Recenze Splatoon 3: Expansion Pass – Side Order, rozšíření pro jednoho hráče, které zabaví na spoustu hodin

Foto: Nintendo

Konzole Nintendo Switch sice nemá Call of Duty, ale má Splatoon. Nintendo pro svojí konzoli dávkuje skvělé exkluzivní tituly neustále a Splatoon spadá do řady těch extrémně úspěšných. Tahle online střílečka s barvami už uhranula miliony hráčů po celém světě a třetí díl zlomil všechny rekordy, které nastavili oba předchozí díly.

Není se tedy čemu divit, že vývojáři chtěli hráčům dodat další obsah a získat nějakou tu korunku z tak rozsáhlé komunity. Proto byl oznámený Expansion Pass, který měl do hry dostat dvě rozšíření. První je už nějaký čas venku a ruku na srdce se spíše jednalo o takové pomrknutí v historii herní série než pořádné rozšíření.

Foto: Nintendo

To se příchodem druhé části změnilo a ta do hry přidala pořádný obsah a zábavu klidně i na více jak deset hodin hraní.

Splatoon 3 je jedna z nejlepších exkluzivit pro Nintendo Switch

Základním stavebním kamenem hry Splatoon 3 jsou online zápasy mezi dvěma týmy, které svými zbraněmi střílející barvu se snaží nejen porazit protihráče, ale získat i pro svoje barvy, co možná největší území, ale kromě těchto klání nabízí i singleplayerovou kampaň.

Foto: Nintendo

V té využíváme stejné zbraně pro boj s nejrůznějšími potvorami, ale řešíme i nejrůznější logické hádanky. I když je hra pro jednoho hráče spíše doplňkem hry, tak přesto se jednalo o velmi zábavnou vsuvku, která dokázala na dalších pár hodin slušně zabavit.

V tomto duchu se nese i druhé rozšíření v rámci Expansion Passu s názvem Side Order. Nicméně, než vám řeknu, jaké DLC je, tak se chci vrátit ještě k prvnímu rozšíření, které bylo jen přidáním Inkopolis Plaza z prvního dílu, jako alternativního hubu. Mezi originálním a tímto navrátilcem lze jednoduše přesouvat metrem.

Foto: Nintendo

Hráči tak dostali možnost opětovně prozkoumat svoje původní město v trošku lepším kabátkem a přidáním nových možností a obchodů, jinak příliš mnoho novinek nenabídl.

Side Order nabízí hru pro jednoho hráče ve stylu roguelike

Tento režim je stále populárnější záležitostí a po vzoru třeba God of War: Ragnarok je součástí jako přídavek, ale zde se jedná o placené rozšíření. V tomto rozšíření hráči procházejí náhodně generované úrovně a po smrti začínají od začátku. Samozřejmě ne tak úplně, postupem si hráči odemykají nejrůznější vylepšení, nebo jiné zbraně a ty se jim přenášejí i do dalších pokusů.

Foto: Nintendo

Úrovně jsou náhodně generovány a stejně tak tomu je i s přísunem nejrůznějších vylepšení, tak aby žádný z pokusů nebyl stejný. Obtížnost není až tak vysoká a zkušení hráči hry dokáží rozšířením projet na první či druhý pokus, ale to mluvíme o hráčích, kteří mají ve hře desítky až stovky hodin.

V Side Order narazíme na novou plejádu nepřátel a bossů, kteří působí temným dojmem a jejich barva je černá. Bohužel se čase okoukají a ohrají, jelikož jejich pestrost není tak veliká. I co se týče ničení jejich rodišť a řešení jednoduchých překážek se časem trošku ohraje.

Rozšíření je zasazené do dystopické budoucnosti a není tak barevné jako základní hra. Nepřátelé vyzívají černou a hráč (v roli nové postavy) využívá takovou perleťovou barvu. Omezená plejáda barev přispívá ponuřejší atmosféře, která se k tomuto režimu hry skvěle hodí.

Foto: Nintendo

Příběh lehce pomrkává po rozšíření druhé dílu, potkáme zde známé postavy z tohoto rozšíření, u kterých se budeme vylepšovat a získávat nové vybavení. Úvod hry nabízí deset pater jedné věže, následně po souboji s bossem se odemkne více úrovňová věž opět rozdělena na patra. Každé patro nabízí jinou výzvu, obtížnost i odlišnou odměnu za její splnění.

Vylepšení dáváme do omezených slotů, některá vylepšení zabírají i více místa, takže čím výše hráč je tím více musí přemýšlet jaká vylepšení jsou pro jeho strategii nejlepší. Osobně jsem Splatoon 3 do vydání tohoto rozšíření nehrál a po odehrání základního příběhu a pár hodinách v multiplayeru jsem v Side Order strávil nějakých deset hodin a věřím, že si někdy v budoucnu dám dalších pár kol a nějakou hodinku na víc přidám.

Verdikt

Side Order přidává novou zajímavou perspektivu celé hře a věřím, že fanoušci hry budou s rozšířením spokojeni. Dočkají se nových zajímavých výzev v netradičním barevném pojetí, které působí velmi pěkně. Jedinou slabinou hry je opakující se nepřátelé a bossové, kde bych uvítal větší pestrost.

Splatoon 3: Expansion Pass – Side Order

8

Hodnocení

8.0/10

Klady

  • Nová plejáda barev
  • Zábava na několik hodin
  • Zážitek pro jednoho hráče
  • Příběhové pomrknutí za druhým dílem

Zápory

  • Opakující se nepřátelé
  • Velikost jednotlivých úrovní
Hodnotit text
[Celkem hlasu: 0 Prumer: 0]

3
Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
autodoprava do 3 5 tuny
Host

Your positive energy and enthusiasm radiate through your writing It’s obvious that you are truly passionate about what you do

cena dopravy na 1 km
Host

I appreciate how this blog addresses important issues in a respectful and informative manner It’s refreshing to see a blog use its platform for good

nákladní doprava cena za km
Host

Your posts are always so well-written and thought out It’s evident that you put a lot of effort into each and every one