Sociální sítě
Nahoru

Nová španělská restaurace CASA 71

Nová španělská restaurace Casa 71 se nachází jen pár kroků od malebného Náměstí Míru a pražské křižovatky I.P. Pavlova. Dříve se v těchto prostorách nacházelo oblíbené The Bistro, jehož majitelem byl vyhlášený restauratér ukrajinského původu Yurij Kolesnik.

Zdálo by se, že jeden gastronomický sen skončil a druhý začal. Opak je pravdou. The Bistro si skrze tapas hledalo cestu dlouho ke své klientele a dočkalo se jí. Nastal ovšem čas nechat bistro dospět v restauraci. Tedy Yurij Kolesnik učinil velký krok a z vyhlášeného tapasového bistra vytvořil španělskou restauraci Casa 71.

Interiér prošel lehkou vizuální změnou, personál zůstal stejný, ale menu se změnilo zcela. Ryze španělská restaurace s vytříbenými tapas, kde na bíle prostřených ubrusech chcete strávit celý večer. V této španělské restauraci se odehrává gastronomická kultura neboli spojení jídla a umění. Nic není dané a celovečerní příběh zde nezačíná předkrmem a nekončí dezertem.

Libovolný počet tapas, které lze objednávat postupně dle chuti, času a nálady, to je hlavní myšlenka podniku. Nabídka tapas se mění dle dostupnosti surovin, tedy při každé návštěvě čeká příchozího malé či větší překvapení. Jednoznačně v současné chvíli jsou nejoblíbenější tapas z ceviche, líček a chobotnice. Suroviny, ze kterých se dá krásně po španělsku kouzlit.

Tento typ restaurace není u nás zcela zažitý, ale postupně je objevován. „Je to pro mě výzva a už teď mě a celý můj tým tato změna v restauraci těší. Jeden talíř se vymění za tři malé. Proč ne?,“ dodává majitel Yurij Kolesnik.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.