Město Bystřice
Bystřice
Město Bystřice
Bystřice

MĚSTO | Dnes radnice vyvěšuje tibetskou vlajku

vlajka

Vlajka pro Tibet je každoroční mezinárodní kampaň konaná vždy v březnu na výročí Tibetského národního povstání, jejímž cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu formou vyvěšení tibetské vlajky. Vlajka už je v Bystřici vyvěšena. Výročí se koná v neděli 10. 3..

Vlajka pro Tibet je každoroční mezinárodní kampaň konaná vždy 10. března na výročí Tibetského národního povstání, jejímž cílem je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu formou vyvěšení tibetské vlajky. Celosvětová akce vznikla v západní Evropě v polovině devadesátých let 20. století. Představitelé města Bystřice také rozhodli i letos zapojit do kampaně.

V Tibetu jsou desítky let porušována základní lidská práva, včetně systematického potlačování svobody slova, politického a náboženského vyznání, národní a kulturní identity. Tibeťané nemohou používat své státní symboly (například tibetskou vlajku, státní znak), dochází k diskriminaci tibetského jazyka (na úřadech, v nemocnicích a většině škol je úředním či vyučovacím jazykem čínština) a v důsledku cílené migrace čínských obyvatel na území Tibetu také k diskriminaci rasové. Tibeťané se tak stali menšinou ve své vlastní zemi.

Více o projektu: https://www.lungta.cz/projekty/vlajka-pro-tibet

Datum vložení: 8. 3. 2024 7:56
Datum poslední aktualizace: 8. 3. 2024 8:09
Autor: Bc. Denisa Říhová

Volný čas

logo MA21

Projekty hrazené z EU

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE:9
DNES:499
TÝDEN:6813
CELKEM:1506812

Protipovodňová opatření

Záchranný infobox

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Mobilní aplikace

Sledujte informace z našeho webu v mobilní aplikaci – V OBRAZE.

Sociální sítě

Virtuální prohlídka

Osady

Partneři, svazky, projekty