Novinky

Na skládací iPhone zapomeňte. Jediným Apple zařízením s ohebným displejem má být 20“ MacBook

Koncepce zařízení s ohebnou či skládací konstrukcí sice pronikla mezi spotřebitele, ovšem v žádném případě nejde o masovou záležitost. Řada výrobců nabízí již několikátou generaci svých skládacích smartphonů, které se sice chlubí zajímavými nápady, nicméně ani o jednom z nich nelze říci, že by dokázal strhnout zájem široké veřejnosti.

Poněkud stranou stojí Apple, který zatím nepředstavil žádné zařízení, které by využívalo ohebný typ zobrazovače. To však neznamená, že by v Cupertinu tuto technologii přehlíželi. Již před nějakým časem vyplulo na povrch, že si Apple nechal od Samsungu poslat hned několik typů ohebných displejů v různých velikostech a formátech. V tomto kontextu se následně hovořilo o tom, že Apple zkoumá různé možnosti implementace na prototypu produktu, který by stál na pomezí iPhonu a iPadu mini.

Na MacBooku s 20″ displejem se shoduje více zdrojů

Podle posledních zpráv to ovšem vypadá, že Apple má úplně jiné plány. Alespoň tak to vyplývá z nejnovějšího vyjádření analytika Ming-Chi Kuo, který patří dlouhodobě mezi respektované zdroje s napojením na pozadí amerického výrobce elektroniky. Kuo se nechal slyšet, že jediným plánovaným Apple produktem s ohebným displejem je 20palcový MacBook. V zásadě se stejným tvrzením už přišly také další zdroje včetně korejského webu The Elec či analytika Rosse Younga.

MacBook Pro
Foto: CeskyMac.cz (autor: Richard Streit)

Největším notebookem, který Apple v současnosti prodává, je 16palcový MacBook Pro. V minulosti byl v nabídce ještě 17palcový MacBook Pro, jehož výroba byla ukončena v roce 2012. Výše zmíněný MacBook by měl po rozložení disponovat 20“ displejem, což by z něj rázem učinilo přenosný počítač s největším displejem v historii značky. V tuto chvíli nejsou známy žádné podrobnosti o hardwaru či funkční výbavě. Na druhou stranu z krátkého vyjádření Kua vyplývá jedna vcelku podstatná informace.

Zmiňovaný MacBook s 20palcovým ohebným displejem má být údajně jediným skládacím produktem, se kterým Apple počítá ve svém harmonogramu, a jehož výroba má započít v roce 2027. Z toho lze navíc velice snadno vydedukovat, že dříve propíraný ohebný iPhone či iPad se v nejbližších letech rozhodně nechystá. 

Richard Streit

Pisálek, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří cestování, rodina, elektronická hudba, příroda a moderní technologie.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button