Lucie Šafářová se vrací na kurty, s Bethanie Mattek-Sands obdržely divokou kartu na Prague Open

Zdroj fotky: Getty Images

Fanoušci českého tenisu se dnes dočkali příjemných zpráv. Nejenže se dozvěděli přesné datum konání letošního Prague Open, ale taky přišlo na jedno velké překvapení. Na turnaji se totiž představí Lucie Šafářová po boku své bývalé parťačky Bethanie Mattek-Sands.

Návrat hvězdné dvojice před domácími fanoušky

K dnešnímu dni bylo potvrzené datum konání letošního Prague Open. Turnaj se jako vždy odehraje v Tenisovém klubu Sparta Praha a to ve dnech od 21. do 26. července. Hrát se bude poprvé od roku 2020 na antuce, která vystřídá tvrdý povrch z předchozích tří let. Turnaj by měl sloužit jako generálka před LOH v Paříži.

Organizátoři navíc dlouho neotáleli a pár hodin po odhalení termínu zveřejnili i jména prvních jistých účastnic. České fanoušky tato zpráva určitě potěší, jelikož se na kurty vrátí Lucie Šafářová.

„Neváhali jsme ani vteřinu, když se na nás Lucka obrátila s prosbou o divokou kartu. Úsměvné je, že se na našem turnaji s českými fanoušky loučila. Teď se těším na krásné uvítání, které jí společně přichystáme. Sleduju, jak se u nás na návrat tvrdě připravuje. Je velká profesionálka. Jsem tak přesvědčen, že nás čeká několik parádních zápasů,“ ředitel turnaje a TK Sparta Praha Miroslav Malý.

Finalistka Rolland Garros obdržela divokou kartu do čtyřhry, kde spojí síly se svou kamarádkou a bývalou parťačkou Bethanie Mattek-Sands. Hráčky společně získaly v letech 2015-2017 hned pět grandslamových trofejí a dalších sedm z okruhu WTA.

„Chci, aby se náš tým 'Bucie' vrátil na scénu, abychom si užily nějakou legraci a aby mě mé děti viděly v akci při zápasech,“ uvedla pro CANAL+ Sport.

Nebudeme se upínat k nějakým výsledkům. Vím jen, že když se sejdeme, vždycky vznikne spousta energie a zábavy. Když jsme spolu, přináší to světlo do mého života,“ doplnila její americká parťačka.

Jaké jsou další plány pro tým "Bucie"?

Lucie Šafářová naznačila návrat již v loňském roce, když odehrála akci ITF v Remeši.  Vyhrála utkání prvního kola a v plánu měla odehrát čtyřhru po boku neteře Emmy Dvořáčkové. Podle jejích slov ale nešlo o comeback, ale pouze o přípravu na turnaj legend v Lucemburku. Právě proto nemohla dále pokračovat. Jaké jsou ale plány tentokrát? Na které turnaje dále úspěšná dvojice zamíří?

"Já nemám potřebný ranking, takže bychom musely dostat volnou kartu, což je složité. Uvidíme, jak se to vyvine. V srpnu bychom rády zkusily nějakou Ameriku,“ doplnila Šafářová.

Čeští fanoušci budou mít jedinečnou příležitost. Tým "Bucie", jak se dvojici přezdívá, se v Praze ještě nikdy bok po boku nepředstavil. Společně si měly na Spartě zahrát právě v roce 2019, kdy se Lucie Šafářová loučila s fanoušky. Američanka tehdy ale nepřijela kvůli zranění.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full