Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas, na ktorý do smrti nezabudnú. Fanúšikovia prišli o prsty na rukách i nohách. Dôvod je bizarný

Cesta klubu amerického futbalu Kansas City Chiefs za triumfom v tohtoročnom Super Bowle stála viacero fanúšikov tohto tímu viac ako len nervy pri sledovaní zápasov. Až dvanásť z nich prišilo doslova o kúsok svojho tela, pretože museli podstúpiť amputáciu, väčšinou prstov na rukách či nohách.

09.03.2024 17:29
845723526 Foto:
Fanúšikovia na zápase amerického futbalu.
debata

To všetko v súvislosti s duelom z 13. januára proti Miami Doplhins.

Stretnutie sa totiž hralo za extrémne mrazivých podmienok, teplota vzduchu klesla až na mínus 20 stupňov Celzia a pocitová teplota pod vplyvom vetra až na mínus 33 stupňov.

Keďže súboje v americkom futbale trvajú niekoľko hodín, viacero osôb utrpelo omrzliny.

Boli ich desiatky, pričom dvanástim z nich nedokázali lekári pomôcť natoľko, aby nemuseli podstúpiť amputácie.

Liam Wallace Čítajte viac Kanadskému lyžiarovi išlo v Bansku o život. Po páde ho zachránil lekár rakúskeho tímu

Informovala o tom nemocnica v Missouri, pričom jej predstavitelia doplnili, že amputácií môže byť ešte viac počas najbližších týždňov, keďže lekári majú v opatere ďalšie osoby a ich stav sa môže zhoršiť.

V januárovom súboji v Kansas City domáci triumfovali nad súpermi z Floridy 26:7, neskôr zdolali aj kluby Buffalo Bills, Baltimore Ravens a v Super Bowle aj San Francisco 49ers.

Duel proti „delfínom“ bol najchladnejší v histórii miestneho štadióna Arrowhead, v minulosti počas zápasov na jeho tribúnach namerali nanajvýš mínus 17 stupňov Celzia v rokoch 1983 aj 2016.

V rovnaký deň ako v meste Kansas City sa mal konať aj duel v Buffale, no súboj Bills proti Pittsburghu Steelers odložili o jeden deň, pretože región postihla fujavica a prívaly snehu znemožnili príchod fanúšikov na stretnutie aj konanie samotného duelu.

Suzanne Schultingová Čítajte viac Nôž korčule znova zaťal do živého. Olympijská víťazka má 20-centimetrovú ranu

Pred súbojom Chiefs síce Národná meteoroligická služba vydala varovanie pred „nebezpečne nízkymi“ teplotami, no zápas sa konal podľa rozpisu.

Najchladnejším duelom v histórii NFL zostáva súboj medzi Green Bay Packers a Dallasom Coboys z roku 1967, počas ktorého namerali mínus 25 stupňov Celzia, no pocitová teplota s vetrom klesla až na mínus 44 stupňov Celzia.

Omrzliny sa môžu objaviť na exponovanej koži už do tridsiatich minút, pričom doba môže byť ešte kratšia, ak sa k nízkej teplote pridá chladný vietor.

Fanúšikovia v Kansas City mali v januári možnosť priniesť si na tribúny deky na zahriatie či kúsky kartónov, aby nohy nemali na chladnom betóne. Do hľadiska ich prišlo viac ako 71-tisíc.

Krása a sila. Americký futbal v spodnej bielizni Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Svaly, odvaha, ženská krása, spodná bielizeň...
debata chyba
Viac na túto tému: #Kansas City Chiefs