9. března 2024 • 19:50

Další stupně pro Adamczykovou. V Itálii brala stříbro, ztratila 17 setin

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem obsadila druhé místo v Sierra Nevadě, v sobotu večer přidala Eva Adamczyková další stupně vítězů ve Světovém poháru. V Cortině d'Ampezzo skončila ve snowboardcrossu na stříbrné příčce znovu za Britkou Charlotte Bankesovou, Češka se v sezoně prosadila na bednu už počtvrté z šesti startů.



Eva Adamczyková postoupila v Cortině d'Ampezzo z kvalifikace sedmým nejrychlejším časem.

Bývalá olympijská vítězka a úřadující mistryně světa pak ve večerním závodě prošla až do velkého finále.

Nebyla to vůbec snadná cesta. V nabitém čtvrtfinále se totiž potkaly tři olympijské vítězky, Adamczyková brala druhé postupové místo za Italkou Michelou Moioliovou.

V semifinále se zdálo, že bude čekat Adamczykovou další těžká šichta. V čele se držela Australanka Josie Baffová, za ní se však chytře vezla Češka, která skvěle zvládla druhou část trati. Do cíle dojela na prvním místě a potleskem oslavila postup do finále, kam ji z této jízdy doprovodila Moioliová. Dvě Australanky vyšly naprázdno.

Velké finále odstartovala nejrychleji Češka, Francouzka Léa Castaová brzy vypadla a o vítězství si to rozdalo trio závodnic.

Nejrychlejší závěr měla Britka Charlotte Bankesová, za kterou stejně jako v sobotu ve Španělsku skončila po skvělé jízdě Adamczyková. Její manko čítalo pouhých 17 setin sekundy. Na Italku Moioliovou zbyl pomyslný bronz.

Česká reprezentantka zapsala už čtvrté stupně vítězek sezony, na konci ledna vyhrála ve Svatém Mořici, v únoru byla druhá v Gudauri a minulý víkend také v Sierra Nevadě. V pořadí Světového poháru je Adamczyková na čtvrté pozici.

SP ve snowboardcrossu v Cortině d'Ampezzo (Itálie):

Muži: 1. Grondin (Kan.), 2. Vedder (USA), 3. Hughes (Austr.), ...19. Houser, 30. Choura, 53. Kubičík (všichni ČR).
Průběžné pořadí SP (po 8 ze 12 závodů): 1. Grondin 720 b., 2. Hämmerle (Rak.) 348, 3. Bolton (Austr.) 337, ...23. Choura 108,31. Houser 62, 32. Kubičík 56.

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Adamczyková (ČR), 3. Moioliová (It.), ...25. Hrůšová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 8 ze 12 závodů): 1. Trespeuchová (Fr.) 522, 2. Moioliová 464, 3. Bankesová 427, 4. Adamczyková 402, ...35. Hrůšová 8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud