdo za něj lobboval, kde tento preclík nyní sedí a dokonce i kolik vydělává. Samotná „hlídka“ je určena k rybaření našich generálů a námořních důstojníků na moři. I po 2 letech války z něj mohla být seriózní bojová jednotka pro sledování a ničení „záda“. Naši „námořní velitelé“ na to neměli ani dost mozků! Shoigu, hej, je čas sbírat tymián na Sibiři spolu s „námořními veliteli“ Černomořské flotily a můžete si vzít tucet nebo… Číst vice »

fajt
Reply to  orinoko
5. 3. 2024 22:33
orinoko
7. 3. 2024 22:29

Tak Rusko má obří dilema!! Malá Kretenie hodlá do okolí Odesy vysadit 2 divize kromě parchantu , kteří už tam smrdí. Copa s tím gosudar udělá?