Spojte se s námi


Tenis

Skvěle! Lehečka oplatil Rublevovi porážku a zahraje si v Indian Wells osmifinále

Jiří Lehečka potvrdil pozici české tenisové jedničky a zaznamenal velké vítězství. Jak jeho duel proti Rublevovi probíhal? A koho může rodák z Mladé Boleslavi na tomto podniku z kategorie Masters vyhlížet v dalším kole?

Publikováno

dne

Jiří Lehečka potvrdil pozici české tenisové jedničky a zaznamenal velké vítězství. Jak jeho duel proti Rublevovi probíhal? A koho může rodák z Mladé Boleslavi na tomto podniku z kategorie Masters vyhlížet v dalším kole?

Lehečka v roce 2024

Lepší začátek do nové sezony si snad ani nepředstavoval. Lehečka triumfoval hned na prvním turnaji, kterého se letos zúčastnil.

V Adelaide získal svůj premiérový titul na okruhu a potvrdil, že začátky sezon mu chutnají. Velmi dobré výsledky předváděl totiž i v první části roku minulého.

Následoval sice menší ústup z velkých výsledků, ale nutno dodat, že jej ovlivnil i náročný los. V Rotterdamu jej například svedl hned v prvním kole s Hubertem Hurkaczem. Lehečka se členem elitní desítky svedl vyrovnanou bitvu, ale nakonec padl.

Indian Wells

Na úvodním turnaji z Kategorie Masters ale o sobě dvaadvacetiletý tenista dává opět pořádně znát. Prestižního podniku v Indian Wells se přitom účastní teprve podruhé v kariéře.

Po volném lose v prvním kole porazil ve třech setech Američana Nakashimu a vybojoval si šanci na odvetu. Na řadě byl totiž jeho souboj s Rusem Rublevem, který jej na stejném místě loni ve druhém kole vyřadil.

Jeho soupeř je v poslední době v popředí zájmu zejména kvůli jeho až bizarnímu výlevu emocí, který předvedl směrem k čárovému rozhodčímu. V Dubaji tím před týdnem nedobrovolně ukončil svou účast.

Zápasu v Indian Wells dominoval Lehečka. Český tenista diktoval tempo, zaznamenal 31 vítězných míčků oproti Rublevovým osmi a postoupil po necelých 80 minutách. Po výhře 6:4, 6:4 jej na prestižním podniku čeká osmifinále.

Po zápase si česká tenisová jednička pochvalovala svůj servis. Statistická data kvalitu servisu na straně Lehečky jednoznačně potvrzují. Čech během zápasu nasázel devět es a po prvním servisu prohrál pouze dva míčky.  

O postup mezi osm nejlepších tenistů se Lehečka utká s Řekem Tsitsipasem. Toho ve své kariéře zatím nikdy neporazil a čeká tak na něj další velká výzva.

Zdroj: ATP, X

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.