Hráč týdne: Katie Boulter

Zdroj fotky: Getty Images

Katie Boulter zakončila americký týden na turnaji WTA 500 v San Diegu ziskem druhé trofeje a dosud nejcennějšího titulu. Britská jednička porazila ve finále Ukrajinku Martu Kostyuk za podpory svého přítele Australana Alexe De Minaura v hledišti. Právem si tedy zaslouží ocenění “hráč týdne”.

Cesta do finále

Sedmadvacetiletá Katie Boulter se po měsíční pauze, kdy si zahrála na turnaji v Linci ukázala na tvrdém povrchu v San Diegu. V prvním kole změřila síly s Ukrajinkou Lesií Tsurenko, s níž strávila na kurtu něco málo přes hodinu a setech 6:3, 6:1. Dále se postavila proti turnajové dvojce Brazilce Beatriz Haddad Maie. Při osmém gamu prvního setu přišla Boulter o svoje podání a následně její soupeřka ukončila první sadu. V prostředním dějství chybovala Maia, a tak Britka srovnala na 1-1. Závěrečnou sadu rozehrála rodačka ze São Paula, která oproti Katie ztratila dva servisy, čímž jí pomohla k postupu do čtvrtfinále.

Čtvrtfinálový zápas odehrála Boulter se sedmičkou Chorvatkou Donnou Vekič, jenž vyřadila po dvou setech 6:4, 6:3. V semifinálovém duelu nedala šanci turnajové trojce Američance Emmě Navarro. Rodačka z Leicesteru si sama vypracovala deset šancí na brejk a čtyřikrát ho sebrala Američance 6:3, 6:1. Boulter se do semifinále turnajů WTA probojovala podruhé. Poprvé to bylo v Nottinghamu na akci WTA 250, kde si došla na domácí trávě pro svůj první titul.

Finále proti Ukrajince 

Finálovou soupeřkou Katie Boulter se stala ukrajinská tenistka Marta Kostyuk, která také nastoupila ke svému největšímu finále v kariéře. Tou šťastnější se na konci zápasu stala britská hráčka, jenž je aktuálně na 27. místě žebříčku WTA.

V úvodní dějství prohrávala Katie 2:5, avšak dokázala srovnat skóre na 5:5. Bohužel i tak o sadu přišla, jelikož ve dvanáctém gamu přišla o podání. Následně Boulter srovnala na 1-1 díky třem ztrátám soupeřky a v závěrečném setu ji opět Kostyuk nabídla získat dvakrát její servis. Čehož Britka využila a ukončila zápas po sadách 5:7, 6:2, 6:2.

"Tento týden byl velmi, velmi výjimečný z mnoha různých důvodů. Tenhle zápas je úžasný, pracovala jsem na něm velmi tvrdě, celý týden jsem hrála neuvěřitelný tenis. Dnes to byla naprostá bitva i sama se sebou, protože jsem byla trochu nervózní. Ale dokázala jsem se dostat přes čáru, a na to jsem velmi hrdá."

Při děkovné řeči nezapomněla Katie ani na svého přítele, který odletěl z Acapulca brzy ráno poté, co v sobotu obhájil titul na turnaji Mexican Open.

"Chci poděkovat svému příteli. Skončil minulou noc o půlnoci a já ho opravdu chci uvést do rozpaků. Dnes ráno nasedl do taxíku ve 4:15 a dnes v šest hodin letěl, takže si toho vážím," řekla Boulter.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full