reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple údajně chystá 20,3" skládací MacBook, čekat ho máme v roce 2027

7.3.2024, Milan Šurkala, aktualita
Apple údajně chystá 20,3" skládací MacBook, čekat ho máme v roce 2027
Proslýchá se, že jediný skládací produkt, který má nyní Apple v plánu do budoucnosti, je obrovský 20,3" notebook MacBook. Skládací iPhony totiž patrně byly prozatím odloženy k ledu, o iPadech jen uvažuje.
Jsou to zhruba tři týdny, co vyšlo najevo, že Apple pozastavil vývoj skládacího iPhonu, neboť nebyl spokojen s životností displeje. Stejně tak nejistě vypadá skládací iPad, který by v složeném stavu mohl mít jen 7" až 8" velikost. Apple prý tuto možnost zvažuje, nicméně známý analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že jediným podobným skládacím produktem, který nyní Apple aktivně vyvíjí a má stanovený rok plánovaného uvedení, je MacBook. Notebooky jsou sice skládací tak nějak "od přírody", není ale běžné, aby měly skládací displej rozkládající se na obou částech. Existují ale takové, které mají např. separátní displeje na obou dílech, tedy i tom spodním. 
 
A právě něčím takovým by mohl být nový MacBook, který by se po rozevření mohl stát více než 20" obrazovkou, tedy doslova obřím tabletem. Prozatím jde ale jen o zákulisní spekulace, přičemž se mluví o tom, že by novinka měla být plánována až na rok 2027. Na skládací notebook od Applu si tak ještě hodně dlouho počkáme, pokud se vůbec někdy objeví. Nebylo by to poprvé, co by se nepředstavil produkt Applu, o kterém se mluvilo, že by se měl objevit (z nedávné minulosti můžeme vedle skládacích iPhonů mluvit také o zrušení autonomního auta “Apple Car”.
 
Zdroj: gizmochina.com, gadgets360.com, wccftech.com, ilustrační foto (autor: SimonWaldherr, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons)


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama