Denník N

Lídrom Hlasu v eurovoľbách je župan Becík, KDH má aj Figeľa. Pozrite si kandidátky najsilnejších strán

Foto - tasr, Denník N
Foto – tasr, Denník N

Voľby do Európskeho parlamentu budú 8. júna. Za Slovensko do Európskeho parlamentu volíme 15 poslancov na päť rokov.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Viaceré strany si predstavenie kandidátok do Európskeho parlamentu nechali na posledný deň. Zoznamy musia odovzdať v nedeľu (10. 3.) do polnoci. Dnes mená svojich kandidátov predstavili KDH aj Hlas.

Z parlamentných strán svoju kandidátku doteraz nepredstavilo len hnutie Slovensko (bývalé OĽaNO). Denník N požiadal hnutie o zaslanie kandidátky, ale nereagovali. Strana Igora Matoviča väčšinou odovzdáva kandidátne listiny na poslednú chvíľu. Zatiaľ oznámila iba to, že jej lídrom bude europoslanec Peter Pollák.

Voľby do Európskeho parlamentu na Slovensku budú 8. júna, v celej EÚ od 6. do 9. júna. Za Slovensko do Európskeho parlamentu volíme 15 poslancov na päť rokov. Na kandidátkach môžu voliči zakrúžkovať len dvoch kandidátov.

Hlas: Župan aj primátor

Lídrom eurokandidátky strany Hlas bude nitriansky župan Branislav Becík, ktorý je aj poslancom Národnej rady a podpredsedom parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Dvojkou Hlasu je štátny tajomník na ministerstve práce Branislav Ondruš, ktorý bol v minulosti aj poslancom za Smer. Na treťom mieste kandidátky je poslanec a primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Mená týchto troch kandidátov v nedeľu popoludní oznámil minister investícií Richard Raši v relácii Na telo TV Markíza. Hlas neskôr poslal aj tlačovú správu, v ktorej zverejnil celú kandidátku. Tretia najsilnejšia parlamentná strana k tejto téme nezorganizovala tlačovú konferenciu na rozdiel od Smeru či Progresívneho Slovenska.

Hlas avizuje, že kandidáti strany by sa v prípade

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Demokrati

Eurovoľby 2024

Hlas

KDH

Progresívne Slovensko

Republika

SaS

Smer

SNS

Slovensko

Teraz najčítanejšie